Cum se sărută o asemenea „instalație”?

Adorabil Andrei Pleșu în comentariile domniei sale despre modificările grotești ale buzelor. Cu o singură precizare: nu cu botox se face sluțirea, ci cu acid hialuronic. Deh, bărbat, de unde să știe. 🙂

„Altă stupoare vizuală: văd tot mai des, ,mai ales în emisiuni de divertisment nocturn, o mulțime de fete cu buze exorbitante, baroce, turgescente, prelucrate cosmetic în așa fel încât să pară doi crenvurști aplicați samavolnic pe vechea gură a purtătoarei. Adesea, îmi dau seama că duduile cu pricina sunt, la bază, frumușele. Botox-ul a dat însă totul peste cap. Chipul se reorganizează în jurul unui exces, în jurul unei excrecențe invadatoare. Aspectul tumoral al noilor buze e gândit, probabil, să ducă sex-appeal-ul până la urlet. În realitate, eu unul rămân perplex și inapt de orice divagație erotică: contemplu siderat o vietate din lumea ciudățeniilor de la moșii de pe vremuri. (Îmi aduc și acum aminte de Drăgaica de la Buzău, unde vizitatorii erau invitați să intre într-un mic circ improvizat, în care urmau să vadă „Feemeia, feeeemeia, Efeeea, Pompeeea, care se culcă c-un jaguaaar!”).

buze                             hialuronic

Nu reușesc să deslușesc „ideologia” ascunsă în spatele acestei decizii anatomice. E vorba oare de un accent pus pe o inavuabilă „funcționalitate”? E un fel de a atrage atenția privitorului că persoana pe care o vede constă, strict, în buze, sâni și popou? Problema este că, în mod evident, buzele supradimensionate sunt invalidante: posesoarele lor au dificultăți să vorbească articulat, să zâmbească, să mănânce! Par corcite cu o altă ființă, care le parazitează, agresiv, chipul. Oricum, e limpede că folcloricul canon al „guriței” (cu ale sale „buze dulci”) e depășit. Se preferă „guroiul”, ventuza cosmică, ochiul vulcanic al unui balaur. Nu poți să nu te întrebi candid, cum se sărută o asemenea „instalație”? De unde să începi? Nu riști să te îneci, să te prăvălești în abisul interlabial? Sau să te sufoci, cu nasul prins în faldurile unui angrenaj imprevizibil? Fapt e că doamnele despre care vorbesc par fericite. Reușesc să râdă mai tot timpul, expandând lateral, cu oarecare îndemânare, depozitul de carne dintre maxilare, afișează o feciorelnică mândrie în legătură cu adaosul creator pe care l-au impus portretului dat de Dumnezeu și au mare succes în emisiunile de gang ale câtorva moderatori fără prejudecăți, sau în dormitorul lui Leo din Strehaia. În ce mă privește, bombăn senil, mă simt defazat și recapitulez, visător, buzele mult mai elocvente pentru gustul meu ale câtorva vedete de pe vremuri… Până și bunicile mi se par mai sexy”.

Sursa: e-mail

 

22 thoughts on “Cum se sărută o asemenea „instalație”?

 1. Trebuie întrebate posesoarele unor astfel de transformări “ce?” și “dacă?” au avut ceva în cap când au luat decizia unei astfel de transformări .

 2. Ha! O asemenea instalatie nu se saruta Patrule. Intreaba fata instructiunile de folosire. La noi s-a dat dezlegare din anii 80 si tu vrei sa o pupi. Marimea este problema de fizica si geometrie,fata are studii. Una este sa astepti pe autostrada unde puietul circula cu 120 si alta in localitati la 50 km/h pana si indicatoarele au marimi diferite.

  1. Cum zicea Mărgelatu: „Averea ta, coniță: două buzișoare, două țâțișoare”. Iar dacă la atât li se rezumă averea, măcar să sară în ochi.

 3. Eu înțeleg și știu că buzele unei femei care sunt cărnoase, senzuale, roșii, fierbinți, de sânge, întregi..bla bla devin irezistibile, însă uneori e tare exagerat. Te pufnește râsul!

  1. Ce-i lăsat de la natură, nu-i făcut să dăuneze vieții de zi cu zi, decât cu rare excepții și doar atunci trebuie intervenit pentru corectare. În rest, sunt doar fițe de om veșnic nemulțumit.

 4. Eu, ce nu pot să înțeleg, e de ce femeile care au defecte stomatologice, sau NA, poate o strungăreață mai crăcănată, de ce nu fac nimic cu dinții, să arate mai ok, dar recurg la alipirea unui alt strat de buze? E atât de complicat să înțeleagă că în acest fel atrag și mai mult atenția asupra dinților?! :O
  Acum câteva zile, am văzut o tipă, cu înghețata în mână, cu buzele exagerat de umflate, vorbea cu altă tipă și avea înghețată cursă pe buza imensă, de jos. Nu e nevoie de cuvinte să descriu priveliștea. Cred că nici simț nu mai au în epidermă, se poate așeza și elicopterul….

  1. Și eu am remarcat defecte ale danturii la unele vedete mari de pe la noi și chiar nu găsesc o explicație pentru o astfel de neglijență. Să fie frica de dentist sau comoditatea? Deși niște dinți frumoși aduc un aport foarte mare în frumusețea chipului.

 5. Dupa mine, persoanele de acest gen, nu merita bagate in seama ! 😦
  Mi-e sila si sa ma uit la ele daramite sa le mai si sarut ! 😦
  Nota 10 ( zece ) pentru afirmatia :
  ” Pana si BUNICILE mi se par mai SEXY ” !!! 🙂 🙂 🙂
  In alta ordine de idei, azi la pranz, la Foro Italico, in SFERTURILE de FINALA ale turneului WTA, de categoria PREMIER 5 , doua ROMANCE,
  Simona HALEP si Alexandra DULGHERU,
  DOUA FETE cu BUZE lasate de la DUMNEZEU,
  au aratat ITALIENILOR ca ROMANIA are si FETE VALOROASE 🙂 🙂 🙂

  nu numai parasute cu buze scarboase !!! 😦 😦 😦
  Weekend placut, Petru ! 🙂
  Aliosa.

  1. Cu cât e mai mare extravaganța unor persoane în mutilarea propriului corp, cu atât apreciem mai mult ceea ce-i natural și cu adevărat frumos. Mulțumesc pentru veștile bune pe care mi le dai și videoclipul dăruit!
   Să-ți fie desăvârșit sfârșitul de săptămână, Sandule! 🙂

  1. Unora le place să exagereze, crezând că numai așa vor fi băgați în seamă. Și poate că au dreptate, dacă n-au altceva de arătat. Un gând bun și multe sentimente călduroase, dragă Gabi! 🙂

 6. Sunt de acord cu promovarea bunicilor ! Doresc sa recomand cu aceasta ocazie si trendul cultural japonez numit Rojin ryoku (puterea batranilor cu parul grizonat) lansat de artistul japonez avangardist Akasegawa Genpei (Akasegawa Katsuhiko pe numele lui adevarat celalaltul fiind un pseudonim artistic), in 1999, un trend care a fost ff apreciat in Japonia, (si inca mai este), si mai recent a ajuns si pana in UE.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.