Sfaturi de criză

1. Economisiți apa. Dacă sunteți familist și vă scapă nevoile, așteptați până e în aceeași situație măcar încă un membru de familie. Astfel trageți apa doar o singură dată.

2. Economisiți apa. Faceți baie toți, consecutiv, în aceeași apă din vană.

3. Economisiți apa. Dacă sunteți necăsătorit, deci singur, și nu aveți cu cine împărtăși aceeași apă, măcar spălați-vă îmbrăcat. Astfel împușcați doi iepuri deodată: veți fi curat și cu hainele spălate.

4. Nu aruncați șervețelele murdare de la masă. Le puteți folosi în loc de hârtie igienică.

5. Nu risipiți banii pe mâncare, căci stomacul nu are fereastră. Luați-vă mai bine haine de la second-hand și puteți să vă lăudați că mâncați zilnic grătare.

6. Faceți câte un tur prin piețe și simulați că vreți să cumpărați produse alimentare. Gustați din fiecare până vă îmbuibați.

7. Informați-vă din ziare despre înmormântări și mergeți la pomeni. Jeliți-l pe defunct spunându-le tuturor că ați fost prieteni buni.

8. Căutați prin tomberoane sau gropi de gunoi. Nici nu vă închipuiți câte lucruri de valoare aruncă unii.

9. Beți multă apă de la robinet și vă veți mai păcăli stomacul. Oricum, mâncarea este supraevaluată. Am avut un vecin care și-a învățat măgarul să trăiască fără mâncare. E drept că, pe când a reușit, măgarul a murit, dar cred că a fost o simplă coincidență.

10. Nu faceți baie iarna. Pe lângă economisirea apei, acumulați și un strat de jeg, care vă va apăra de frig.

11. Râdeți mult și din orice. Se spune că râsul îngrașă, și astfel mai săriți peste o masă.

12. Spune-le copiilor tăi că toți cei pe care-i văd cu bani mulți și nejustificați vor ajunge după gratii. Până își vor da seama că i-ai fraierit vei fi prea bătrân ca să-ți mai ceară socoteală.

31 thoughts on “Sfaturi de criză

 1. Aoleu…e de plans cu lacrimi de ras 🙂 crezi ca nu sunt si oameni ce practica macar una din sfaturile de mai sus? 😉 cred ca-s distui… :)) O zi frumoasa Petru! 🙂

  1. Sunt convins că, de voie sau de nevoie, sunt unii care apelează la astfel de trucuri, dar ar fi culmea să le experimenteze pe toate! 😀 O zi luminată și luminoasă, Ileana! 🙂

 2. Cred ca trebuie sa bem multa apa dar nu de la robinet, ca si aia costa. Mai bine de la fantanile din apropiere sau din curtea bisericilor. Vine boboteaza curand, nu stiam de ce lumea se imbulzeste asa tare. :)) foarte dragut articolul. Pacat ca pentru multi din Romania reflecta realitatea…

  1. Din nefericire, bisericile din localitatea mea n-au fântâni, dar se dă adesea vin și pască sfințită, așa că se poate apela și la ajutorul lor. Săru-mâna pentru vizită și apreciere! 🙂

 3. Prea complicat si jegos. Mai simplu este sa te apuci de furat si devii milionar in valuta. Daca te prind ai toate cele enumerate de tine gratis si cand iesi numeri agoniseala,daca nu te prind deschizi un blog pe wp sa iti scrii amintirile din calatorii 🙂

 4. se pare ca istoria se repeta…o parte dintre sfaturi se practicau cu succes pe vremea lui Ceau…Ceau…dar se pare ca sunt aplicabile si astazi , din pacate, in cazul multora dintre ramanasii nostri….multumiri pentru sfaturile practice …seara faina !

 5. …după cum văd, un mic “manual de supravieţuire” (civilă, nu militară, “supravieţuirea”, în armată e o “disciplină” care se predă doar celor din comandourile speciale, gen Rambo)…

  1. Cu o criză atât de prelungită și accentuată, precum o simt mulți români, nu ar fi de mirare să batem recordul la eroi de tipul lui Rambo sau Bear Grylls. Și apoi să dăm lecții.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.