Geneza sufletelor pământene

La început… au fost doar două suflete care rătăceau prin Univers. Vizitau pe îndelete galaxii, sisteme solare, astre impresionante și planete de tot felul. Nu le era frică de nimic și nici frig, fiindcă nu aveau corp. Nici măcar nu erau vizibile, ci se recunoșteau doar prin căldura pe care o degajau și care era inconfundabilă, precum o amprentă. Se iubeau și se înțelegeau prin mișcările pe care le făceau unul în jurul altuia. Nu aveau nume și nici sex, și nici nu știau ce ar însemna așa ceva.

Tot zbenguindu-se prin spațiul nelimitat au ajuns pe Calea Lactee, iar în cele din urmă au descoperit Pământul. Era o planetă tânără și albastră, iar uscatul era verde și virgin. Au colindat-o în lung și-n lat și s-au hotărât să nu-l mai părăsească. Aceasta era Casa pe care o visau de când s-au cunoscut și aici voiau să rămână pe veci. Erau sătule de atâta hoinăreală prin Universul întunecat și tăcut, dornici să simtă vântul cum îi mângâie și ploaia cum îi împrospătează.

Dar pentru asta trebuiau să se transforme în ceva vizibil și palpabil, la fel ca natura care i-a impresionat. Numai așa se vor putea bucura pe deplin de minunățiile din jur, vor percepe fiori de plăcere prin toate simțurile care le lipseau acum. Voiau, de asemenea, să se înmulțească, așa cum vedeau că se întâmplă cu toate viețuitoarele. Pentru asta au apelat la ajutorul Mamei Natură, care le-a cerut în schimb nemurirea. Pentru că nimic din ceea ce are un corp și o formă nu este posibil să dăinuie la nesfârșit, iar ele nu puteau face excepție. Iar sufletele pereche s-au supus acestei legi primordiale.

Atunci Natura i-a transformat în Oameni și le-a dăruit înțelepciune, în schimbul memoriei care le-a fost ștearsă. Astfel au apărut două ființe frumoase și diferite ca sex. S-au privit reciproc și s-au plăcut. Iubirea dintre ele nu dispăruse, ci se transformase. Din ea au luat naștere mulți copii, care au pus stăpânire pe Pământ. Trupurile le erau efemere, dar după ce acesta își încheia etapa vieții, sufletul se elibera și, devenind din nou nemuritor, se alătura celorlalte. Așa s-au născut miliarde de suflete, din care, o parte, plutesc deja în jurul nostru și ne urmăresc fiecare mișcare, faptă bună sau rea. Ar vrea să ne ajute și să ne îndrume mereu, dar comunicarea între cele două lumi e imposibilă.

Totuși, uneori se întâmplă să fim conștienți de existența lor și să percepem eternitatea care ne așteaptă. Atunci devenim mai buni față de Natură și de celelalte suflete întrupate. Pentru că această viață scurtă am primit-o în dar și nu merită irosită prin fapte și gânduri egoiste, ci prin iubirea și admirația față de ceea ce putem pipăi, mirosi, vedea, auzi și simți. De aceea s-au întrupat primele două suflete și tot de aceea, împreună cu urmașii lor, mai zăbovesc pe aici și ne veghează. Iar de câte ori atentăm la viața Naturii, ele se întristează și se tem că nu vor mai avea parte multă vreme de minunile pe care le-au găsit la venirea lor. Și atunci vor fi nevoite să rătăcească iar prin Univers, în căutarea unui alt Paradis, nealterat de mâna unor viețuitoare mercantile și nesăbuite.

Advertisements

6 thoughts on “Geneza sufletelor pământene

  1. Chiar astazi am citit despre suflete dragi plecate de langa noi care ne vegheaza si probabil ca arata niste semne prin care putem chiar sa simtim sau cum sa ne amintim de existenta lor.Interesant articolul scris te tine! Un weekend minunat iti doresc!

    1. Să fie coincidența sau chiar influența pe care o au aceste suflete asupra noastră? Nu vom ști decât atunci când va fi prea târziu ca să le spunem și altor persoane vii. Un sfârșit de săptămână cu multe surprize plăcute, dragă prietenă! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s