Vinovat de fidelitate

Cu siguranță că luna martie este așteptată de toată lumea. În primul rând pentru că ne aduce primăvara, cu florile ei temerare și ocaziile frumoase de a le oferi. Frigul nu mai are putere și soarele ne încălzește tot mai mult sufletul, făcându-ne mai iubitori, mai veseli și mai activi. Odată cu aceste binecuvântări apar și provocările inerente, iar una dintre ele este competiția Spring SuperBlog.

Nu mi-a fost niciodată ușor să mă înscriu în acest concurs, fiind conștient că-mi asum o mare răspundere: aceea de a compune timp de o lună toate articolele propuse, respectând termenele impuse. Pentru mine nu există renunțare (abandon), sărirea peste una sau mai multe teme ori întârziere. Dacă mă apuc de o treabă, mă asigur dinainte că o pot duce până la capăt și apoi depun tot efortul și priceperea de care-s în stare pentru a mă achita de angajament. Răsplata cea mai mare este când pun punctul la ultima postare din competiție. Până atunci mă bucură fiecare apreciere primită de la vizitatori. Notele contează mai puțin, deși au și ele ponderea lor în emoțiile pe care le trăiesc. De fapt întrecerea nu e între mine și ceilalți participanți, ci între mine și… mine. Atunci când reușesc o povestire frumoasă sunt fericit dinainte de a afla decizia juriului, și nimic nu-mi poate răpi acea bucurie.

Viața e o competiție. Zi de zi suntem angrenați în întreceri, voite sau inevitabile. Elevii sunt testați mereu prin note, la ore sau la examene. După absolvire dau alte teste, pentru obținerea unui loc de muncă cât mai bun. Alții participă la întreceri sportive, unde sunt departajați tot prin note sau calificative. Uneori suntem testați fără să ne dăm seama, în cele mai banale situații. Face parte din selecția naturală a omului modern, fie că ne convine rezultatul sau nu. Indiferent că e o întrecere vitală sau una mai puțin importantă. Noi suntem aceia care decidem

Pentru mine, competiția Spring SuperBlog 2015 e un prilej bine-venit de a mă autodepăși, de a-mi încerca din nou imaginația. De la prima participare nu am lipsit niciodată și nu am sărit peste nicio temă. Sunt un om fidel unei tradiții și de aceea postez aceast articol de înscriere în concurs. E primul pas și, chiar dacă se anunță o întrecere grea, sper să ajung cu bine până la final.

Mult succes tuturor!

38 thoughts on “Vinovat de fidelitate

  1. Din toata inima, mult succes ! 🙂
    Talent ai, timp ai, muza-ti este fidela , doar NOROCUL trebuie impulsionat ! 🙂
    O seara frumoasa ! 🙂
    Aliosa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s