Ursul și puma

Astăzi n-am găsit timpul necesar pentru o postare de amploare sau măcar de băgat în seamă. Vă cer iertare și, pentru a nu fi pus absent în catalogul imaginar al bloggerilor, vă invit cu tot dragul să vizionați un filmuleț care m-a impresionat foarte mult. E prima dată când postez o preluare de pe youtube, dar sunt sigur că merită. Vă rog să nu dați like, dacă nu vedeți filmul până la capăt.

Advertisements

21 thoughts on “Ursul și puma

 1. Filmul din care face parte acest clip cu adevarat impresionant, Ursul, este un film faimos regizat de dl Jean Jacques Annaud, (care este poate mai larg cunoscut datorita filmelor Sapte ani in Tibet si Amantul, ultimul o ecranizare a unui roman titular al dnei Marguerite Duras a carei actiune are loc in Indochina). Filmul reprezinta o adaptare a unui roman publicat in 1916 numit Regele Grizzly scris de autorul James Oliver Curwood, autor care a scris in maniera povestilor despre Colt Alb ale dlui Jack London, acest roman descriind prietenia unui pui de urs ramas orfan in Canada cu un urs grizzly adult care ii ofera ocrotire si prietenie de tip patern sau ca un frate mult mai mare. Filmul a castigat numeroase premii Cezar, un premiu BAFTA, si a fost si nominalizat la Oscar pt cea mai buna editare tehnic- artistica cinematografica.

  Eu auzisem despre film insa nu il vazusem si nu citisem nici cartea, si acum cand am vazut clipul am crezut initial ca puiul fusese ocrotit de mama lui, insa abia dupa ce am citit detaliile prezentate mai sus mi-am dat seama ca nu fusese o mama urs ci un tata urs, ca tot tata ii putem zice chiar daca era adoptiv.

  1. Îți mulțumesc pentru informațiile interesante și inedite pentru mine! Mă bucur să aflu lucruri noi despre acest clip și mai ales că a fost atât de apreciat pe plan mondial.

 2. Eu filmul l-am vazut de mult si l-am postat pe blogul meu
  inca de pe vremea cand odiosul tandem basescu&boc 😦 😦 😦
  TAIA ALOCATIA MAMEI pentru ingrijirea COPILULUI ……………

  1. Pai tocmai asta ziceam, ca surpriza era ca nu era mama ci un tata vitreg ! Desi desigur daca ar fi fost mama, chiar si vitrega, ar fi iesit probabil si mai si, cred ca nu ramanea nimic din puma aia plus ursuletul nu doar ca se linistea ci ar fi inceput probabil sa si danseze triumfator ! Ar fi iesit poate si mai dramatic, asa epocal homeric probabil, am fi inceput pana si noi, spectatorii, sa luam in considerare posibilitatea asa mai totemic-animista sa ne inchinam la zeul urs ! Dar asa au iesit in evidenta mai mult aspectele umane mai pamantene ! Ma rog, am exagerat, desigur, dar nu era cu intentie critica, era ceva total fantezist !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s