15 cele mai uimitoare și ciudate coincidențe

Viața este plină de coincidențe, unele minore – însă, ocazional, extraordinare. Există o listă a 15 dintre cele mai incredibile și extraordinare coincidențe.

15. Cartea copilăriei

Cartea copilariei Anne Parrish ParisÎn timp ce romanciera americană Anne Parrish cutreiera librării în Paris, în anii 1920, a găsit o carte care a fost una dintre preferatele copilăriei sale – Jack Frost și Alte Povestiri. A ridicat cartea cea veche și i-a arătat-o soțului ei, spunându-i despre cartea pe care și-o amintea cu afecțiune, de pe vremea când era copil. Soțul său a luat cartea, a deschis-o și, pe prima pagină, a găsit inscripția: „Anne Parrish, 209 N. Weber Street, Colorado Springs”. Era chiar cartea Annei.

14. Noroc la Poker

Noroc la Poker Robert Fallon juca pokerÎn 1858, Robert Fallon a fost împușcat mortal – un act de răzbunare al celor cu care juca poker. Fallon, susțineau ei, a câștigat potul de 600$, trișând. Cum scaunul lui Fallon era gol și niciunul dintre ceilalți jucători nu era dornic să ia acum cei 600$ cu ghinion, au găsit un jucător pentru a lua locul lui Fallon și au mizat cu cei 600$ ai mortului. Până la momentul în care poliția a apărut, pentru a investiga omorul, noul jucător a transformat cei 600$ în 2.200$. Poliția a cerut ca cei 600$ originali să fie dați rudei celei mai apropiate a lui Fallon – doar pentru a descoperi că noul jucător s-a dovedit a fi fiul lui Fallon, care nu își văzuse tatăl de 7 ani!

13. Morți Gemene

Morti Gemene frati gemeni de saptezeci de ani au muritÎn 2002, frații gemeni de șaptezeci de ani au murit la interval de câteva ore unul de celălalt, în urma unor accidente separate pe același drum din Finlanda de Nord. Primul dintre gemeni a murit atunci când a fost lovit de un camion, în timp ce își conducea bicicleta în Raahe, 600 kilometri nord de capitala Helsinki. El a murit la doar 1,5 km distanță de locul în care fratele său a fost ucis. „Aceasta este pur și simplu o coincidență istorică. Deși drumul este unul aglomerat, accidentele nu se întâmplă în fiecare zi”, a declarat ofițerul de poliție Marja-Leena Huhtala, către Reuters. „Mi s-a făcut părul măciucă, atunci când am auzit că cei doi erau frați, și chiar gemeni identici. Mi-a trecut prin cap că poate cineva de sus a avut ceva de spus în asta”, a spus ea.

12. Coincidența lui Poe

faimosul scriitor de povestiri horror, Egdar Allan PoeÎn secolul al 19-lea, faimosul scriitor de povestiri horror, Egdar Allan Poe, a scris o carte intitulată „Povestirea lui of Arthur Gordon Pym”. Cartea era despre patru supraviețuitori ai unui naufragiu, care s-au aflat timp de mai multe zile într-o barcă, înainte de a se decide să moară și să-l mănânce pe asistentul al cărui nume era Richard Parker. Câțiva ani mai târziu, în 1884, iola cu rame, Mignonette, a naufragiat, cu numai patru supraviețuitori, care s-au aflat într-o barcă timp de mai multe zile. Într-un final, cei trei membri seniori ai echipajului au recunoscut că l-au omorât și l-au mâncat pe asistent. Numele asistentului-camerist era… Richard Parker.

11. Coincidență Regală

In Monza, Italia, Regele Umberto I,În Monza, Italia, Regele Umberto I, a mers la un mic restaurant pentru a lua cina, acompaniat de aghiotantul său, Generalul Emilio Ponzia-Vaglia. Când proprietarul restaurantului a luat comanda Regelui Umberto, Regele a observat că el și proprietarul erau practic identici, la față și la constituție. Ambii bărbați au început să discute asemănarea izbitoare dintre ei și au descoperit mult mai multe similarități.

1. Ambii au fost născuți în aceeași zi, a aceluiași an, (14 martie, 1844).

2. Ambii au fost născuți în același oraș.

3. Ambii s-au căsătorit cu o femeie cu același nume, Margherita.

4. Patronul de restaurant și-a deschis restaurantul în aceeași zi când Regele Umberto a fost încoronat Rege al Italiei.

5. Pe 29 iulie 1900, Regele Umberto a fost informat că patronul de restaurant a murit în acea zi într-un accident misterios de vânătoare, iar în timp ce acesta își exprima regretul, un anarhist din mulțime l-a asasinat.

