Epigrama care mușcă (CLVI)

FERICIRE FURATĂ

Cheia către fericire
Se găsește greu al dracu’,
Însă cei grăbiți din fire
Apelează la șperaclu.
Advertisements

30 thoughts on “Epigrama care mușcă (CLVI)

 1. ” Fericirea ” difera de la un individ la altul….asa ca fiecare isi cladeste clipe de fericire cum poate … unii peste cadavrele altora…. altii, inconstienti de valoarea si scopul lor…. nu suntem inca in masura sa raspundem cam ce inseamna conceptul de ” fericire ”’, stim sau nu stim ? Daca ar sti cineva ar fi deja posesorul ” Fericirii Eterne ” si poate ne-ar spune si noua taina….

  1. E drept că fericirea reală nu constă doar în lucruri sau idealuri împlinite, ci în felul în care ajungi la ele și cum percepi drumul pe care-l străbați. Cei care sunt convinși de acest lucru, vor fi fericiți mereu, chiar dacă nu vor acumula averi sau nu-și vor atinge mereu țintele propuse. CALEA aleasă e principalul!

   1. Scopul este principalul, iar calea ar trebui sa fie cea cinstita. Scopurile care ii fac pe oameni fericiti, de exemplu pe politicieni, este sa ne prosteasca atat de mult incat sa-i votam mereu sa ne fure, sa ne votam proprii calai, scopul doctorilor nu este de a face oamenii sanatosi, ci de a fi cat mai multi bolnavi fiindca altfel pierd obiectul muncii, popa, daca nu se mai casatoresc oamenii ca inainte sa ia bani pe nunti, macar pe inmormantari, cei ce vand droguri, medicamente, bauturi alcoolice, tigari, obiecte sexuale, arme si alte chestii sunt ” mari business-mani ”, dar ei sunt doar niste criminali, despre sistemul juridic nici nu mai vorbesc, ei se lauda ca sunt procurori, judecatori, avocati, dar ei sunt cei mai scarbosi mafioti si inca cu diplome pe banii tarii…. nu conteaza ce credem noi, conteaza ca pe ei asta ii face fericiti si sunt ” oameni de stiinta, au carte multa ”’…. scopul fiecarui individ din lumea asta, ar trebui sa fie transformarea noastra in oameni buni, pacifisti, plini de dragoste, sa ne chinuim sa avem o profesie demna, o casa si o familie sanatoasa moral, eliberata de viciile si minciunile secolului acestuia … poate adaugati voi mai mult… este doar parerea mea.

   2. Dacă-l întrebi pe un alpinist experimentat, care a fost partea cea mai frumoasă din toată acțiunea lui, îți va spune cu siguranță că urcarea. Tocmai pentru că ea te solicită mult, îți cere mare îndemânare și te expune celor mai multe pericole. Iar priveliștea din vârful muntelui e doar cireașa de pe tort.

 2. Ha ! Ha ! Mi-a placut epigrama ! Plus mi-a placut si ilustratia ca am impresia ca raufacatorul ala e o fata si asta mi s-a parut comic ! Desi comic placut adica, nu comic neplacut, dar doar pt ca nu vezi asa prea multe filme din astea cu fete care manuiesc rangi din alea de adevarati talhari…desi stiu ca exista in realitate, de ex am vazut o data intr-o revista o poza cu o doctora medic chirurg ortoped adevarat care avea in mana un fierastrau plus o ranga destul de asemanatoare cu cea din poza de mai sus, plus culmea, tin minte ca si ea avea asa masca pe fata, desi era lasata mai jos ! Ha ! Ha ! Tin minte ca si poza aia mi s-a parut comica, insa desigur nu ceva asa de ironizat, ci asa mai degraba tot ca intr-o comedie romantica placuta.

  1. Aș fi preferat o poză fără rangă și cu un șperaclu real, dar nu am găsit. Dar până la urmă acel șperaclu nu-i decît o figură de stil, iar hoții de fericire nici măcar nu-și ascund fața, ci se afișează ostentativ pe toate canalele mass-media.

  1. De acord! 🙂

   Daca ea (fericirea) nu mai vine
   Caut-o ca-i langa tine.

   Vesnicul nemultumit
   Va fi vesnicul nefericit.

   Cand o cauti, zici ca n-ai…
   Atunci zi ca o ai
   Si nu vei mai avea vreun bai!

  1. Vreau să găsesc și eu grăuntele ăla de nisip, dar fără să străbat prea mult deșertul.
   Un gând bun ca o adiere lină, către tine, dragă prietenă! 🙂

 3. Atat Epigrama cat si comnetariile sunt faine !
  Din pacate in ziua de azi multi sterpelesc si par cinstiti. 😉
  Fericirea e… 😉
  O seara superba Petru! 🙂

 4. He, he, ce nu fură românul nostru? Până şi fericirea este tot….”furată”. De-aia dispare atât de repede. Pentru că o “fură” repede… alţii! 😀

  1. Nu știu ce fericire mai e și aceea, dacă nu-i câștigată pe drept. E un surogat care te face să crezi că ți-e bine, dar îți aduce și multe necazuri. 🙄

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s