Cea mai mare minciună în numele părintelui Arsenie Boca!

CEA MAI MARE MINCIUNĂ ÎN NUMELE PĂRINTELUI ARSENIE BOCA! BISERICA CÂȘTIGĂ SUME ENORME DE BANI!

boca

În orice magazin de obiecte bisericești vei găsi o colecție întreagă de cărți scrise de părintele Arsenie Boca. Multe din acestea se află chiar în magazinele arhiepiscopiilor BOR din toată țara.

Cu toate acestea, Arsenie Boca a scris doar o singură carte, „Cărarea Împărăției”. O altă carte, „Cuvintele vii”, ar fi fost scrisă de maici, după predicile duhovnicului.

Editura care deține drepturile de autor pentru aceste titluri vinde cărțile la prețuri pe care puțini credincioși și le pot permite, 110 lei bucata.

Cum fenomenul Arsenie Boca crește de la an la an, edituri mai mici au scos pe piață o mulțime de cărți cu citate atribuite duhovnicului, iar prețurile sunt mult mai mici: între 2 și 15 lei. Piața de carte bisericească aduce profit de aproximativ 20 de milioane de euro pe an, iar titlurile care au o legătură directă sau indirectă cu Arsenie Boca reprezintă aproape 30% din piață.

Sursa: romaniatv.ro

46 thoughts on “Cea mai mare minciună în numele părintelui Arsenie Boca!

 1. Ca să atragă atenția asupra fenomenului și a împrăștia misticism contra cost, clerul a regizat o profanare. Prostimea a mușcat. Totul este o imensă minciună. Pentru a distrage atenția de la mizeriile clasei politice, cu care ortodoxia colaborează bine.

 2. Bun articol, sunt de acord cu Erwin Lucian Bureriu . Traim cea mai mare diversiune si disimulare a adevarului, iar cea mai mare minciuna este ortodoxismul si politica dusa de un sfert de veac, de indroctrinare si spalare de creier, de indobitocit un popor care nu mai vrea sa gandeasca si inghite ce li se serveste. Religiile se inventeaza peste noaspte ca si SRL-urile, politicienii numai hoti si demagoci, iar adevarul sta direct si fix in Bilbie, care este o carte profetica, ce s-a realizat deja in totalitate, ramanand cateva pagini din istoria omenirii, realizandu-se cam 1200 pagini, fiind deja istorie, noi fiind acum pe ultima suta de metri, cum se spune, probabil mai avem vreo 20 pagini, din care si implantul cu cip, 666 – pecetea din Biblie, dar suntem distrasi de la adevat, traim o orbire totala, in afara adevarului, suntem o mare turma de … spuneti voi ce am devenit, noi, romanii…. ne meritam soarta. Despre parintele ARSENIE BOCA , se spun atat de multe legense, ca adevarul s-a pierdut in ceata, un parinte care s-a pocait si calugarit, care a renuntat la idoli, spiritisme si altechestii practicate de ortodoxi, care s-a retras ptr rugaciuni de mantuire al neamului romanesc, posibil sa fie sfantul si omul lui Dumnezeu, dar ca si MORT nu face nicio minune. Mortii trebuie lasati sa se odihneasca in liniste pana le va veni si lor judecata ca la tot omul pe pamant, iar cea mai mare minciuna e sa se roage oamenii la morti, moaste, morminte, cruci, obiecte, altare si alte inventii,ce se numeste in Biblie ” idolatrie ” fiind un proces de secole intr-o instanta europeana ce nu se mai termina, iar invocarea mortilor este spiritism. Biblia este la indemana oricui, se ofera gratis, e singura carte care trebuie citita si aflat adevarul, oricum este cea mai citita carte dinlume si multi se intorc la Dumnezeul Creator, unic, viu si adevarat, care cer mantuire si salvare de la IIsus Christos Messia. ARSENIE BOCA studiase, iesise afara dintr-o religie, se izolasera, totmai ptr a analiza totul cum trebuie, a fost blamat si pe punct de excomunicare abisericii ortodoxe, a fost uitat, iar acum dezgropat, ptr afaceri si bani multi. Pacat ca s-a ajuns la asa ceva, daca ar invia si ar vedea ce se spune despre el, s-ar speria singur si nu stiu ce ar face. Legende pe bani multi.

