10 festivaluri celebre

10 festivaluri la care trebuie să ajungi măcar o dată în viață

1. Carnavalul din Rio de Janiero, Brazilia. Practic, este o petrecere non-stop care are loc în fiecare an în Brazilia. Acolo, te poți bucura de costume impresionante, de muzică samba și de păpușile gigantice care se scot în fiecare an în oraș.

2. Oktoberfest din Munchen, Germania. Se ține în ultimele două săptămâni din septembrie până în primul weekend din octombrie. Deși această petrecere are loc în foarte multe țări, trebuie să știi că nimeni nu a ajuns la nivelul germanilor. De altfel, acesta este cel mai mare festival de bere din lume.

3. Holi – festivalul ținut de hindușii din întreaga lume. Cunoscut și sub numele de sărbătoarea culorilor, Holi celebrează sfârșitul iernii și începutul primăverii. Este unul dintre cele mai frumoase festivaluri din lume și are două mari calități: este gratis și este un festival care nu produce niciodată niciun incident major.

4. Carnavalul din Veneția, Italia. Acest carnaval se ține încă din secolul al XIII-lea. Oamenii vin la acest festival și se bucură de ideea de a se masca și de a purta costume care mai de care mai interesante.

5. Tomorrowland – Boom, Belgia. Dacă îți place muzica electronică, atunci trebuie să știi că Tomorrowland este unul dintre cele mai mari festivaluri unde se ascultă astfel de gen muzical. În fiecare an, peste 100.000 de oameni vin în Belgia pentru a participa la el.

6. La Tomatina – Bunol, Spania. În fiecare an, în ultima zi de miercuri din luna august, în Spania, se desfășoară unul dintre cele mai amuzante festivaluri din lume – La Tomatina. Deși nu ține de nicio tradiție specială, oamenii ies în oraș și încep să se bată cu… roșii.

7. Coachella – Indio, California. E unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică din lume. De asemenea, la acest festival vin și cele mai mari vedete de la Hollywood.

8. Festivalul oamenilor care fug de tauri (Encierro) – Pamplona, Spania. E unul dintre cele mai periculoase festivaluri. Cu toate acestea, cine n-ar vrea să vadă niște indivizi nebuni care se lasă loviți de tauri înfricoșători?

9. Burning Man – Black Rock City, Nevada. Totul se întâmplă în deșert și nu înseamnă altceva decât petreceri zi și noapte.

10. Glastonbury – Glastonbury, Anglia. Aici, vei avea ocazia să asculți live unele dintre cele mai importante trupe din lume, iar atmosfera este incendiară.

Sursa: ”Graiul Maramureșului”

28 thoughts on “10 festivaluri celebre

   1. Da, înțeleg, ar fi fost ceva interesant. Insa cei care intra, de obicei, in atmosfera indienilor sunt pupatori de funduri și amantele lor. 🙂
    Scuze pentru vocabular.

 1. Salut Petru !
  Multumesc

  pentru comentariul postat pe
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2016/02/02/
  Cat priveste cele 10 festivaluri, voiam sa merg la Rio de Janiero cu ocazia JOCURILOR OLIMPICE
  dar de frica acelui TANTAR periculos, nu ma mai duc !!! 🙂 🙂 🙂
  Seara faina, prietene ! 🙂
  Aliosa.
  PS !
  Iti mai aduci aminte ca in urma cu vreo doua luni ti-am spus ca urmatoare miscare a mafiei pedelisto-basisto-peneliste va fi INLATURAREA Procurorului General al Romaniei ??? 🙂 😦 🙂
  In urma cu cateva ore, Tiberiu Nitu si-a dat DEMISIA ……………………
  Sa vezi cine va fi “unsul” ………………………

  1. MULȚUMESC la rândul meu! Ca să parafrazez o zicală: dacă nu mergem noi să luăm zika, vine zika la noi. Cam așa se întrevede.
   Nu știu cine va fi „unsul”, dar deja simt că n-o să-mi placă. 😉
   Zile faine și fără griji prea mari, Sandule! 🙂

 2. Foarte interesante. Am fost și merg la multe festivaluri, unele numite cel mai mare din lume. E o bucurie să fii în marea de mulțime care se bucură de eveniment și inedit. 🙂

 3. Mi-as dori si eu sa ajung la Rio 😍 dar ma multumesc cu gandul. As mai adauga la lista Festivalul Pastravului de la Ciocanesti Suceava unde am mancat cel mai bun pastrav ever, cu hribi si smantana si mamaliga :). Cred ca nici nu-mi mai trebuie Rio daca ma mai gandesc mult la pastrav

  1. Dacă nu este, ar trebui să se facă un top al festivalurilor din România. Ne-ar fi util și nouă, dar și străinilor care ne vizitează țara. Eu aș bifa două dintre cele pe care le cunosc: „Sâmbra Oilor” și „Tânjaua de pe Mara”. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.