Epigrama care mușcă (CXLIX)

Se preconizează ca vaccinarea să fie obligatorie, iar cei care o evită să fie aspru sancționați. Deși realitatea arată că nu se găsesc doze suficiente, în timp ce altele nu corespund sau chiar au efecte secundare neprevăzute.

(NE)NOROCUL DIN FIOLĂ

Vaccinarea românească
E ca ruleta rusească
Și este recomandată
Doar la cei cu multă baftă.

42 thoughts on “Epigrama care mușcă (CXLIX)

   1. Ăi deştepţi se vaccinează
    Fiindcă ştiu. Se informează…
    Pe cei proşti, i-apucă grija
    Fiindcă…vorba lu Dabija.

 1. Într-o țară în care totul se face de mântuială, iresponsabil și cu nepăsare, vaccinarea obligatorie ar fi îngrozitoare. Fatală chiar.
  Nu de vaccinări mi-e teamă, ci de incompetența și iresponabilitatea celor ce le produc și le administrează.

  1. Asta e partea cea mai periculoasă. S-au văzut mai multe cazuri când vaccinurile erau ori contaminate, ori expirate, ori fără niciun efect. Unele au fost retrase, dar nimeni nu a fost tras la răspundere.

 2. Vaccinarea romaneasca
  fie buna sau prosteasca
  musai trebuie facuta
  sa scape base de guta
  gura sa nu ii mai puta
  ……………………………………..
  O zi placuta, Petru ! 🙂

  Aliosa.

  1. Pe politicieni ar trebui testate vaccinurile, pentru că ei sunt responsabili de situația actuală, în cele mai multe privințe.
   Îți mulțumesc pentru melodia și cele două fete din clip, care mi-au înseninat dimineața, chiar dacă-i noros afară! 😉
   Salutări prietenești, Sandule! 🙂

   1. Salut, Petru !
    La mine deja PLOUA
    cu stropi mari si repezi
    eu imi fierb doua OUA
    de RATA cu ochi verzi !!! 🙂 🙂 🙂
    Cat despre POLITICIENI,
    pe toti i-as VACCINA
    c-un VACCIN de la Fundeni
    sa nu mai poata FURA !!! 🙂 🙂 🙂
    Cu prietenie,
    Sandu.

 3. Mie una mi se pare dictatura sa obligi pe cineva sa se vaccineze…OK , inteleg ca prin vaccinare au fost eradicate o serie de boli..etc,etc,etc…ca a fost imbunatatita viata …s.a.m.d.Sunt de acord sa fac anumite vaccinuri ,in cazul in care urmeaza sa fac o anume calatorie….
  Ce nu pricep eu este de ce trebuie facute anumite vaccinuri , aka ala de HPV , de exemplu ?Pen’ca asa vom fi in rand cu lumea? :O
  Si inca un exemplu : al meu cupchil a facut anti-varsatul de vant , ca sa zic asa….si a dezvoltat boala cu mult succes , pe la vreo 5 ani…La fel si fiica-mea. Si atunci , intreb eu ca proasta si naiva , eventual profana in ale vacinarilor , unde este rostul?
  Ca sa nu mai zic cum m-am vaccinat eu antigripal si am facut o gripa frumusica de am ajuns la urgente…Da,stiiiu , nu era aceeasi tulpina si fusesera mutatii genetice…! 😀 Poate luasem aviara , huh?
  Eu am refuzat sa-mi mai las copiii la vaccinat.

  1. Cel mai mare interes îl au companiile farmaceutice care produc aceste vaccinuri, pe bani grei. Așa cum bine zici și tu, vaccinarea trebuie să fie opțiunea fiecăruia și munca de convingere trebuie să se facă prin educație, nu prin sancțiuni. Însă numeroasele „incidente” produse prin vaccinare nu fac deloc o reclamă bună administrării lor, chiar dacă unele sunt foarte importante.

 4. Chiar nu mă doare de sancțiunile lor! Pruncul eu l-am făcut, eu îl cresc și plătesc pentru nevoile lui, așa că eu decid dacă vreau sau nu să-l vaccinez sau nu! Întotdeauna optez spre binele copilului, și chiar nu mă interesează ce spune sistemul!
  P.S. eu nu am nici un vaccin și nu am murit 😀

  1. Mă mir cum ai scăpat fără niciun vaccin, la fel ca mine, dealtfel! Firește că părinții trebuie să decidă ce vaccinuri să ia copilul, dar cel antipoliomelită e unul care ar trebui luat în calcul. Prin anii 50, această boală făcea ravagii în estul Europei, și nu numai.