10. Copilul care cade

In Detroit-ul anilor 1930, un om numit Joseph Figloc

În Detroit-ul anilor 1930, un om numit Joseph Figlock a fost menit să devină o persoană uimitoare în viața unei tinere mame (și, aparent, incredibil de neglijentă). În timp ce Figlock mergea pe stradă, copilul mamei a căzut de la o fereastră înaltă, în capul lui Figlock. Căderea a fost amortizată și Figlock și copilul au scăpat nevătămați. Un an mai târziu, tot același copil a căzut de la aceeași fereastră, aterizând din nou pe Dl. Figlock, în timp ce acesta trecea pe dedesupt. Din nou, ambii au supraviețuit evenimentului.

9. Călugărul Misterios

In Austria secolului al 19-lea, un pictor aproape faimos numit Joseph AignerÎn Austria secolului al 19-lea, un pictor aproape faimos, numit Joseph Aigner, a încercat în mai multe rânduri să se sinucidă. În timpul primei încercări de a se spânzura, la vârsta de 18 ani, un călugăr capucin misterios l-a întrerupt pe Aigner. Și din nou, la vârsta de 22 de ani, același călugăr l-a împiedicat să se spânzure. Opt ani mai târziu, a fost condamnat la galere pentru activitățile sale politice. Însă din nou viața sa a fost salvată prin intervenția aceluiași călugăr. La vârsta de 68 de ani, Joseph Aigner a reușit într-un final să se sinucidă, folosind un pistol pentru a se împușca. În mod mod total nesurprinzător, același călugăr capucin – un bărbat al cărui nume Aigner nu l-a știut niciodată, a condus ceremonia de înmormântare.

8. Coincidență fotografică

Coincidenta fotograficaO mamă de naționalitate germană care și-a fotografiat bebelușul băiat în 1914, a lăsat filmul pentru a fi developat la un magazin din Strasbourg. În acele timpuri, unele dintre plăcuțele de filmare se vindeau individual. Primul Război Mondial a izbucnit și, neputând să se întoarcă la Strasbourg, femeia a renunțat la fotografie, considerând-o pierdută. Doi ani mai tîrziu, a cumpărat o plăcuță de film în Frankfurt, la peste 100 mile depărtare, pentru a o fotografia pe fiica ei nou-născută. Când a developat filmul s-a dovedit a fi o expunere dublă, cu fotografia fiicei sale supra-expusă peste fotografia de mai înainte a fiului său. Printr-o întorsătură incredibilă a destinului, filmul ei original, niciodată developat, a fost greșit etichetat ca nefolosit și apoi revândut tot ei.

7. Găsire Cărții

actorul Anthony Hopkins a fost de acord sa apara in Fata din PetrovkaÎn 1973, actorul Anthony Hopkins a fost de acord să apară în „Fata din Petrovka”, bazat pe un roman al lui George Feifer. Neputând să găsească un exemplar al cărții, niciunde în Londra, Hopkins a rămas surprins să descopere unul zăcând pe o bancă într-o stație de tren. S-a dovedit a fi exemplarul personal, adnotat, a lui George Feifer, pe care Feifer îl împrumutase unui prieten și care fusese furat din mașina prietenului.

6. Gemeni

Fratii gemeni, Jim Lewis si Jim SpringerFrații gemeni, Jim Lewis și Jim Springer, au fost separați la naștere și adoptați de familii diferite. Întrucât nu se cunoșteau, ambele familii și-au numit copiii James. Ambii James au crescut neștiind unul de celălalt și amândoi au căutat instruire în domeniul protecției legii, amândoi au avut talent la desen tehnic și tâmplărie și fiecare s-a căsătorit cu o femeie pe nume Linda. Amândoi au avut fii, dintre care unul a fost numit James Alan și celălalt James Allan.Frații gemeni au divorțat de soțiile lor și s-au căsătorit cu alte femei – amândouă numite Betty. Și amândoi au avut câini pe care i-au numit Tony.

