Un fizician de la Universitatea Heidelberg are o nouă teorie care explică formarea Universului. Ideea lui este foarte diferită de Big Bang, varianta pe care oamenii de știință o consideră corectă de aproape 100 de ani.
Potrivit profesorului Cristof Wetterich, nu a existat un Big Bang, iar Universul nu a luat naștere acum 13, 8 miliarde de ani. Nașterea Universului se întinde dintr-un trecut infinit, este un proces continuu și nu a început cu o explozie, ci cu o ”dezghețare” treptată.
Cristof crede că Universul a existat dintotdeauna, dar într-o formă aproape statică și foarte rece. El susține că particulele elementare devin în timp mai grele, iar forța gravitațională scade.
Conform teoriei sale, nu a existat o singularitate care a dat naștere spațiului și timpului, iar cele mai vechi evenimente pe care le observăm acum direct nu au avut loc imediat după Big Bang, ci în urmă cu peste 50 de trilioane de ani.
În plus, Universul nu este într-o continuă extindere, ci dimpotrivă, într-un proces de contracție care se întinde pe o perioadă foarte îndelungată. ”Modelul meu presupune un Univers care a evoluat foarte încet, dintr-o stare în care era extrem de rece, micșorându-se treptat în loc să se extindă”, spune Wetterich.
El recunoaște că teoria lui este foarte diferită, dar precizează că nu contrazice clasica variantă a Big Bangului, ci o completează. Lumina, de exemplu, poate fi descrisă ca o undă sau ca o multitudine de particule, precizează fizicianul. Iar oamenii de știință sunt obișnuiți să descrie în moduri diferite un anumit fenomen.
Sursa: Science Daily
Teoria lui nenea asta asta ca si chestia aia , a lui Darwin , umanii se trag din maimuta , numai ca nu a reusit sa gaseasca veriga lipsa , dintre parosii bipezi si umanul care ii vana pe bipezi… 😛
In fine , suna interesant ce zice nenea asta , dar parca suna putin aiurea…
Să-l întrebăm pe Stephen Hawking, că el le știe pe toate în acest vast domeniu. 😉
Le stie el si uneori taaaaare bine le zice….Dar cine ar indrazni sa intrebe o simpla intrebare un asa om mare?
Daca tot exista teoria expansiunii, trebuia sa apara si una a regresiei.
Care este cea corecta si valabila nu vom sti, poate, niciodata.
Și eu zic că spațiul e precum o inimă care pompează. Deci e logic să se dilate și să se contracte.
Interesantă și asta! presupun că nu e ultima…
Mai durează până se rumegă alta.
Câte teorii mai descoperă oamenii, numai să nu creadă în Dumnezeu…
Știința nu exclude religia, ci ne face să o înțelegem mai bine. Chiar și Einstein credea în Dumnezeu.
Sunt mistere ale universului greu de elucidat,sunt multe contradictii intre oamenii de stinta!Un weekend minunat iti doresc!
Noi nu putem decât să-i ascultăm și să ne crucim de cele auzite. Că toate datele și aparatura sunt la ei. Să-ți fie sfârșitul de săptămână odihnitor și revigorant, draga mea prietenă! 🙂
Eu cred ca ambele teorii sunt la fel de posibil adevarate sau posibil false. Sau, poate ca, intr-un viitor oarecare, teoriile vor fi mai complexe, odata cu descoperirile stiintifice, la fel cum teoria atomului a evoluat, devenind din ce in ce mai complexa. Mai exista si teoria lui Nassim Haramein, care inca nu e acceptata.
Ma gandesc ca teroria expansiunii Universului si deci a Big Bang-ului se bazeaza pe efectul Doppler relativist, care e o extindere a efectului Doppler. Dar cine poate verifica daca comportamentul undelor luminoase este la fel cu al undelor sonore?
Suntem la începutul explorării și cunoașterii Universului, și nicio teorie bazată pe logică nu poate fi ignorată. În viitor s-ar putea ca și logica să fie contrazisă de descoperirile ce vor veni, dar până atunci mergem pe presupuneri și… imaginație.
În Marele plan, Stephen Hawking şi Leonard Mlodinow unul dintre cei mai mari savanţi ai timpurilor noastre, şi Leonard Mlodinow, fizician şi scenarist al serialului Star Trek, pornesc de la ideea că universul nu are doar o singură istorie, ci toate istoriile sale posibile există simultan – idee care ne schimbă radical felul în care suntem obişnuiţi să privim lumea.
Totusi desi oamenii de stiinta se tot straduiesc sa afle cum si de unde am venit, eu cred ca un om simplu ce sunt , sa lasam oamenii de stiinta sa cerceteze si noi sa fim cu Dumnezeu pentru ca el este Creatorul tuturor.
Va doresc un weekend placut si cu multa caldura in case si suflet ❗
Omul a fost creat să fie mereu curios, să cerceteze și să caute răspunsuri. Asta s-a văzut din Grădina Raiului, când au mușcat din fructul oprit, se înțelege și din legende sau mitologii, dar și din relitatea de zi cu zi. Nu e un lucru rău, ci o calitate, atâta vreme cât nu face rău naturii înconjurătoare și semenilor lui.
O duminică tihnită, cu multe bucurii! 🙂