 5. Pe absolut nimeni nu intereseaza sanatatea si fericirea oamenilor, totul este o inventie pentru bani, atat farmaciile (TVA, impozite pe profit, cat si amenzile) iar eu nu am auzit pe nimeni sa fie fericit dupa vaccinuri, dar oameni paralizati, grav bolnavi si alte chestii, da. Asa ca vaccinurile = bani si boli, cat mai multe … totul e diversiune si disimulare.

  1. Ai mare dreptate! Miliardele de dolari sau euro trebuie să curgă din buzunarele celor mulți, în conturile afaceriștilor din industria farmaceutică, indiferent câte victime produc. 😦

   1. E bine totusi, ca romanii incep sa gandeasca si nu mai inghit mereu ceea ce li se serveste…. si ar trebui sa gandeasca mai mult … sa se trezeasca…

  1. Responsabilitatea nu face casă bună cu dorința de înavuțire, mai ales în țara noastră. Cei responsabili au plecat peste hotare sau sunt călcați în picioare de către oportuniștii veroși.
   S-auzim mai multe de bine, dragă Gabi! 🙂

 6. Mai, totusi eu zic sa nu se arunce copilul odata cu apa murdara din copaie. Adica desigur ca nu suna bine a se face vaccinare fortata deoarece in mod real pot exista contraindicatii, plus desigur ca nu toate vaccinurile existente au rost pt toate grupele populationale, ca de ex vaccinul antigripal, sau chiar si vaccinul BCG nu e aratat ca fiind eficace pe termen lung sau eficace impotriva germenilor de tuberculoza mai noi rezistenti la tuberculostatice, insa exista o serie de vaccine care sunt inca totusi considerate importante dpdv al sanatatii publice, in legatura cu care publicul trebuie corect informat fara a apasa imediat din prima pe butonul de panica al coruptiilor si conspiratiilor, ca de ex vaccinul antidifteric, cel anti-tuse convulsiva, antipolio, anti-tetanos, anti oreion, anti rubeola, antirujeola, si chiar si anti hepatita cu virus B, toate efectuate corect inclusiv rapelurile. Inca se merge pe ideea ca un nr suficient de vaccinati dintr-o turma protejeaza intreaga turma, inclusiv pe cei nevaccinati, insa desigur trebuie un nr suficient plus raspanditi pe arie mai mare, nu asa bisericute pe cartiere. Este bine desigur ca populatia sa fie informata corect plus sa aiba garantat un sentiment de siguranta in legatura cu verificarea atenta a loturilor de vaccin, a instrumentarului folosit, a igienei si profesionalismului lucratorilor sanitari implicati…si asta e dificil cand ziarele urla despre coruptie, cand lumea e incurajata catre suspiciune crescuta in loc de incredere, etc. Plus desigur ca trebuie dezbatut, insa cu calm, nu cu acuzatii. Copiii ce vina au si ei de la cine sa ia exemplu daca adultii par rataciti ? Ma rog, poate noua celor care nu avem copiii ne e mai usor sa ne exprimam asa mai lejer si superficial, insa totusi cand vine vorba despre lucruri de baza, asa gen sanatate, educatie, securitate, paretea mea sincera e ca in conditiile in care pe Internet citesc destui minori, e sa incercam sa dam dovada de un ton asa mai sobru…eu personal stiu ca ma straduiesc ff tare sa mentin un ton sobru chiar si cand sunt superficial daca vine vorba de subiectele mai sus mentionate…ceea ce iese total ridicol in fond insa ce daca ma fac eu de ras, macar stiu ca m-am straduit. E o chestie de integritate morala care e importanta pt mine, pt care chiar as putea zice ca am un fix, daca e vorba sa ma exprim liber in public plus am si blog…chiar daca desigur nu s-ar putea spune ca blogul meu sau comentariile mele vor ocupa vreodata un loc de cinste prin acest stil de limbaj de lemn in istoria literaturii beletristice universale !

  Insa nu am dorit sa fiu cenzor pompos sau sa devin chiar “moartea
  pasiunii”. Doar am zis sincer despre fixurile mele personale.

