4 semne care ne arată că am ales partenerul nepotrivit

Karl Pillemer, profesor la Universitatea Cornell, a strâns în ultimii ani sfaturi despre secretul relațiilor fericite, în urma a 700 de interviuri cu persoane în vârstă.

Astfel, el a făcut o sinteză din aceste „sfaturi bătrânești” și a observat 4 semne de alarmă care apar în relații și care ar trebui să atragă atenția oricui. Aceste semne sunt de obicei observate ușor, dar multe persoane speră că partenerul se va schimba sau că aceste detalii nu contează prea mult, ceea ce este o mare greșeală, crede Karl.

1. Orice formă de violență din partea partenerului. Deși este o problemă evidentă care arată că relația nu merge cum ar trebui, multe persoane decid să se căsătorească, deși partenerul a fost agresiv cu ele la începutul relației. Partenerul agresiv nu se va schimba și chiar dacă își va cere iertare după fiecare act de violență și va promite că nu va mai face asta, problema se va repeta. După căsătorie violența nu dispare, dimpotrivă, devine mai intensă.

2. Reacții furioase la începutul relației. Partenerul care se înfurie repede, aparent fără un motiv serios, ar trebui evitat, spune Karl. Este vorba de crizele de furie exagerată, care nu se explică printr-o situație reală, așa cum se întâmplă deseori cu persoanele care au un temperament coleric. Deseori, la începutul unei relații partenerii agresivi se pot controla și crizele de furie nu sunt îndreptate direct spre celălalt. Este important să fim atenți la comportamentul partenerului în situații dificile, frustrante, ca să vedem cum reacționează.

3 Lipsa de onestitate. Micile minciuni aparent nevinovate se pot transforma în timp în secrete adevărate, care vor distruge relația. Faptul că partenerii se obișnuiesc să nu fie sinceri între ei este semnul că relația nu are viitor.

4. Sarcasmul și ironia. Acest comportament, care este în aparență doar pentru distracție, poate afecta grav relația și umilește persoana ironizată. Poate deveni o formă de hărțuire, nu este nimic amuzant sau o dovadă că partenerul are simțul umorului.

Sursa: Huffington Post

Advertisements

19 thoughts on “4 semne care ne arată că am ales partenerul nepotrivit

 1. Uneori îmi pun serioase semne de întrebare cu privire la astfel de “studii”, căci îmi par destinate a ne induce o anumită stare, un anumit gen de comportament. Nu este cazul studiului de față, pe care-l găsesc pertinent, mai puțin ultimul punct. Ironia, poate mai puțin sarcasmul, bine dozate, pot deveni utile, dar asta doar în funcție de situație și motivație.

  1. Dacă umorul, ironia și sarcasmul sunt bine dozate, precum zici. Dar când limita este depășită, poate deveni un mare defect. De asemenea, sunt unele persoane care nu înțeleg de glumă.

   1. Până la urmă, totdeauna trebuie să avem grijă de dozaje. Totul este bun cu măsură! Și iubirea, și îngăduința, și generozitatea, toate trebuie să aibă măsura lor, altfel devin nocive, fie pentru noi înșine, fie pentru cei din jurul nostru!

 2. Zâmbesc…acum știu eu de ce sunt singură; nu sunt partenera potrivită și nu voi fi vreodată. Violentă sunt pentru că mă atrag mușcăturile și dacă nu mă lasă până zic eu, nu-mi convine. Despre reacții furioase nici nu mai spun, dacă nu e cum vreau eu, iarăși nu merge, plus că analizez fiecare lucru în parte. Nimeni nu îndură așa ceva. Sarcastică și ironică sunt poate prea mult. În genere nu mint, dar niciodată nu-mi desfășor gândurile complet, căci dacă aș face asta, fie m-ar considera cineva nebună, fie…nu știu. Am deslușit un mister.
  Să ai un sfârșit de săptămână minunat, Petru!

  1. Ma gandesc ca e totusi chiar realist posibil sa dai peste cineva care sa se simta flatat de stilul tau “violent muscator”…adica totusi unii chiar se simt mai apreciati daca sunt biciuiti…si desi poate sunt o minoritate ca proportie, totusi nu sunt chiar rara avis. E posibil sa fie chiar pana la 12 chiar 15 % din populatie, estimez eu…mai ales in tarile sau regiunile de culturi predominant influentat germanic, ma hazardez sa zic ! (Dand disclaimer ca eu doar voiam sa fiu incurajator, nu sa jignesc pe cineva anume !)

   1. Zâmbesc….
    Există diferențe între mușcături și biciuri.
    Nu consider o jicnire, mai sus, în comentariul respectiv glumeam și mă înfățișam sub acest ton! Să aveți o zi edenică!

  2. Nu cred că pune multă lume preț pe semnele de mai sus, Samewhiteblue. Dovada o avem în atâtea căsnicii la care partenerii au neglijat comportamentul alesului, preferând criterii superficiale. Probabil că ești mai exigentă cu tine și aceasta îți diminuează încrederea. După cum bine zice și Rudolph, fiecare sac își găsește peticul, dacă îl caută.

   1. Eh, Petru, făceam haz de necaz! E adevărat, cu toții ne găsim/regăsim sau nu. Și cu toții suntem într-un anume fel. Unii mai perfecționiști, alții mai delăsători. Dar asta rămâne la latitudinea celuilalt. Să ai o zi edenică!

  1. ”Căsniciile” de Valentin’s Day sunt de 24 de ore și sunt o glumă de marketing. Biserica e împotriva lor, la fel ca și a altor relații înainte de cununia religioasă.
   Să fii iubită și fericită, dragă Gabi! 🙂

   1. Gabriella se referea la convietuiri de proba care se intind pe cateva luni. Acuma depinde de rabdarea partenerilor si daca se lamuresc in aceste luni. 😀 In functie de ce descopera, s-ar putea sa ramana doar in asa-numita uniune consesuala, daca au descoperit ca ii avantajeaza, numai ei stiu de ce. Personal nu sunt impotriva acestor relatii. Incurajez pe oricine sa faca ce ii convine, decat sa fie obligat sa aleaga ceva ce, din obligatie fiind, se va destrama sau va produce alte probleme in timp.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s