Ce ingrediente conține rujul?

Pentru multe femei, rujul este un accesoriu care nu trebuie să lipsească din geantă și deseori unul nu este destul. Un profesor de chimie a realizat un infografic prin care arată ingredientele din acest produs cosmetic, pe care puține femei le știu.

ruj

Compoziția rujului diferă în funcție de culoare și strălucire, dar și de firma care le produce. Dar există anumite ingrediente care sunt folosite în orice ruj, spune profesorul Andy Brunning.

Potrivit lui, culoarea roșie a rujului este dată de mici gândăcei zdrobiți, care se găsesc de obicei pe cactuși. Insectele sunt fierte în amoniac sau în soluție de carbonat de sodiu. Amestecul este apoi filtrat și se adaugă sulfat de aluminiu și potasiu. Culoarea rezultată astfel se numește roșu carmin.

Unele rujuri care rezistă mai mult timp pe buze au în compoziție un chimical numit eosin. De obicei, acest ingredient conferă rujului și o culoare mai închisă.infograficPigmenții sau vopseaua folosită pentru a da culoare rujului reprezintă doar 5% din compoziția lui. Variantele roz au dioxid de titaniu, un compus alb, care diluează pigmentul roșu. Există și alte chimicale care se pot adăuga pentru a obține un ruj parfumat, aromat sau mai hidratant.

Capsaicina, un ingredient care provine din ardeiul iute, este folosit în ruj pentru a se obține o ușoară inflamare a buzelor, care vor căpăta astfel mai mult volum. Uleiul de ricin și ceara formează baza acestui produs, fiind esențiale pentru structura și forma lui.

De multe ori este folosită ceara de albine, dar și lanolina, care este o substanță secretată de glandele oilor. Uleiul de ricin, care alcătuiește 65% din compoziția oricărui ruj, îi asigură proprietățile de hidratare și face posibilă întinderea lui pe buze.

Sursa: Daily Mail

 

 

 

 

31 thoughts on “Ce ingrediente conține rujul?

 1. Ce bine de mine ca nu prea folosesc ruj,machiaj si tot ce tine de cosmetica. Din cand in cand folosesc malai pentru un masaj, un ruj la zile mari, si…atat. 🙂
  Iar de acum…nici la zile mai festive numai folosesc ruj 😉
  O zi faina Petru 🙂

  1. Fiecare femeie cu frumusețea ei, mai mult sau mai puțin naturală. De multe ori, rujul, oja și alte cosmetice, sunt utile, mărind farmecul unei persoane. Dacă ne-am lua după modul de preparare și conținutul unor produse, am renunța la multe lucruri, mai ales dintre produsele alimentare. 😉
   O zi superbă și ție, Ileana! 🙂

  1. Nicio grijă, poți să-l folosești în continuare. Bine că nu conține untură de câine, cum auzisem în adolescență. 🙄
   Gânduri bune și sentimente calde, Gabi dragă! 🙂

 2. Asta cu gândăceii fierți mi-a plăcut mult…
  Petru, de-aia-ți plac ție mai mult doamnele naturale, nemachiate, nerujate, nu? 😛

 3. – Eşti supărată pe soţul tău?
  – Da, dragă! Este atât de ipohondru încât evită să mă sărute dacă nu folosesc ruj de buze pe bază de penicilină.

 4. Nu-mi place basescu si nici nu l-am votat
  dar in postarea de fata , merita citat :
  ……………..” femei cu buzele RUJATE si ochii iesiti din orbite care intreaba :
  ” unde ne sunt banisorii…….”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.