  1. Fiecare vaccin ar trebui să aibă un rol important în prevenirea bolilor pentru care este făcut. Unele mai importante decât altele, și nimeni nu ar trebui să conteste acest lucru. Eu doar am vrut să amintesc despre cazurile, nu puține, de la noi, în care unele șarje au fost contaminate sau expirate. Sau altele în care s-au înregistrat numeroase reacții adverse, neasumate și nerecunoscute de către Ministerul Sănătății. Românii se tem de experimentele care se fac pe ei, de medicamentele necorespunzătoare care se varsă pe piața de aici. Și au avut o groază de exemple care le-au confirmat temerile.

 7. În SUA nici nu se pune problema să nu fie vaccinat fiecare copil pentru vreo 6-7 boli. Cei ce se nasc acolo, dar și cei ce provin din alte țări. Există un grafic după care pentru fiecare copil sunt chemați părinții la medic pentru controlul general al sănătății copiilor. Da, chiar și oamenii străzii…Este singurul sistem medical perfect din lume.

  1. Regret că nu m-am născut în SUA, unde viața mea ar fi fost cu totul altfel, începând din primul an de viață. Aici însă, nu am avut parte de niciun vaccin și sunt sigur că părinții mei nu s-ar fi opus prin anii 50. Dar nici astăzi nu putem avea încredere în ce primim și, mai ales, dacă primim. Departe de perfecțiune.

   1. Cum de nu ai avut parte de vaccin ? Ca si bunicii si parintii mei au fost totusi vaccinati impotriva a destule, doar strabunicii nu au fost. Plus ideea primului protovaccin din UE (al dr Jenner din Marea Britanie in sec 18 pt vaccinul anti variola) a fost preluata de dansul de la informatii primite de dansul despre obiceiurile otomanilor, informatii aduse in UK de catre aceeasi doamna diplomat
    vestita care a adus si ideea
    limbajului florilor in UE, dna Mary
    Wortley Montagu. Se pare ca
    poporul turc otoman al sec 18
    foloseau metoda de inoculare prin scarificare cu coji de la alti infectati de variola. Dl Voltaire, la aceeasi vreme, a opinat ca turcii insasi
    preluasera metoda de la popoarele
    circasiene (de pe langa Sochi de azi
    din nordul Caucazului), care
    foloseau aceasta metoda “din
    vremuri imemoriale”.

    Despre dna Mary Wortley Montagu, sotia ambasadorului britanic in Imperiul Otoman in sec 18, am mai
    scris comentarii

   2. Cine e curios despre contributia acestei doamne la “limbajul florilor” poate citi comentariile mele de sub un articol al blogului vienela.ro/floarea-nu-este-floare-in-sine-ci-in-oglinda-altui-suflet (desi desigur ca ele nu sunt la fel de poetice ca articolul Vienelei, insa acolo eu chiar m-am straduit asa mai literar pt ca mi-a placut povestea !)

 8. P.S. povestea mea cu florile de pe blogul Vienelei e buna de citit si de baieti, nu numai de fete, ca are si niste aventuri in care au fost implicati niste diplomati romani de la acea vreme care fie din greseala fie din talent exceptional au oferit secretul turcilor unui consul austriac de la acea vreme (cam la fel ca si in cazul recentei gafa cu brosura cu steagul german peste harta Frantei, numai ca atunci au oferita o felicitare cu lalele care nu era o simpla felicitare ci intreg codul de comunicatii militare otomane secrete) ! Zau, sunt chiar mandru de acea poveste si m-am distrat cand am scris-o chiar ff mult !

  1. În anii 50, România era prea săracă pentru a-și permite vaccinări gratuite, și cea se punea accent pe fabricarea tractoarelor pentru agricultură. Doar românul mai înstărit și informat apela la această măsură preventivă.

 9. Pe bune, ce zici tu e ff interesant deoarece arata o posibila subpenetrare a directivelor regimurilor dr Petru Groza si Gh Gh Dej in mediul rural chiar la vremea colectivizarii…nu m-am gandit niciodata la aceasta posibilitate…o posibila realitate de altfel din istoria sanatatii publice a Romaniei…ma duc sa ma documentez, efectiv sincer mi-am dat seama cat de putine stiu despre mediul rural real din acei ani, (de fapt nu numai din acei ani, dar asta e o chestie mai generala)…adica efectiv nu mi-a trecut niciodata prin cap posibilitatea ca sa nu se introduca destul de rapid vaccinarile la tara cam la fel ca la oras de vreme ce pe introducerea altor chestii s-a insistat destul de mult si chiar s-au dedicat eforturi concentrate…ma duc sa caut sa citesc, abia astept. Of, stiam eu ca sunt tufa la istorie…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.