Brânza ca o muză

Când în frigiderul meu nu se mai găsește brânză, înseamnă că e gol. Semn că trebuie să-mi iau plasa și să găsesc un vad bun de aprovizionare, cu cele mai diferite și delicioase sortimente. De data asta mi-am pus în gând să-i întâlnesc pe Toni și Toni jr., despre care auzisem că au sortimente foarte apreciate, dar și un mare talent în a le promova. Pentru că, după cum am mai spus cu alte ocazii, eu am fost mereu un fan brînză, mândru și consecvent în a căuta perfecțiunea gustului.

Întâlnirea de gradul zero a avut un impact emoționant pentru mine, fiind parcă inhibat în fața vitrinei și a carismei de care dădeau dovadă cei doi, îmbiind cumpărătorii cu vorbă dulce și fraze bine meșteșugite:

11238214_853537951406536_8464564313676558831_n

– ”Luați brânză de la noi,/ Că vă scapă de nevoi!” Sau: ”Hai serviți Brânza Pufoasă,/ Ce face cinste pe masă!” Ori: „Acest sortiment e apetisant ca o savarină împărțită sub clar de lună cu iubita”.

Auzind aceste creații originale, nu m-am putut răbda să nu le pun întrebarea care mă frământa:

– Dar cum de vă vin aceste inspirații, atât de plăcute urechilor și generatoare de pofte?

Toni m-a privit șăgalnic, parcă încercând să-mi citească dorințele, și mi-a zis zâmbind:

– Tocmai brânza pe care o vindem e muza care ne inspiră, că ea ne stimulează trupul, sufletul și mintea.

Atunci interveni Toni jr., la fel de spontan ca și tatăl său:

– Brânză Pufoasă de-ai gustat,
Imediat te-a inspirat,
Și o să-ți curgă în creații,
Metafore și comparații.

Toni-Jr

– Ai văzut ce poet e juniorul dacă a mâncat brânză de la Delaco de când era mititel? Ia gustă și dumneata din această minunăție magică și ai să vezi cum îți merge mintea.

Și mi-a oferit o mostră din produsul atât de apreciat de toți cei din preajmă. N-am stat pe gânduri, ci m-am grăbit să-i urmez sfatul, iar gura mea a simțit o simfonie de senzații gustative pe care le-a împărtășit cu bucurie întregului corp. Simțeam cum papilele îmi dansează într-un ritm dat de creierul ce devenise mai vioi și neastâmpărat.

– O astfel de delicatesă cred că ar înlocui cu succes ambrozia pe care se spune că o savurează zeii, am exclamat eu fără să-mi dau măcar seama.

– Ai văzut că deja funcționează!, au constatat deodată amândoi Toni.

Atunci mi-am dat seama că am găsit ceea ce căutam de multă veme, iar frigiderul nu-mi va mai fi niciodată gol. Sunt sigur că nici muza nu mă va mai ocoli, ci va veni mereu pe un nor alb și pufos, precum e brânza care mi-a vrăjit simțurile.

Acest articol participă la competiția SuperBlog 2015

27 thoughts on “Brânza ca o muză

 1. Eu cumpar tot felul de soiuri de branza de la Delaco. De obicei cumpar mozzarela pentru pizza,dar am cumparat si altele , inclusiv feliile pentru sandwichuri…. 🙂
  Multa bafta in continuare!

 2. Nu prea mananc branzeturi, insa o data pe saptamana, da. Articolul e superb iar de Muza 😉 sigur nu te va ocoli 🙂 . O zi frumoasa Petru! Succes!!

  1. O aștept mereu pe Muză, cu brânză pufoasă și vin dulce, dar și câte un pahar de tărie înainte, ca să fie mai generoasă. 😉 O zi minunată și ție, Ileana! 🙂

 3. îți spun și ție, că i-am spus lu Ilussion … ce mă faaaaaaaac? Mie nu îmi place branza :)))

  1. Ce drăguță ești tu și prietenii care mă încurajează! Tot îmi spuneți că voi avea succes în concurs, numai că el nu mai vine. 😉 Da’ eu am succes printre voi și asta-i cea mai mare bucurie. O zi splendidă să ai, dragă Gabi! 🙂

 4. Excelent! Branza ca branza, nu zic ca nu-i buna si gustoasa, s-o papam cu toti la masa!!! 😉 Dar povestea ta mi-a placut enorm. Pot scrie ca pe mine m-a “gadilat” la papilele haioase din creier si m-a facut sa zambesc tot mai larg pe parcurs ce am citit-o. Iar la final chiar mi s-au spart endorfinele si m-am simtit excelent! 🙂 Bravo!
  Mult, mult succes la concurs si fie sa castigi premiul cel mare, ca-i mai tare ca orice branza, fie ea si muza!!! 🙂

  1. Sunt încântat de impresia pe care ți-am făcut-o și îți mulțumesc din suflet pentru aprecierile elogioase! Am să te țin la curent cu notele pe care le voi lua și sper ca veștile să fie conform așteptărilor tale, iar dacă nu, să nu fie cu supărare pentru niciunul dintre noi. 🙂

 5. Şi eu sunt un mare fan al brânzeturilot. La asta chiar se mai pricep românii, să facă brânză bună. Mi-au plăcut mult sloganurile publicitare pe care ni le-ai amintit, cu unor.
  Numai bine şi zile vesele, dragă Petru! 🙂

  1. Unele sloganuri erau consacrate, iar altele mi-au fost inspirate de această campanie delicioasă.
   O după-amiază tihnită și o seară fascinantă, dragul meu prieten! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.