24 thoughts on “Epigrama care mușcă (CLIII)

 1. Sa ma ierte Dumnezeu, insa eu sunt rezervata in ceea ce prievesc intamplarile din ziua de azi…
  O zi faina Petru! 🙂
  In caz ca ai sarbatoriti, la multi ani, sanatate si numai bucurii! 🙂

  1. E alegerea ta și o respect, mai ales dacă nu ți-o etalezi în fața lumii. Credința într-un Dumnezeu e alegerea fiecăruia și intimitatea rugăciunilor ar trebui subânțelese.
   Să fii sărbătorită și mereu iubită, draga mea prietenă! 🙂

 2. Chiar și-n Constituție se stipulează libertatea de a avea o religie, de a crede în ceva/cineva. Acum fiecare o face cum poate, știe…și înțelege, or simte(așa ar trebui) relația cu Deus!

  1. Nu am nimic împotriva celor care cred în tot felul de semne și le consideră divine. Dar nu-i suport pe șarlatanii care profită de credința oamenilor naivi, prin tot felul de tertipuri. Și s-au văzut multe cazuri.

  2. Cel mai grav este ca fiecare om din lumea asta, isi inventeaza propriul Dumnezeu, dupa chipul, asemanarea, interesele personale sau ale unui grup … lupta pentru a domina, pentru putere, pentru a manipula mintea slaba…. Dumnezeul Creator, este unica forta, putere, adevar, dreptate, busola care ne arata binele si raul si ne invata pe ce cale sa apucam… sanatatea morala universala, sau nu stiu cum sa mai spun, ca ” bine faci, bine gasesti ” , asa ca, criminalii, hoti, tradatorii, pot face palate, temple, biserici, cate vor, ca sigur nu vor avea salvare….parere amea…

   1. Părerea ta o percep ca fiind foarte realistă, pentru că „mai lesne este să treacă o cămilă prin urechile acului, decât să intre un bogat în împărăția lui Dumnezeu” (Matei 19, 24). Oricâte biserici ar face un bogătaș, nu va ajunge acolo unde visează, dacă nu își împarte averea celor săraci. Pe Dumnezeu nu poți să-l mituiești, ca pe om.

   2. Nu daca isi imparte averea, im[ortant este cum si-a facut averea, daca a facut avere infmetand, omorand si distrugand pe altii, poate face cate temple, palate, biserici, statui cate vrea, isi poate imparti averea cu altii cat va vrea, daca a omorat pe altii, sa-si faca avere, degeaba da o firmitura unora….

  1. Linia dintre credință și naivitate e foarte subțire. Multe așa-zise minuni au explicații logice, dar pe care mulți nu vor să le audă.
   LA MULȚI ANI, draga mea prietenă! 🙂

 3. 33. Iar el I-a zis: Doamne, cu Tine sunt gata să merg şi în temniţă şi la moarte.
  34. Iar Iisus i-a zis: Zic ţie, Petre, nu va cânta astăzi cocoşul, până ce de trei ori te vei lepăda de Mine, că nu Mă cunoşti.
  35. Şi le-a zis: Când v-am trimis pe voi fără pungă, fără traistă şi fără încălţăminte, aţi avut lipsă de ceva? Iar ei au zis: De nimic.
  36. Şi El le-a zis: Acum însă cel ce are pungă să o ia, tot aşa şi traista, şi cel ce nu are sabie să-şi vândă haina şi să-şi cumpere.
  37. Căci vă spun că trebuie să se împlinească întru Mine Scriptura aceasta: “Şi cu cei fără de lege s-a socotit”, căci cele despre Mine au ajuns la sfârşit.

  1. „Să nu-ți faci chip cioplit!” e una din cele 10 porunci, pe care omul nu prea o respectă. Eu mă închin doar lui Dumnezeu și Împăratului Iisus Hristos, nu icoanelor pictate sau statuilor, indiferent pe cine s-ar zice că reprezintă. Căci Dumnezeu nu poate fi reprezentat, El fiind Duh sau Spirit, și numai prin mijlocirea lui se pot face minuni. Iisus a spus că la urmă vor apărea tot mai mulți profeți care se vor da trimiși de-ai Domnului, născocind tot felul de minuni, pentru a ne abate de la calea cea dreaptă. Dar singura minune care ne așteaptă de acum este Apocalipsa, despărțirea boabelor bune de neghină, a răului de bine, Mântuirea.

 4. Între cioplit şi pictat,
  E cumva vreo diferenţă?
  Nu , desigur,
  La mijloc este Domnul,
  Şi comitem un Păcat!
  Onu

  Iar dacă Duhul este Spirit,
  Şi Spiritul Duh,
  Atunci, cine e Domnul
  Proclamat mereu mai sus?
  Onu

  1. Părinții mei au fost greco-catolici și m-au învățat să folosesc Spiritul Sfânt în rugăciuni. Eu am fost botezat ortodox, dar mi-am păstrat același obicei în exprimare. Nu cred că-i un păcat și de aceea nu mă străduiesc în a-l schimba.

   1. Petru, draga,
    Au n-am fost inteles
    In rima ce am incercat?
    Ca vezi tu, gluma e profunda,
    Pe cat e calea de lunga.
    Orice am spune, orice am face, Dumnezeu e sus si Pace
    Protejat de-nalt mister.
    Biblic, asumat tacit
    Prin cuvantul adesea laic:
    “Divinul este, si ramane tainic.”
    Onu
    de Protejat si aparat,

 5. De la despartirea celor doua Biserici, s-a despartit si interpretarea Noului si Vechiului Testament, au aparut si diferite culte si ele cu interpretarea lor. De aceea a contraargumenta credinta cuiva in Dumnezeu si respectiv a ta, e o greseala si o incalcare a sufletului tau si ar fi ultimul lucru pe care eu l-as face fiindca nu cunosc si n-am fost partasa adevarurilor care te-au condus acolo. Si orice ar spune cineva nu le cunoaste decat numai tu (noi insine) si Dumnezeu. Drumul spre Dumnezeu este o Taina pe care numai El o cunoaste si tot El o dezvaluie fiecaruia dupa cum vine drumul fiecaruia inspre El.
  Sufletul si duhul meu il stiu pe Arsenie Boca viu si de-aceea n-am putu sa te las sa-l treci in randul mortilor, iar daca stiu nu ma pot preface ca nu stiu.
  Iar despre aceasta porunca din Decalog, pot cel mult sa-ti spun intelegerea mea, (daca voi simti nevoia, o sa reflectez la asta), si s-o fac din banca mea (blogul meu) ca sa nu fie nici mai mult decat se cadea sa fac si nici mai putin.

  1. Foarte corect și de apreciat această atitudine. Au trăit și trăiesc printre noi oameni deosebiți, buni ca „pâinea lui Dumnezeu”, credincioși și binecuvântați. Cu toate acestea și ei sunt muritori, lăsând în urma lor o amintire care-i bine să fie cinstită și prețuită de toți cei care l-au cunoscut direct sai indirect. Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească în pace!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.