„M-am căsătorit cu Germania”

Adolf Hitler (1889-1945), dictatorul Germaniei naziste (1933-1945), a fost un „sex simbol” pentru miile de femei naziste „seduse” de ideologia național-socialistă, chiar de mustăcioara și ochii lui profund albaștri.

După cum scrie Diane Ducret în masivul volum „Femeile dictatorilor” (2013), afluxul constant de scrisori la Cancelaria privată a Reichului „urmează curba lui Hitler de popularitate”. Din ianuarie până în aprilie 1933, Hitler a primit peste 3.000 scrisori de dragoste. La sfârșitul anului 1933 erau arhivate 5.000. În 1934 i-au fost adresate peste 12.000 scrisori, iar în 1941 peste 10.000. Conținutul acestor scrisori este extrem de divers: unele își exprimă dragostea nemărginită, dorind să se căsătorească cu el ori să facă un copil. Altele îi trimit pachete cu miere de albine, cu dulciuri, îi solicită autografe pe cartea lui „Mein Kampf”.

De exemplu, o nemțoaică din Egipt scrie: „Totul a fost iluminat de o dragoste atât de mare, dragostea pentru Fuhrerul meu, stăpânul meu, încât, uneori aș vrea să mor cu fotografia dvs. în fața mea, ca să nu mai văd niciodată altceva decât chipul dvs.” O admiratoare: „Prin prezentul act semnat, domnișoara Ane-Marie R. vă ia oficial în căsătorie”. Alta: „Îți trimit o fotografie, ca simbol al iubirii mele. Seamăn cu o Madonă din ceruri. Te sărut cu înflăcărare, Bestie mică”.

În multe scrisori este glorificat „geniul cel mai măreț, strategul cel mai grandios al tuturor timpurilor, marele învingător de azi și dintotdeauna” (1941). Hitler, ca orice dictator, s-a sprijinit pe femei în cucerirea puterii, el răspunzându-le, însă, că s-a „căsătorit pentru totdeauna cu Germania”. Când Reichul nazist era înfrânt, s-a căsătorit cu Eva Braun, într-un buncăr din Berlin, sinucigându-se apoi. (v.g.)

24 thoughts on “„M-am căsătorit cu Germania”

 1. Lasa ca nici tanti Braun nu era intreaga la scafarlie…ca sa nu mai zic de slihta lui : Goring ,Borman si restul tembelilor indoctrinati..Dar nah , avea , zice-se , stilu asta de a hipnotiza oamenii….
  E ,cumva , ziua in care s-a nascut?

   1. Da, uneori si eu cred ca am poate inclinatie de dictator, partial datorita farmecului meu personal si partial si pt ca am meteahna de a dori sa fiu serviabil fata de atatia bloggeri care se vaita fata de diverse probleme sociale care e posibil ca se pot rezolva mai simplu in cadrul unui regim dictatorial. Problema e ca nu cred ca am indeajuns farmec personal, ba chiar m-am ferit in mod activ sa il cultiv tocmai de teama sa nu cumva sa cada pe mine raspunderea de a deveni dictator.

 2. Ah, mi-a disparut la Spam un comentariu in care tocmai reflectam ca tocmai precis o mica doza suplimentara de farmec personal imi lipseste mie (plus am cam ezitat daca ar fi bine sa depun efortul sa mi-o dezvolt sau nu) pt a deveni un dictator de succes.

  1. Poate ar fi bine să adaugi ceva amănunte la aspectul fizic, cum ar fi o mustață originală, o freză îndrăzneață sau chiar o barbă lungă. Căci neînțelese rămân căile spre inima femeilor.

 3. Văzui de curând un documentar pe marginea vieții lui…plin de diverse teorii: era dependent de un drog, a avut Parkinson și a întreținut relații cu bărbați. Dacă toată lumea era euforică în timpul discursurilor lui, vrăjită și cucerită, el se excita. Pam Pam!

  1. Și când te gândești că a avut toate premisele să devină un om de cultură. Elev silitor, pictor pasionat, scriitor talentat… Cred că vremurile sau astrele nu erau potrivite. 😉

 4. Cand eram in liceu, am invatat ca, pentru a cuceri o fata, intai trebuie sa-i cuceresti anturajul. Adica cei din anturajul ei trebuie musai sa te respecte si sa te vorbeasca de bine, pentru a merge a pasul urmator. Hitler avea deja pasul 1 facut, datorita popularitatii imense. In plus, femeile apreciaza si puterea unui barbat, iar Hitler era omul cu cea mai mare putere dsin Germania (nu numai politica, ci si de convingere, charisma etc.). Cu barbatii e altfel. Nu cred, de exemplu, ca Angela Merkel are multi admiratori (din aceia indragostiti).

 5. salut Petru !
  Fiecare DICTATOR cu ” atractiile ” lui ! 🙂 😦
  Daca despre HITLER inca se mai vorbeste desi au trecut 70 de ani de atunci,
  oare despre Basescu Traian se va mai pomeni ceva peste “X” ani ? 🙂
  Weekend placut !
  Aliosa.

  1. Băsescu a dăinuit doar 10 ani și nu a avut mereu guvernul sub cârma lui. Dar mă îngrijorează Putin, care domnește de mai multă vreme, are tendințe evidente de preamărire, iar cine nu-i de acord cu el, sfârșește într-un asasinat. Acest dictator bolnav de preamărire poate afecta toată lumea. 😦
   Să fii iubit și fericit, Sandule! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.