Zece ritualuri sexuale bizare din jurul lumii

În societatea contemporană, sexul nu mai este de mult un tabu, iar virginitatea nu mai este păstrată până la căsătorie. Cel puțin așa se întâmplă în lumea modernă, există însă comunități și triburi izolate care urmează și astăzi ritualuri sexuale bizare vechi de sute de ani.

the-himba-tribe-1140x641

Zece dintre cele mai ciudate ritualuri sexuale din jurul lumii le descoperiți mai jos.

 1. Pentru a preveni sexul înainte de mariaj, membrii mai multor triburi din estul Africii, cos labiile tinerelor și lasă doar o deschizătură mică pentru ca acestea să poată urina și elimina sângele în perioada menstruației.

2. În Ghana, un trib cere văduvelor să își curețe spiritul prin petrecerea unui nopți cu un străin.

3. În Africa de Sud există o societate poligamică care consideră tabu întreținerea relațiilor sexuale în timpul zilei. Membrii acesteia evită, totodată, să facă sex în timpul furtunilor sau după ce au avut un coșmar.

4. În nord-estul Siberiei există o comunitate care le cere fiicelor să poarte un tip special de pantaloni confecționați din piele, pentru a-și proteja virginitatea până la căsătorie.

5. O practică religioasă bizară a apărut în India, Babilon, Arabia, Africa și Grecia încă din secolul 5 î.Hr. Unele femei se dedicau zeilor și zeițelor fertilității. Acestea întrețineau relații sexuale cu preoții sau cu cei care veneau să se închine la aceste zeități. Totul se întâmpla chiar în temple.

6. Într-unele dintre comunitățile nepaleze există obiceiul ca frații să se căsătorească cu aceeași soție, în acest fel nefiind nevoiți să își împartă pământul. Soția trebuie să aibă însă un program bine gândit și să petreacă timp cu fiecare dintre frați, pentru a evita eventualele răbufniri de gelozie.

7. Un trib din Papua Noua Guinee obișnuia să își lase copiii să își înceapă viața sexuală de la o vârstă foarte fragedă. Fetele începeau să facă sex de la 6-8 ani, în timp ce băieții așteptau până la 10-12 ani. Deși sexul înainte de căsătorie nu reprezenta o problemă în fața tribului, era însă interzis ca tinerii să împartă o masă înainte să devină soț și soție.

8. Într-o comunitate din Mangaia, o mică insulă din sudul Pacificului, băieții își încep viața sexuală de la 13 ani. Ei fac sex cu femei în vârstă care îi învață cum să reziste mai mult în timpul actului sexual și cum să mulțumească tinerele.

9. Un trib din Cambodgia construiește adăposturi speciale pentru fete atunci când acestea devin adolescente. Diferiți băieți își petrec nopțile cu ele, până își găsesc perechea. Divorțul este ilegal.

10. Într-o comunitate din Brazilia, bărbații concurează între ei, pentru a convinge femeile să întrețină relații sexuale, oferindu-le daruri și pește.

Sursa: Nerve, The Richest, Speaking Tree

19 thoughts on “Zece ritualuri sexuale bizare din jurul lumii

 1. Salut Petru !
  Sursa sus mentionata, a uitat se pare de ” ritualurile sexuale bizare ” ale parlamentarii nostri care,
  inainte de a-si numi consilierele in diferite functii bine platite din banii nostri ,
  le ” consilieaza” in cele mai ciudate moduri pentru a fi siguri de potenta lor intelectuala …………..
  In rest, cu toate grohaiturile si behaiturile lor publice,
  vs. MOTIUNEA de CENZURA pentru DARAMAREA GUVERNULUI,
  pedelisto-penelistii , au mai luat o ” teapa ” facandu-se pentru a n+una oara de kaka !!! 🙂 🙂 🙂
  O seara fara ploaie ! 🙂
  Aliosa.

  1. Am văzut și eu câteva frânturi din circul de tot plânsul pe care l-au făcut iar ”aleșii noștri”. A fost un spectacol nerecomandat adolescenților, dacă vrem să-i ferim de influențe dăunătoare lor și viitorului nostru, prin ei. 😦
   Toate cele bune, Sandule! 🙂

 2. Vis-a-vis de primul ritual, se uita sa se precizeze ca este de fapt parte a “renumitului” FGM in urma caruia fetelor de la 12 ani in sus le este aplicat procedeul. In anumite zone de lume, mamele isi duc fetele la babele satului care practica mutilarea, sau, in alte zone, coaserea este completa, fara nici un orificiu.
  Sa amintesc si de taierea labiilor si a clitorisului pt. a nu avea femeia nici o placere in lipsa sotului…?
  Oribilo-idioata gindire !

  1. Chiar că e ceva groaznic și barbar, acum în secolul XXI, când civilizația ar fi trebuit să pătrundă în toate colțurile Pământului. Se pare că la unii oameni ajunge mai greu.

  1. Obiceiurile sunt bune și frumoase dacă nu fac rău nimănui. Altfel e bine să fie adaptate sau schimbate, așa cum s-a întâmplat și cu tradiția de a sacrifica ființe umane în cinstea zeilor.
   O zi călduroasă și frumoasă, dragă Gabi! 🙂

 3. Articolul tau, draga Petru, mi a amintit de un serial care s-a difuzat nu demult la HBO: se numeste “Dragoste mare”, in care un american era insurat cu 3 sau 4 femei…nu mai stiu exact, pt. ca l-am urmarit din 2 in 3 pasi. 🙂 Deci nu bigamie ci poligamie! 😉 Sa vezi acolo program stabilit, diagrama vietii sexuale a fiecaruia, iubire, ura, in fine, tot tacamul. Bineinteles ca au venit si copiii pe lume, si odata cu ei tot felul de alte intamplari hazlii. Concluzia” a big happy american family a sec. 21!!! 🙂 Oare ei din ce trib cu obiceiuri bizare (sau sanatoase in opinia unora!) or face parte???…(nu stiu, intreb si eu asa….) 🙂

 4. Mă întreb dacă n-or fi cumva mormoni, întâlniți foarte frecvent în SUA, dar și extrem de refractari la adresa legilor statului. Am văzut și eu câteva producții cinematografice cu ei, doar că erau tragice și nu le făceau deloc cinste. Asta nu-i împiedică să se extindă chiar și pe la noi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.