  1. Eu, un simplu om si nu mi-ar placea sa se inventeze minciuni despre mine, dupa disparitia mea de pe acest pamant, dar ce sa mai spunem si despre ARSENIE BOCA ? Pacate multe pe capul neamului romanesc , iar noi fiind complici, macar prin tacere, suferim recplicile propriilor pacate. Trebuie sa luam atitudine, o tara in care au disparut locurile de munca create de comunism, dar in care se construiesc ” biserici ” si ” Catedrala Mantuirii Neamului ” , care dupa mine si multi altii, este ” Sinagoga lui Satan ”, sigur si precis nu mantuie pe nimeni, numai minciuni pe bani multi.

   1. Religia, cum bine spui, a fost mereu și va mai fi multă vreme, o sursă nesecată de făcut bani, pentru cei care o profesează. Iar pentru a apuca fiecare câte o bucată, au răstălmăcit până și Biblia, în folosul fiecărei doctrine sau secte.

   1. Ideologia crestina, care s-a pierdut prin adaugiri, Adevarul, Dumnezeu si IIsus, nu pot i catolici, ortodoxi, panticostali, baptisit si altii…………..ideologia crestina de la origine, care rebuie descoperita si insusita, care renaste si creste omul purificat, fara spectacole ridicole, temple, palate si biserici, care nu sunt decat minciuni – Sinagogile lui Satan, ” care s-a asezat in locul lui Dumnezeu, se da drept Dumnezue, sa insele lumea ”, marea divesriune si disimulare pe care o traim noi pe Pamant, suntem inselato tot timpul , care cauta adevarul il va gasi ” cine Ma va cauta cu adevarat, Ma va gasi ”, spune Dumnezeu cek viu si adevarat in biblie prin Isus din Nazaret. Biblia trebuie citita ca o problema, in care ni se dau niste date si trebuie sa gasim rezultalete… adevarul, unul singur, monoteism, monogamie, restul este poli…minciuni.

 3. Am citit ,,Cărarea Împărăției,, și m-am cutremurat până în străfundurile cele mai adânci ale întunericului neștiinței mele. Omul cu O mare, numit Arsenie Boca, nu a blamat ortodoxia și nu este necesar să îl citești pe el ca să realizezi ce înseamnă judecarea unei întregi categorii de oameni, după 5, 10, 100, 1000 de oameni care au transformat totul în circ și pâine. Nu e nevoie să citești înțelepciunea unui om ca să afli, dacă ceri și vrea Dumnezeu să afli, ce rol au preoții și acele mult ne-înțelese Taine. Nu e nevoie de prea multă rațiune să trăiești legea rezonanței și să găsești preoți ca tine, judecător, lipit de litera Învățăturii și împietrit în cuvinte moarte. Nu înțelegeam, acum mulți ani, adevărul cuvintelor: nu știi Învățătura, de aceea te rătăcești. De acolo afli actualitatea stării de fapt din toate zilele, care e mereu aceeași. Nu că spune Arsenie Boca… un ideal înalt, spiritual, are ceva paralizant care nu te mai lasă să te preocupe amănuntele desacralizate ale cotidianului… asta simte orice om care nu face din religie doar o credință moartă.
  Cu multă dragoste vă mărturisesc că botezul în biserica ortodoxă E UN CEVA care face mare diferență, indiferent de calitatea preotului… și cine vrea adevărul, va găsi un duhovnic pe măsura lui… nu este un moft teologic.
  La câte mi-au fost date să înțeleg prin relația intimă cu Persoana lui Iisus Hristos, tot cu dragoste vă mărturisesc, îmi este rușine să judec vreun om. Fără a trăi intim în El și cu El, nu se va înțelege nici credința adevărată, nici credința care s-a îndepărtat în spirit sau cuvânt de Cuvântul făcut Trup pentru noi…
  În toate timpurile oamenii au fost căldicei… adevărate mase de manevră ale neadevărului… te duci de 1000 de ori la mormântul lui Arsenie Boca și nu înțelegi mai nimic… continui în goana ca altul să facă pentru tine ceea ce ție ți-e greu… dacă omul se instruiește, află imediat: ,,credința ta te-a vindecat!,, om. Munte fără vârf în înaltul culmilor omenești este modestia și simplitatea lui Iisus Hristos… nu a spus că El, face… Arsenie Boca știa că nu face el, iar miracolele Celui care le face cu adevărat, nu sunt subiecte de spectacol. Oricum, singurul care se transformă în cel mai înflăcărat ucenic al Lui, este cel care a beneficiat de Iertarea/Vindecarea Lui. Cei mai mulți nici pe acesta nu-l vor crede, însă omului atins de Duhul Lui, nu-i mai pasă ce cred unii sau alții.
  Poți să-L combați pe Iisus… ne-a dat această libertate… personal, fără credința care vindecă de orbire, ignoranță, lene spirituală nu am nimic. Eu am ales biserica ortodoxă pentru că știu ce se întâmplă în ea, cu cei care intră cu inima deschisă către Duhul Sfânt, am răspuns chemării lui Iisus în inima mea… și mai știu că Templul Ierusalimul a fost dărâmat din temelii, altarele răvășite… atunci când orice biserică se va prețui mai mult decât Altarul, atunci și bisericile de azi, indiferent de corectitudinea literei, va avea aceeași soartă.
  Și ca să închei într-o notă foarte veselă pentru mine, niciodată nu știi pe cine alege El să scuture lumea… poate un fost îndrăcit? poate un tâlhar?… Ar fi trist ca cei care cred că dețin adevărul și judecă pe unde trece pe altul care nu crede ca el, să ajungă dincolo și să constate că și-a ,,tăiat mintea în Scripturi,, și că toată viața a fost un rătăcit nefericit 🙂
  V-am spus inima mea… nu vreau nimic… cuvintele au curs așa cum au curs și cât au curs.
  Mulțumesc și iertare pentru orice urmă de întristare!

