Siguranță pe orice vreme

Trebuie să recunosc că sunt un șofer amator cu foarte vagi cunoștințe mecanice, dar sunt și îndărătnic în a le acumula. De aceea m-am lovit adesea de probleme cu autoturismul, iar cele mai dureroase au fost cauzate de defectarea bateriei. Alte pene, cum ar fi cele de cauciuc sau de motor îți mai dau șanse să schimbi roata pe loc sau să ajungi cu chiu cu vai până la service, dar când nu mai ai curent, mașina rămâne ca paralizată.

Cunoscând asta, în fiecare iarnă aveam grijă să-mi verific periodic bateria, iar dacă nu circulam o perioadă mai lungă, să o aduc în casă pentru încărcare. Știam că frigul e un mare dușman al ei, dar nu m-am gândit niciodată că și canicula poate să-i vină de hac. Și asta tocmai când trebuia să merg în concediu. Îmi pregătisem de cu seară bagajele, și la prima oră a dimineții le-am coborât în mașină, nerăbdător să mă văd pe drum. Dar când să pornesc, nici pic de curent! Observând cum tot sucesc cheia în contact și apoi încerc alte butoane în căutarea unei pâlpâiri de lumină sau claxon, un șofer din parcare îmi zise zeflemitor:

– E moartă bateria, bre! Degeaba te chinuiești.

– Dar cum se poate?, că ieri dimineață mergea. Și n-am lăsat niciun bec aprins.

– Mata n-ai văzut ce caniculă a fost ieri? Și văd că locul unde o parchezi e fără pic de umbră toată ziua. E clar că s-a dus…

M-au trecut fiori pe șira spinării la gândul că mi-ar putea fi compromis tot concediu dacă nu ajung la timp pentru a confirma șederea. Ce era de făcut? Ce era de făcuuut? Nimeni din preajmă nu avea cablu să-mi dea curent și oricum mi s-a spus că ar fi doar o soluție de moment. Bateria tot moartă rămânea. Un magazin cu piese auto nu era prin apropiere, iar dacă găseam vreunul, trebuia să-mi scot bateria, s-o car până acolo, să aștept până-mi completează actele, să aduc bateria nouă și s-o montez cum știu eu. Mult timp pierdut, nervi și incertitudini.

Dar m-a străfulgerat atunci o idee cum nu-mi stă în caracter, poate ca o compensație la necazul în care căzusem. Am urcat repede în apartament și soluția salvatoare s-a ivit printr-un simplu link și o comandă la baterii auto cu montaj la domiciliu. Echipa BateriiAuto.net a venit imediat cu o baterie auto potrivită, a montat-o pe loc, a făcut măsurătorile necesare garanției și m-a scăpat de cea defectă. Și nici nu era un preț mare, așa cum mă așteptam inițial. Cert e că după câteva ore zburdam cu mașina pe șosea, fericit că necazul a fost de scurtă durată. De atunci port la mine datele lor de contact, nu că aș avea mereu probleme, dar e bine să mă simt în siguranță pe orice vreme și la oricât de mare depărtare de casă.

Acest articol participă la competiția SuperBlog 2015

Advertisements

22 thoughts on “Siguranță pe orice vreme

   1. nașpa. sper să nu fie și la mine cazul de ceva, că eu știu doar să mă urc și să plec :)) de alte probleme se ocupă tata. Cu alte cuvinte dacă mă lasă pe undeva, acolo aș lăsa-o :))

  1. Cred că, în timp, înaintăm spre o tehnologie în care vom fi scutiți de astfel de necazuri. Primii pași au fost făcuți, dar mai sunt câțiva pentru a scăpa complet de grijile unor pene atât de supărătoare.

 1. Eu nu mă pricep. Dar la cât sunt de zurli, cred că lăsa-o acolo şi pa. Ştiu eu pe cineva la fel de zurli care şi-a lăsat-o fix în intersecţie când a murit motorul, a încuiat şi a vrut să plece. A venit nenea poliţist: doamnă, păi aici? Domnu’ poliţist, poftiţi cheile, dacă o puteţi porni, v-aş fi recunoscătoare 😀 😀

 2. Un exemplu de urmat…Doamne ca multe nr de telefon ar mai trebui sa avem la noi pentru orice eventualitate…omul doar cand o pateste , invata …ex blocare usi masina/nevoie de tractare/etc…sa ai o seara linistita!

  1. Bine că avem telefoane mobile care ne ajută să memorăm toate numerele de care avem nevoie. Așteptăm și autoturismele fără șofer, conduse de computer.
   Zi senină sau măcar faină! 🙂

 3. Asa de real ai povestit incat am crezut ca chiar ai avut un necaz bineinteles rezolvabil! Te felicit pentru talentul tau de povestitor,sper ca juriul sa fie foarte impresionat de articolele tale si sati acorede note pe masura!O seara cat mai frumoasa iti doresc!

  1. Din experiența acumulată după atâția ani, pot să–ți spun că juriul nu e atras de articolele populare, cu priză la cititori, ci are alte criterii, cu totul opuse, pe care numai el le înțelege. Dar eu nu pot să scriu ceva anost, preferând aprecierea vizitatorilor. Îți mulțumesc și sper să ai o zi pe placul sufletului tău, dragă prietenă! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s