5. Ucidere din răzbunare

Ucidere din Razbunare incheiat relatia cu prietena lui care, din disperare, s-a sinucisÎn 1883, Henry Ziegland a încheiat relația cu prietena lui, care, din disperare, s-a sinucis. Fratele furios al fetei l-a urmărit pe Ziegland și l-a împușcat. Crezând că l-a omorât pe Ziegland, fratele și-a luat apoi propria viață. De fapt, Ziegland nu a fost omorât. Glontele i-a atins doar fața, oprindu-se într-un copac. A scăpat la limită. Ani mai târziu, Ziegland a decis să taie același copac, care încă mai avea glontele în el. Uriașul copac părea atât de zdravăn încât a decis să îl arunce în aer cu dinamita. Explozia a propulsat glontele în capul lui Ziegland, omorându-l.

4. Scarabeul de aur

Structura si Dinamica psihicului Scarabeul de AurDin Structura și Dinamica psihicului: „O tânără femeie pe care o tratam, a avut, într-un moment critic, un vis în care primea un scarabeu de aur. În timp ce îmi povestea acest vis, stăteam cu spatele la fereastra închisă. Dintr-o dată, am auzit un zgomot în spatele meu, ca un ciocănit ușor. M-am întors și am văzut o insectă zburătoare, care bătea la fereastră, pe dinafară. Am deschis fereastra și am prins creatura, în timp ce zbura înăuntru. Era cea mai apropiată analogie a scarabeului de aur pe care îl găsim la latitudinea noastră, un gândac scarabaed, un cărăbuș-rose comun (Cetona aurata) care, contrar deprinderilor obișnuite, a simțit în mod evident nevoia de a intra într-o cameră întunecată, în acel moment aparte. Trebuie să admit că nu mi s-a întâmplat niciodată ceva asemănător înainte sau de atunci încoace, și că visul pacientei a rămas unic în experiența mea” – Carl Jung.

3. Taxi

Taxi BermudaÎn 1975, în timp ce conducea o motoretă în Bermuda, un om a fost accidental lovit și ucis de un taxi. Un an mai târziu, fratele bărbatului a fost omorât în exact același mod. De fapt, conducea aceeași motoretă. Și pentru a continua șirul ciudățeniilor și mai mult, l-a lovit același taxi, condus de același șofer – și care ducea până și același pasager!

2. Descoperire la hotel

Descoperire la HotelÎn 1953, reporterul de televiziune Irv Kupcinet era în Londra, pentru a transmite încoronarea Ellisabeth-ei a II-a. Într-unul dintre sertarele din camera sa de la Savoy, a găsit câteva obiecte pe care, identificându-le, a constatat că aparțineau unui bărbat numit Harry Hannin. Întâmplător, Harry Hannin – o vedetă a baschet-ului din faimoasa echipă Harlem Globetrotters – era un prieten bun al lui Kupcinet. Însă povestea mai are încă o întorsătură. Doar două zile mai târziu, și înainte de a-i putea spune lui Hannin despre descoperirea norocoasă, Kupcinet a primit o scrisoare de la Hannin. În scrisoare, Hannin îi spunea lui Kucinet că în timp ce era cazat la Hotel Meurice în Paris, a găsit într-un sertar o cravată – cu numele lui Kupcinet pe ea.

1. Coincidență istorică

Coincidenta Istorica Thomas Jefferson si John AdamsViețile lui Thomas Jefferson și John Adams, doi dintre fondatorii Americii: Jefferson a creat Declarația de Independență, arătându-i ciorne ale ei lui Adams, care (împreună cu Benjamin Franklin) a ajutat la editarea și cizelarea ei. Congresul Continental a aprobat documentul pe 4 iulie, 1776. În mod surprinzător, și Jefferson și Adams au murit în aceeași zi, 4 iulie, 1826 – la exact 50 de ani de la semnarea Declarației de Independență.

 

37 thoughts on “15 cele mai uimitoare și ciudate coincidențe

 1. Foarte interesant. Eu cred ca sunt toate reale, altfel cineva ar trebui sa faca ceva sa nu se intample, din intamplare, si coincidentele… 🙂

 2. Nu cred in coincidente, eu cred ca totul este stabilit, regizat de sus si noi suntem doar actori pe scena lumii, jucand roluri neinvatate inca, fiecare fiind o lectie karmica, pentru evolutie spirituala…

  1. Se prea poate ca destinul să ne fie scris în stele sau într-un catastif, dar cred că și noi avem un cuvânt de spus, niște răscruci în care să alegem, în funcție de caracter și temperament.