  1. Mulțumiri pentru punctul de vedere expus mai sus. Nimeni nu are apanajul Adevărului sau al Credinței și fiecare dintre noi merge pe calea sa. Suntem mulți, dar nu trebuie să ne comportăm ca o turmă în fața popilor, ci numai înaintea Creatorului. Templul cel mai sfânt este corpul nostru și rugăciunea venită din suflet este la fel de bine primită în pustiu, ca și în Biserică. Sunt doar câteva gânduri, izvorâte din Cartea Cărților.

  2. Ortodoxismul este religia oficiala a Romaniei, in care ne-am trezit toti botezati cum , necum. Dar la 50 de ani, am descoperit, ca este o religie invesa crestinismului ca si ideologie, fiindca IIsus Christos Messia, a venit si a murit ptr adevar. El niciodata nu a spus ca oamenii sa construiasca ” biserici ca si cladiri cu idoli, cititi din cap. Romanii ], temple, palate, ( Isaia ) nu isi facea cruci, nu se inchina la oameni morti, moaste, obiecte, morminte nici atat, nu invoca mortii, nu pomenea, nu jerfea mancare idolilor si mortilor, nimic din ce face ortodoxismul, care doar povesteste istoria poporului evreu, invoca mortii, moastele, mormintele, icoanele care plang si alte minciuni, care oricum nu mantuie penimeni. Ortodoxismul, catolicismul si toate religiile care functioneaza pe baza unui certificat de inmatriculare si al unui statut, nu au minic cu harul, credinta in adevar si dreptate, sunt SRL-uri ca si ONG-urile, fac bani, fara taxe la niciun stat. spalare de bani, prin care fraierii doneaza, e cea mai mare avere neimpozabila a lumii, fiindca omul doneaza cu mana lui. IIsus Christos Mesia e unsul lui Dumnezeu pe care l-a trimis sa ne spuna toate astea, care ne vrea schimbati in iubire su dragoste neconditionata,eliberati de minciunile lumii, crestinismul ce aduce pacea cu dumnzeu si pe pamant, pentru acest adevart a fost omorat de preoti, ce mai vreti ? Preotii , omoara si acum spiritele care afla adevarul si se impotrivesc ” religiilor lor ”, asa cum au omorat arzand pe rug, crucificand, trasi pe roata, fierti in ulei, milenii, catolicii de la Vatican si restul lumii, nu uitati de ce s-au razvratit protestantii si neoprotestantii, motivele renasterii religioase si toate razboaiele lumii, care s-au purtat pe baza ” Credintelor ” care nu avea nimic de-a face cu adevarul si dreptatea unui Dumnezeu Creator, Viu, Adevarat, pe care nu-l intereseaza sa i se faca statui si sa i se faca spectacole ridicole, sa se plateasca zeciuieli din jafurile si furturile criminalilor, nu merge asa. Scrie Totul in Bilie, acum depinde de ce i s-a descoperit fiecarui individ in parte. Daca se citeste Biblia in 30 – 50 zile cu pixul in mana, cu caiete ptr notite, sau se citeste in zeci de ani si nu se intelege nimic, depinde de cat cerem adevarul, sau ne complacem in minciuni. Acum eu nu am pretentia ca as detine adevarul, dar macar am iesit din religiile care predica minciuni si se roaga la icoanele care plang, facatoare de minuni… macar sunt libera, sa ma chinui sa inteleg ideologie crestina, sa mi-o insusesc, sa fiu renascuta, Copil de Dumnezeu Mostenitor al FERICIRII ETERNE din Imparatie promisa si din care am fost alungati la razvratirea noastra. Nimic intinat si murdar nu va intra in Imparatie, asa ca preotii pot face scara la cer, ca tot mincinosi sunt, s-a terminat cu preotia, in Vechoul Testament, fiindca in Noul Testament orice om care primeste pe IIsus ca domn, contucator si mantuitor, este preot si poate vesti evanghelia, iar popii nu spun asta, orice om are dialog direct cu Dumnezeu si poate mijloci si se ruga de bine ptr oricine din familie sau cei din jur, se poate ruga pentru adevarul si dreotatea in lume, pentru mantuirea tuturor oamenilor, se poate ruga chiar si pentru iertarea lui Satan si ceata lui de mii de demoni…. eu asa cred.

