Croitoreasa cea vitează

De când a fost trimisă pe șomaj stătea ca pe ace și se gândea ce-i de făcut. Cine s-o mai angajeze la vârsta asta, când nici cei tineri nu-și găseau de lucru? Căci până la pensie mai avea de tras încă peste un deceniu. Din ce o să trăiască? Copiii erau plecați pe alte meleaguri, iar ea nu era femeia care să devină o povară pentru alții. Toată viața a muncit și a fost apreciată pentru veșmintele pe care le-a croit, adevărate opere de artă. Dar patronul n-a mai rezistat concurenței și a închis atelierul, retrăgându-se liniștit în vila de pe malul lacului.

După o săptămână de frământări, Anișoara s-a dus ață la prietena și vecina ei, Salustia. Îi venise o idee curajoasă și avea nevoie de câteva îndrumări tehnice. Salustia își cumpărase recent o mașină de cusut de pe Internet și lucra la domiciliu, pentru rude, prieteni sau alți clienți care o cunoșteau. Nu avea un venit mare, dar îi ajungea să trăiască demn. Întrebarea Anișoarei era: de unde putea să-și cumpere și ea câteva astfel de mașini noi și performante? Pentru că vroia să-și deschidă propriul atelier, cu angajate care vor coase alături de ea, numai haine de calitate.

logo_marketonline_mic

Prietena ei a sfătuit-o să intre pe site-ul MarketOnline.ro, de unde își poate achiziționa cele mai noi și profesioniste mașini de cusut, la prețuri acceptabile. Dintre aceste oferte electrocasnice a ales și ea, iar acum era foarte mulțumită. Anișoara a cercetat cu atenție toate acele promoții electrocasnice, calculând în minte efortul bugetar la care trebuia să facă față. Era timpul să apeleze la banii strânși pentru zcusut2ile negre și vroia să fie sigură că riscul este redus la minim.

Șapte dintr-o lovitură! Nu, nu-i vorba de muștele ucise de Croitorașul cel Viteaz, ci de numărul mașinilor Brother comandate de Anișoara, pentru a porni o afacere pe cont propriu. Și a dat sfoară printre fostele ei colege, care aveau nevoie de un loc de muncă sigur și promițător. Și au venit chiar mai multe, iar viitoarea patroană le-a selectat pe cele mai bune și mai serioase.

Începutul a fost mai greu, ca orice început, dar cu ambiție și dăruire, Anișoara a trecut peste toate obstacolele birocratice și lipsa de încredere a unor clienți pretențioși. Astăzi, datorită curajului ei și a fiabilității mașinilor de cusut alese, firma de croitorie a Anișoarei este cunoscută în toată țara și are comenzi din străinătate. Se vorbește chiar de o extindere și o nouă comandă de mașini de cusut, bineînțeles că tot de la MarketOnline.ro și Brother.

Acest articol participă la competiția Spring SuperBlog 2015

27 thoughts on “Croitoreasa cea vitează

 1. Salustia? De unde ţi-a venit? 🙂 Faină reclamă! Dar mie îmi place şi mai mult cum ai adus în articol expresii din domeniul croitoriei, probaaaabil fără intenţie: “stătea ca pe ace” şi “s-a dus aţă”. 🙂 Dacă e din întâmplare, vreau să spun că şi mie mi se întâmplă să folosesc expresii inspirate din subiectul discutat.

  1. Numele Salustia n-a fost ales întâmplător. Am o vecină pe care o cheamă așa, și e tot croitoreasă pe cont propriu. Nici expresiile cum ar fi „a dat sfoară între colege” sau cele la care faci referire, n-au fost incluse din întâmplare. 🙂

 2. Bravo, Petru ! 🙂
  Ai pornit ca din ” pusca ” ! 🙂
  Tine-o tot asa si vei castiga !! 🙂 🙂
  Pana una , alta, nu uita ca ai din plin sprijinul meu moral ! 🙂
  Un sfarsit de saptamana
  cu palinca si voie buna ! 🙂
  Aliosa.

  1. Deja mă consider un câștigător, dragă prietene. Și nu mă refer la premii, ci la satisfacția unor articole scrise din plăcere.
   Îți sunt recunoscător pentru sprijinul moral. Pălinca vine mâine, că-i ziua femeii! 😉
   Zile minunate și cât mai însorite îți doresc, Sandule! 🙂

   1. Hai că mă faci să roșesc! Să vedem ce spune și juriul, mai ales după ce se termină toate etapele concursului.
    Da’ pălinca o beu oricum az’, că doar odată pă an îi zua femeii! 🙂

  1. Mă bucur intens că ți-a plăcut povestirea cu Anișoara cea vitează și îți doresc să te inspire în achizițiile tale. Mulțumesc apăsat pentru urare și sper să ai un weekend desăvârșit, draga mea prietenă! 🙂

   1. nu chiar dezvolt un dispozitiv tehnic prin care o singură persoană să manevreze simultan 8 bormașini. astfel voi avea productivitate maximă prin investiții minime. fără probleme cu sindicatul…

 3. O maşină dintr-asta de cusut este aur curat la casa omului. Poate chiar am să-mi cumpăr una aşa pentru casă.
  Foarte frumoasă povestea ta, Petru.
  Mult mult succes ! 🙂

 4. Mașina de cusut a fost un mare sprijin pentru multe femei și bărbați, de-a lungul timpului. Astăzi cu atât mai mult cu cât sunt mai performante și nu costă mult, raportat la beneficiul pe care-l pot aduce.
  Mulțumesc din suflet, Ștefania! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s