   1. Avem liberul arbitru, inca de la creatie, dar ne incapatanam mereu sa rezolvam lucrurile si cred ca de aceea ne reincarnam mereu…examen dupa examen…

   2. Nu cred in “destin”. Nu e decat o iluzie omeneasca, pentru a ne amagi cu seriozitate si sa ne imaginam ca facem lucruri serioase pe pamant. Nu facem decat sa ne jucam intr-o realitate frumoasa, sa experimentam nevinovat tot felul de intamplari, unele zise “tragice”, altele zise “comice’, “dramatice”. Totul e numai cauza si efect, totul e urmare a altor evenimente. Destinul meu e cunoscut, numai eu nu-l stiu. Ne intalnim cu cine trebuie, cand trebuie, facem ce trebuie facut. Smecheria e sa realizam asta si sa ne bucuram de viata pe pamant. Atat.

 3. Si eu am trait o situatie bizara: aveam vreo 14 ani si plecasem cu ai mei cu Dacia la plimbare prin tara. Undeva aiurea, prin judetul Harghita, intr-un loc relativ retras – zona de dealuri impadurite – ai mei au tras masina pe dreapta sa ne odihnim. Eu stateam intinsa pe bancheta din spate, ai mei in fata, cu perne pe tetiera si ochii inchisi. La un moment dat ma trezesc intreband: “cum ar fi sa bata acum in portiere masinii matusa Cornelia?” – matusa pe care n-o vazusem de zile bune si care oricum, era la sute de km departare de locul in care eram noi. La distanta de cateva minute a batut cineva cu mana in portiera masinii: era matusa. Era cu sotul, se plimau si ei aiurea si zarisera masina noastra parcata acolo. Am fost socati. Parintii m-au acuzat ca stiam ca vor veni, ca matusa mi-ar fi spus…. De unde? Pe vremea aia nu existau celulare… n-aveam nici fix acasa :)))) A fost o intamplare stranie care m-a marcat. De-atunci am ramas un om banal…

  1. A fost, într-adevăr, o mare coincidență, dar nu trebuia să te afecteze negativ, ci dimpotrivă. Să te bucuri că ai avut parte de ea și ăsta nu-i un lucru banal. După cum vezi, alții au ajuns celebri, datorită unor astfel de fenomene. 🙂

 4. foarte interesante coincidentele ….de unele chiar nu mi vine sa cred ca s au intamplat….dar daca nu ar fi fost nu s ar fi povestit…zi frumoasa si w/e placut

 5. Coincidențele nu apar pur și simplu din văzduh. O serie de acțiuni și gânduri ale noastre fac acele coincidențe să se întâmple. Asta-i părerea mea personală, nu una oficială. Posibil să mă înșel…

  1. Chiar și apariția vieții pe pământ a fost rezultatul minunat al multor coincidențe. Soarele, Luna, planeta Jupiter, atmosfera, apa și Sămânța Primordială au fost doar câteva condiții obligatorii.

 6. Un articol interesant,nu intamplator ne aflam intr-un loc la un moment potrivit ca locrurile sa se intampla pozitiv sau negativ, cred ca nici nu se poate evita!Un weekend minunat iti doresc!

  1. Important este ca aceste coincidențe să fie, în marea lor majoritate, benefice. Și să nu ne sperie. 😉
   Zile tihnite și benefice îți doresc, draga mea prietenă! 🙂

 7. TERRA -i plina de COINCIDENTE
  iar de cauti vei gasi
  mii de coincidente in cadente
  pana ce vei obosi ! 🙂
  Felicitari pentru informare
  Pertru draga, fratioare ! 🙂
  Weekend cu placut dar fara coincidente !!! 🙂 🙂 🙂
  Aliosa.
  PS !
  La 14.30-15.00 ,
  SIMONA HALEP va juca cu Caroline Wozniscki ,
  in semifinala WTA de la STUTTGART ! 🙂
  Hai SIMONA !!! 🙂 🙂 🙂

  1. Las’ să fie și coincidențe, dacă-s plăcute și ne aduc bucurii! De exemplu dacă Simona Halep le-ar învinge cu același scor pe viitoarele adversare! 😉
   S-auzim numai de bine și în această privință, Sandule! 🙂

 8. Incredibile coincidenţe! Dar viaţa ne oferă atât de multe astfel de ciudăţenii, care ne stârnesc mirarea. Şi mai interesant poate să fie faptul că mulţi susţin că…. “nimic nu este întâmplător”! Cine mai ştie?

  1. Nu putem să știm cu certitudine nimic, de aceea e bine să acordăm prezumția de… credibilitate. Poate că și noi am trecut prin situații extraordinare și ne-ar plăcea să fim crezuți.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.