   1. Oamenii nu au dreptate, au doar pareri, fiecare cu ce a primit de la dumnezeu, eu asa cred. Adevarul este relativ in lume, de aceea oamenii cauta pe Dumnezeu, cauta adevarul si dreptatea, fiindca in lumea mare este numai minciuna, de aceea s-a ajuns de la politeism la monoteism, unica busola.

   2. 🙂 Adevăr grăiești… omul care se roagă pentru Satan, cu atât mult mai mult decât mult se roagă și pentru oamenii, preoții, alții care cred altfel… etc. Dacă vorbesc despre alții cât sunt de înșelați, dar nu-i cunosc pe fiecare în parte, nu-i iubesc și nu am duhul lui Hristos în mine, mintea Lui, deși mie mi se pare atât de mult că l-aș avea.

   3. Eu cred ca fiecare om din lumea asta, deosebeste minciuna de avedar si din cate inteleg eu, multi romani stiu ca preotii mint, e si vb aceea ” sa nu faci ce face popa, ci ce spune popa ”, iar despre Catedrala Mantuirii Neamului ” , credeti ca va mantui pe cineva ? Ar trebui sa ne dam seama cam ce reprezinta asta….

   4. Am certitudinea neclintită nici de mintea mea, nici de oricare altă minte, că numai IUBIREA dumnezeiască salvează pe fiecare în parte. Iar Pacea pe care am voit s-o primesc, căci la toți ne-a dat-o, mi-a adus alt dar: fără acordul și știrea Lui nimic nu se întâmplă. Am fost de mult avertizați despre vremurile pe care le trăim. Vă îmbrățișez pe toți cu pacea Lui din mine!

 4. Păcat că se face atâta tam-tam despre acest Părinte, care a fost un om modest, retras, simplu. Sigur nu i-ar fi plăcut situaţia asta la care s-a ajuns. Şi care arată bine că nu suntem atât de înţelepţi şi echilibraţi ca popor…

  1. Cred că-i o consecință a descătușării religiei, după o jumătate de secol în care ea era stigmatizată. În plus, oamenii care nu mai au nicio nădejde în societatea modernă și „democrată”, apelează la acest refugiu și sunt ușor de impresionat prin „minuni”.

  1. Tocmai, in Biblie scrie ca putem sa alegem, sa ne punem nadejdea in oameni, sau in Dumnezeu, trebuie sa alegem, iar minunile nu le fac oamenii, oamenii inseala, fura, jefuiesc, iar oamenii ii voteaza, isi voteaza proprii calai. Dumnezeu este cal care face minuni si le face in fiecare secunda dar noi nu vedem, nu constientizam, nu stim sa alegem calea….cred.

   1. E drept că numai Dumnezeu face minuni, dar acelea nu vrem să le vedem, că-s prea evidente și ne-am obișnuit cu ele. Omul caută ceva fantastic, nemaivăzut, pentru ca să fie convins că el a fost martor la ceva deosebit și astfel e și el o ființă aparte. De fapt, suntem cu toții la fel și numai educația și, implicit, caracterul ne deosebește.

 5. Petru eu iar sunt înafara erei noastre 😀 Cât am fost în România am tot văzut imaginea asta de pe blogul tău peste tot, dar nu i-am dat importanță 🙂 Înafară de cartea pe care a scris-o, de ce este atât de renumit Arsenie? Înțeleg că a fost un slujitor devotat lui Dumnezeu. Dar mai sunt mulți alții ca el despre care nu se face atâta paradă. Nu cumva oare numele lui este o sursă de profit pentru unii?

