Telefonul mobil poate distruge o relație

Tu crezi că telefonul mobil poate distruge o relație?

Un studiu realizat în Marea Britanie, privind impactul tehnologiei digitale asupra societății și asupra psihologiei oamenilor, arată că tinerii de azi gândesc și se comportă mult mai diferit de cei de acum 10 ani, din cauza relației lor cu telefoanele mobile.

telef Tinerii nu-și mai folosesc telefoanele mobile doar pentru a-și suna prietenii și rudele, ci au ajuns obsedați de ele, devenind anxioși atunci când nu le au la îndemână, arată studiul realizat de Havas Media. Rețelele de socializare încurajează narcisismul: jumătate dintre participanții la studiu au recunoscut că postează anumite lucruri cu intenția de a obține o anumită reacție din partea prietenilor.

Tinerii de azi sunt mai înclinați să se dea în spectacol, să încerce să provoace anumite reacții din partea celorlalți și chiar să mintă pe rețelele de socializare. Aproape o treime dintre participanți au recunoscut că exagerează uneori cu actualizarea statusului: mai ales femeile sunt înclinate să facă acest lucru.

68% dintre respondenți folosiseră rețelele de socializare pentru a vedea profilul unui fost partener, iar trei sferturi cred cu tărie că rețelele de socializare pot distruge o relație.

Telefoanele mobile au schimbat considerabil limitele a ceea ce este „acceptabil” din punct de vedere social: aproape două treimi dintre respondenți au spus că își verifică telefoanele când se găsesc într-un grup de prieteni sau colegi, când conversația trenează. 79% cred că e în regulă dacă folosesc telefonul mobil mobil la toaletă și 81% consideră că nu e o problemă dacă îl folosesc în locuri publice unde se pretinde liniște, precum în tren sau în bibliotecă.

Aceste dispozitive afectează și purtarea la locul de muncă: 29% dintre participanții la studiu consideră că e acceptabil să-și folosească telefonul mobil în timpul unei ședințe.

Sursa: Mail Online

25 thoughts on “Telefonul mobil poate distruge o relație

 1. Eu cred ca prea multa lume este dependenta de telefoane, tablete, internet, de o viata virtuala, care ne distrage atentia de la frumusetea vietii reale, iar in viata virtuala fiecare om isi alege cine sa fie, cum sa fie, depinde de educatia si autoeducatia fiecaruia. Daca omul este infidel din fire, va fi si mai infidel pe internet, acolo isi va juca orice rol, mai ales daca are un cont anonim … deci nu cred ca este de vina tehnologia avansata si modul de viata, educatia autoeducatia si princiipiile fiecaruia, parerea mea.

  1. E drept că, cel mai mult contează caracterul fiecăruia și trăinicia relației din cuplu. Internetul și telefonul vin să ușureze și să multiplice faptele de infidelitate ale celor predispuși la așa ceva. Tot așa cum îi ajută pe mulți oameni singuri să-și găsească perechea sau prieteni.

 2. In primul rand, felicitari pentru postare, Petru ! 🙂
  In al doilea rand, telefoanele mobile ” sunt un RAU necesar ” !!! 🙂 😦 🙂
  In al treilea rand, in ziua de azi, parintii isi invata COPIII inca inainte de a-i INVATA sa spuna ” MAMI ” si ” TATI ” ,sa manuiasca TELEFONUL MOBIL 🙂 ” cei mult strica ” nu-i asa ? 😦
  Iar cand COPIII ajung TINERI , fara telefon, NU SE POATE ………..
  Referitor la intrebarea daca strica sau nu o relatie,
  DEPINDE de ce fel de RELATIE vorbim
  ca de ne referim la relatia dintre doi HOTI, dintre care unul ” tine de SASE ” 😦 iar altul sparge COTETUL , relatia NU se STRICA ci se COMPLETEAZA , cimenteaza ! 🙂
  Un weekend binecuvantat, Petru ! 🙂
  Aliosa.

  1. Orice invenție sau instrument poate fi folosit pentru a face rău sau bine, depinde de cine-l folosește. Nu trebuie, așadar, să dăm vina pe telefoane, ci pe acela care îl utilizează în scopuri imorale, ilegale, ori prea mult timp. E bun exemplul cu hoții! 😉
   Salutări călduroase din nordul țării, Sandule! 🙂

  1. Pot să zic că mie nu mi-a stricat mobilul nicio relație. Dimpotrivă, prin el reușesc să-mi mențin legăturile de prietenie pe care le am. Să fii iubită și mereu fericită, dragă Gabi! 🙂

   1. Ah se pare ca bunul Dumnezeu se pare ca ne-a vrut binele cand ne-a sters programarea de a comunica prin telepatie si ne-a amestecat graiurile. Realizezi ca se ducea naibii toata Creatia Lui… 😀

 3. Or fi ele bune, aceste mijloace de comunicare din ce în ce mai sofisticate, dar în toate trebuie MĂSURĂ şi înţelepciune. Orice exagerare este dăunătoare nu doar relaţiilor, ci şi oricărui om care ajunge dependent de aceste instrumente.
  Foarte interesante informaţii.
  Weekend plăcut, dragă Petru! 🙂

  1. Măsura aceea o tot căutăm, dar de multe ori nu o găsim. Fiecare are o altă părere despre ea sau găsește un motiv să o depășească.
   S-auzim numai de bine, dragă Alex! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.