Caz de forță majoră

Pe scurt, asta ar fi explicația absenței mele de pe internet, și în special de pe blog. Iar forța majoră care m-a lăsat fără replica a venit din partea naturii, deci e mai presus de puterile oamenilor. S-a întâmplat duminică dimineață, pe la ora 7.00.

Pe larg, totul a început cu niște sunete înfundate, venite din depărtare, timp în care cerul se întuneca tot mai mult. Apoi, bubuiturile și-au mărit intensitatea și frecvența, iar biciurile de foc parcelau mereu arealul ceresc. Câteva picături mari și reci s-au grăbit să-și facă prezența, iar eu mă pregăteam pentru un spectacol așteptat de multă vreme. Numai că vremea era prea nervoasă și pusă pe fapte mari, dornică să ne arate că vara s-a întins prea mult, iar toamna trebuie să-și intre în drepturi. Tunete tot mai ascuțite mă făceau să tresar ca un copil, însă îmi reveneam imediat, gândindu-mă că nu pot să-mi facă nimic și ar trebui să mă bucure mărețul concert de sunete și lumini.

Așa am gândit în timp ce îmi întrerupeam adesea navigarea pe bloguri și priveam la furtuna de afară. Însă degeaba mă credeam la adăpost, fiindcă un fulger mi-era destinat și mie, cu tot paratrăsnetul pe care-l credeam infailibil. Nu știu pe unde s-a strecurat, dar a lovit exact în punctul cel mai expus și mai dureros pentru mine: router-ul de wireless pentru internet. Din acel moment, n-am mai avut semnal și toată ziua mi-a fost compromisă. Afară, tunetele au încetat, în schimb boabe de gheață dansau pe trotuarele și șoselele pustii. Era duminică, zi de odihnă pentru toți truditorii, la fel și pentru cei care deserveau clienții de internet.

E drept că, după două ore, am văzut un tinerel care meșterea ceva la stâlpul cu cabluri de vizavi, iar atunci speranța mi-a renăscut. Dar n-a fost să fie, pentru că necazul principal era la mine în casă. Doar aseară mi-a venit băiatul cu depanarea și mi-a schimbat alimentatorul. Sunt bucuros, totuși, că de astăzi pot să intru în normal și să văd ce ați mai postat în ultimele zile, după două zile de concediu involuntar. Data viitoare, când mai vine o astfel de vreme, o să scot routerul din priză, ca să evit astfel de incidente.

24 thoughts on “Caz de forță majoră

 1. Stii vorba: Totul e bine cand se termina cu bine! 🙂 In Bucuresti cand ploua puternic sau sunt furtuni, intotdeauna in cartierul meu, cel putin, se intrerupe cablul tv, internetul si uneori si lumina. Penele de curent au loc de obicei seara…stii tu, ca sa fie totul mai “romantic”…sa cinam cu lumanari aprinse si miros ca la biserica. 🙂 daca nu am dintr-acelea parfumate. 🙂 Bine ai revenit sanatos…caci asta este cel mai important!
  Seara inmiresmata si linistita iti doresc, prietene!

  1. Văd că la tine în cartier se întâmplă pene de curent mai dese chiar decât în Seini. Cred că ar trebui schimbate niște materiale sau/și transformatoare, pentru a evita astfel de probleme. Doar că ele costă și cei în drept nu-s dispuși să investească. La fel fac și la noi cei de la AKTA.
   Zile senine și rodnice, Ileana! 🙂

 2. Teribilă experienţă! Iată că, nu numai în cyberspaţiu mai sunt “furtuni” care ne afectează conexiunile! Slăvit fie numele Domnului, dragă Petru, pentru că te-a cruţat! de-acum, o mie de ani viaţă!

  1. Eu zic să nu dramatizăm atât de tare, că oricum nu eram pe câmp, sub cerul liber și fără protecție. 🙂
   Să ne ferească Domnul de alte experiențe, mult mai periculoase!
   Viață lungă, cu sănătate și folos! 🙂

 3. Am dat ” LIKE” pentru coerenta descrierii NENOROCIRII
  si nu pentru NENOROCIREA care s-a abatut asupra ta ! 🙂
  Daca ai fi fost ” basist” ca alti ” basisti” ce inca mai misuna in virtual,
  as fi spus ce spune omul simplu din popor :
  ” Dumnezeu nu loveste cu parul ” 😦
  Dar cum stiu ca nu esti ” basist”,
  IMI PARE RAU de NENOROCIREA care s-a abatut asupra ta
  si-i multumesc lui Dumnezeu ca nu a fost mai rau ……..
  Despre ultima dorinta a lui Traian Basescu te invit pe :
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2015/09/
  O zi fara ” tunete si fulgere ” 🙂
  Aliosa.

 4. It’s the best time to make a few plans for the longer term and it is time to be happy.
  I have read this put up and if I may just I desire to counsel you few fascinating
  issues or tips. Maybe you can write next articles
  relating to this article. I want to learn even more issues approximately it!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.