Ce doresc femeile de la bărbați? Dar bărbații de la femei?

Ce doresc femeile de la bărbați? Dar bărbații de la femei? Rezultatele unui sondaj

Un sondaj recent, realizat în Marea Britanie de către o firmă producătoare de adeziv, a scos la iveală ce doresc bărbații și femeile de la partenerii lor de viață. De exemplu, femeile ar vrea ca bărbații lor să fie mai ordonați, mai romantici și mai pricepuți la reparații casnice.

cuplu (1)

Sondajul a fost realizat de firma care produce Sugru, un produs încă puțin cunoscut la noi, dar foarte folosit în Occident. Sugru este o pastă de modelat adezivă, pe bază de silicon, cu ajutorul căreia pot fi reparate rapid o mulțime de lucruri. Sondajul, care a implicat 2000 de cupluri stabile, a fost realizat de companie cu prilejul lansării unei campanii numite „Joy of Fix”.

Și iată ce a arătat sondajul, ale cărui rezultate s-au dovedit foarte revelatoare în ceea ce privește felul de a gândi diferit al femeilor, comparativ cu bărbații:

Pe primele 3 locuri pe lista de dorințe ale femeilor, referitoare la partenerii lor, se află următoarele: femeile și-ar dori ca bărbații lor să fie mai ordonați și mai curați, să fie mai romantici și să se priceapă mai bine la repararea lucrurilor de prin casă. Bărbații, în schimb, și-ar dori ca partenerele lor să facă sex cu ei mai des și mai bine, să gestioneze mai bine banii și să gătească mai bine.

Sondajul a mai arătat că 6 din 10 cupluri au avut discuții în contradictoriu ori chiar certuri aprinse după ce unul dintre membrii cuplului i-a vorbit partenerului despre aspectele – legate de înfățișare sau comportament – pe care ar fi fost de dorit să și le schimbe. Femeile sunt mai înclinate decât bărbații să vrea să schimbe ceva la partenerul de viață și tot femeile sunt cele care vorbesc mai des partenerului despre acest lucru.

Specialistul în relații Corinne Sweet spune că e important, totuși, ca oamenii să își accepte partenerii și să-i înțeleagă, în loc de a încerca mereu să le schimbe felul de a fi.

Să fie o persoană în care să ai încredere și pe care să te poți baza – acesta e atributul cel mai important al unui partener, a arătat sondajul; alte calități importante sunt: să fie bun cu copiii, să fie atrăgător și să fie romantic. Dar și să se priceapă la meșterit prin gospodărie este o calitate importantă, consideră 60% dintre participanți.

TOP 10 lucruri pe care femeile ar dori ca partenerii lor să le facă mai bine:

 1. Să fie curați și ordonați
 2. Să fie romantici
 3. Să repare lucruri prin casă
 4. Să asculte
 5. Să facă curățenie prin casă
 6. Să gătească
 7. Să socializeze
 8. Să gestioneze banii
 9. Să meșterească singuri diverse lucruri (DIY)
 10. Să vorbească

TOP 10 lucruri pe care bărbații ar dori ca partenerele lor să le facă mai bine:

 1. Sex
 2. Să gestioneze banii
 3. Să gătească
 4. Să fie ordonate
 5. Să socializeze
 6. Să asculte
 7. Să fie romantice
 8. Să facă curățenie
 9. Să aibă simțul orientării
 10. Să conducă mașina

Sursa: Mail Online

25 thoughts on “Ce doresc femeile de la bărbați? Dar bărbații de la femei?

 1. Salut Petru !
  Femeile isi doresc de la barbati PROTECTIE,FIDELITATE , BANI, BANI, BANI ,
  cat mai multi BANI si LIBERTATEA de a-i cheltui cum vor ele ! 🙂
  Barbatii isi doresc de la femei sa fie GOSPODINE , MAME iubitoare,FIDELE ,
  NECHELTUITOARE si ASCULTATOARE ! 🙂
  Weekend placut ! 🙂
  Aliosa.

   1. Pe MINE ma intereseaza doar pretentiile ROMANILOR caci ale englezilor ma lasa reci ! 🙂
    In alta ordine de idei, m-as bucura daca ai mai trece si pe la mine
    chiar daca acelasi articol este inca pe prima pagina ! 🙂
    Weekend placut cum ti-l doresti 🙂
    caci EU mi-am dorit Soare dar Mama Natura mi-a dat CEATA groasa, friguroasa
    ca sa nu mai ies din casa ! 😦
    Aliosa.

