17 thoughts on “Haiku

 1. Frumos! Apreciez haiku-urile! Cine esti? Un suflet sensibil, o fiinta cu multe calitati, asa ca noi toti. Dar poate mai mult decat altii, ai avut curajul sa fii asa cum esti si ai avut curajul sa iti pui la incercare calitatile. 🙂

  1. E primul haiku pe care-l postez, deși am mai așternut câteva prin comentarii. Mulțumesc pentru măgulitorul răspuns, dar rămân mereu deschis la critici, fiindcă eu mi le fac continuu. 🙂

 2. Simplitate,eleganta si naturalete iti caracterizeaza articolele si povestirile tale .Sentimentele iti exprim cu simplitate si inteligenta ,daruind o stare emotionala intensa plina de bucurii si optimism!O seara minunata iti doresc!

  1. Ești prea generoasă cu complimentele, draga mea prietenă! De fapt, era mai mult o întrebare retorică prin care vroiam să marchez primul haiku postat de mine.
   Cele mai bune gânduri pentru tine! 🙂

 3. Mi-a placut mult aceasta incercare de Haiku de stil europeean timpuriu, care pastreaza forma clasica de 3 versuri cu 5-7-5 silabe insa care nu contine si o imagine a starii vremii sau a unui anotimp sau a unui element din natura inconjuratoare ca in stilul haiku japonez din era de dinainte de jumatatea sec 19, ulterior si haiku japoneze devenind de fapt mai asemanatoare cu acesta de sus, care mie mi se pare chiar ff similar cu primul haiku cunoscut compus de un europeean olandez in vizita in Japonia la mijlocul sec 18. Un japonez al secolelor 18 sau chiar 19 ar privi, imi place sa cred, acest haiku ca pe unul chiar modern, avangardist, din punctul lui de vedere, si un adevarat intelectual japonez l-ar aprecia chiar ff mult, sunt aproape sigur, s-ar simti flatat ca Petru Racolta s-a straduit sa compuna aceasta poezie, l-ar considera demn de dialog.

  1. Precum bine zici, e o încercare, cu atât mai mult că-i prima de acest gen. Îți mulțumesc și sper să nu ies prea mult din cerințele care trebuie, oricum respectate. Iar cel care vrea să dea o altă nuanță acestor compoziții, trebuie să fie un cunoscător antrenat. Părerea mea.

 4. Salut Petru !
  Iar de a spune CINE ESTI
  ” Qui prodest” ? 😦
  Haiku 1, 2, 3………………n+1 ………………….

  ” A venit TOAMNA ” ! 🙂

  O TOAMNA lunga si frumoasa
  cu PALINCA proaspata pe masa
  cu bucurii si mari realizari
  sa fii cunoscut in cele patru zari !!! 🙂 🙂 🙂
  Aliosa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.