  1. Eu gândesc că e mai mult o isterie în masă, la fel cum a fost cea care l-a dus pe Iisus la moarte. Când mulțimea e pornită cu tot felul de sloganuri și presupuse minuni, nici măcar Dumnezeu n-o mai poate opri, chiar și de la profanări. Așa cum s-a văzut exemplul unui maramureșean ( 😦 ), care a săpat la mormântul lui cu motivul de a se asigura dacă-i intact.

 6. Dar ce se va întîmpla cu tot acest “comerţ” incalificabil acum, după ce Parlamentul a votat amendamentul pentru interzicerea (şi pedepsirea PROPAGANDEI DE ORICE FEL) Mişcării legionare?
  BOR are acum “o problemă”! care nu e “dogmatică”…

 7. N-am putut a ma abtine
  in a-ti spune ca-ti multumesc
  pentru aceasta postare
  pe care eu o privesc
  ca un act de mare curaj ! 🙂
  Felicitari , PETRU ! 🙂
  ESCROCII scot BANI si din piatra seaca daramite de pe urma CARTILOR ……………….
  Nu am citit nici un comentariu
  ca nu cumva sa raman influentat
  si sa fiu acuzat in contrariu
  cum de multe ori sa-ntamplat ………….
  Cum in toata societatea civila,
  totu-i pe baza de compromis
  iar ESCROCII-si fac vila dupa vila
  pe baza HOTIEI si-a impozitului omis
  sa-l plateasca statului dupa pravila
  asa dupa cum si-n lege e scris ……….
  te mai MIRA ceva ??? 🙂 🙂 🙂
  Daca BOR e cu dragoste si milostenie fata de credinciosi si de cei napastuiti de soarta si politicieni,
  de ce VINDE cartea parintelui Arsenie Boca cu enorma suma de 110 lei ??? 😦 😦 😦
  De unde sa aiba multimea saracita de clica basisto-pedelisto-penelisto-pesedisto-iohannista
  110 lei sa cumpere CARTEA cand ea, multimea ,se CALCA in picioare pentru 3 sarmale si-o cinzeaca de posirca oferite POMANA de preotii hapsani ??? 😦 😦 😦
  EDITURILE vor bani,
  BOR vrea bani,
  basistii vor bani
  iar conationalul lui boc-poc 🙂 , Ioan Rus ,
  le spune nevestelor celor plecati la munca afara, ” CURVE “iar copiilor lor, ” GOLANI ” …
  Pe MINE nu ma mai mira nimic ! 😦
  O zi buna ! 🙂
  Aliosa.

  1. Sunt încântat că ai o inspirație debordantă în versificări și rime, dar te rog să mă ierți dacă nu pot să-ți fac față în același mod.
   Ministrul Ioan Rus e cunoscut ca un om cinic și răuvoitor – ca să nu zic mai mult -, iar cel care l-a pus în funcție trebuia să știe acest lucru. Doar că la noi contează doar influența pe care o ai între membrii partidului și nu valoarea, care e pusă pe ultimul loc. La fel e și în BOR.
   Să-ți fie seara luminată, Sandule! 🙂

 8. Eu zic ca ar trebui sa nu confundam religa sau religiozitatea cu spiritul comerciant. Traim intr-o lume care nu mai e religioasa, ci in care predomina dorinta de castig, de dominare. Atat de mult, incat aceste ocupatii au patruns chiar si in religie.

 9. Eu consider ca totul si toate se intampla din cauza OMULUI care prin diverse mijloace si unelte si prin propria lui nestiinta si lipsa de vointa pentru cunoastere s-a desprins din CREATIE. Animalele au ramas la locul lor, numai noi oamenii ne-am pus singuri lauri pe cap si am urmat pasii lui Lucifer, de aceia s-a ajuns unde suntem astazi unde banul (ochiul satanei) conduce omenirea iar oamenii zilelor noastre sunt prea putini care cred si-l iubesc pe Dumnezeu, toti se bat cu caramida-n piept ca sunt credinciosi doar faptele si gandurile lor ii arata de fapt de partea cui sunt. Ii dau dreptate Georgetei, minunat a argumentat ❤
  Inceput de weekend minunat va doresc ❗

  1. E drept că faptele lasă mult de dorit și vedem adesea cum vorbele frumoase ne păcălesc și ne fac să ne punem speranțele în oameni vicleni, indiferent că-s politicieni, popi sau așa-ziși prieteni. Toate cele bune! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.