   1. Multumesc Svetlana !
    Ma bucur ca o Doamna Adevarata recunoaste un Adevar
    cunoscut de Toata Lumea dar Nerecunoscut de Doamne ! 🙂
    Un sfarsit de saptamana cat mai placut si tie, dincolo de Prut ! 🙂
    Cu prietenie,
    Aliosa.

 2. Nimic desre umanism și toleranță?
  Și mai am impresia că aceste dorințe (de ambele părți), sunt nițel cam imperative, ca sens, nu neapărat ca formă de exprimare.

  Cred că înțelegerea și respectul pot rezolva orice problemă.

  1. Probabil că romantismul este cel care aduce cu el alte sentimente benefice și calități, cum ar fi umanismul, toleranța, înțelegerea, respectul… Că dacă ele nu sunt, nimic nu merge cum trebuie.

  1. E clar că ai o căsnicie fericită, fiindcă, după părerea mea și a multor alți consultanți matrimoniali, sexul e cel care cotribuie cel mai mult la trăinicia unui cuplu.

 3. Petru , e interesant sondajul asta , da’ sa-ti zic ce vreau io : sa nu ma mai intrebe “ai venit?” cand intru pe usa si “ce faci” cand toc ceapa.Si sa mor io de putin mi-ar mai pasa de restul…. :)))))))

  1. Ca să parafrazez un cunoscut politician: „să nu te întrebi ce-ți oferă iubitul (iubita), ci ce poți tu să-i dai ca să fie fericit(ă)”. Din partea mea, toate cele bune, Gabi dragă! 🙂

 4. M-am gandit asa ff teoretic ce mi-as fi dorit eu cel mai mult de la o sotie daca as fi apucat-o pe drumul deosebit de complicat (cel putin pt mine) al casatoriei heterogame. Am ajuns la concluzia ca mi-as fi dorit urmatoarele lucruri:
  1. sa stie sa repare chestii prin casa, sau daca nu stie ea, macar sa stie exact pe cine sa cheme si sa faca programarile necesare
  2. sa imi comunice ea cand doreste sex nu sa astepte sa ghicesc eu sau sa o intreb eu
  3. neaparat sa stie sa gestioneze banii, sa ii investeasca adecvat, sa imi povesteasca si sa ma educe si pe mine despre diverse chestii financiare, sa fie asa ca un soi de expert-contabil
  4. sa nu gateasca si nici sa ma intrebe pe mine de mancare, ca efectiv nu suport, e un subiect care nu ma intereseaza, si la care nu ma pricep, fiecare sa vina cu senvisul lui, si sa se descurce daca ii e foame, sa isi faca o omleta, o friptura, o salata, ce o vrea, dar sa nu ma antreneze pe mine in subiectul asta, decat asa de ex daca ar fi o ocazie speciala, de ex vin musafiri si planificam impreuna un meniu, plus ne decidem cine cumpara ce, sau cine face salata, etc, asa ca un proiect, dar nu in fiecare zi de 4 ori pe zi sa ma baraie la cap cu subiectul mancare


  Nu prea mai imi dau seama ce as mai fi putut dori asa teoretic. Insa trebuie mentionat ca punctele de mai sus se refera la job description-ul de femeie consort (al meu personal), nu de
  femeie asa in general. De altfel, chiar si daca ar fi barbat si nu femeie, lista de cerinte pt jobul de consort ar fi similara, in afara de punctul 1 care nu reprezinta asa o problema ca de obicei se vede clar cand un barbat doreste sa faca sex plus maj isi anunta intentia sau solicita clar, (cel
  putin cei cu care am interactionat eu), plus ca desigur ca nu m-as casatori eu cu un barbat care sa nu fie interesat de a face sex cu mine si nici nu as sta casatorit cu cineva care deodata hodoronc tronc nu mai doreste sa faca sex cu mine si nici nu vine cu un certificat de scutire medicala. Dar la femei dorinta de a face sex e oarecum mai altfel, nu stiu exact cum dar exista studii in curs, tine mai mult de ca lor le plac noutatile, se plictisesc de monotonie, si atunci eu nu m-as ingrijora daca o sotie nu ar avea chef sa faca sex cu mine ci as astepta sa ii revina cheful si desigur sa ma anunte cand ca eu nu am de unde sa ghicesc.

 5. În ceea ce privește monotonia, pe care o detestă femeile, sunt perfect de acord. Nu au nici răbdarea și nici capacitatea de a face același lucru timp îndelungat, mai ales dacă nu intervine ceva nou și interesant. De aceea sunt atât de rari pescari femei!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.