Mesaj pentru tineri

Mesajul unui student român la Londra:

„Dumnezeu a fost UCIS de Occident, VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ACASĂ!” – 11 ianuarie 2016

O scrisoare emoționantă a unei tinere studente plecată la studii în Marea Britanie circulă de câteva zile pe Internet. Viziunea româncei noastre despre Occident: un loc fără identitate, cu tradiții care se pierd încet-încet din cauza globalizării, în care cetățenii se tem permanent de extremismul islamic, în care nimănui nu-i pasă ce gândești sau ce dorești. Este inutil să vă spunem că scrisoarea tinerei se bucură de o audiență incredibilă pe rețelele de socializare.

”Sunt studentă în Londra la una dintre cele mai bune universități europene. Sunt mândră că am reușit să ajung aici și le voi fi recunoscătoare părinților mei pentru educație și efortul material extraordinar pe care l-au depus pentru a mă trimite la studii de calitate mereu. Dar mă deranjează teribil întrebarea tuturor „Te mai întorci?” Și uimirea clară la auzul răspunsului ferm „da”. Acest DA nu era atât de ferm înainte de a mă muta în Londra. Înainte era un „mi-aș dori, dacă voi avea unde să mă întorc, mă voi întoarce”. Suntem o generație crescută într-o scârbă pentru patrie, am crescut cu Mircea Badea care înjura țara mereu, am crescut fiind educați să admirăm valorile occidentale „superioare” și „ideale”. Credem că politica, cultura și educația cât mai internațională este foarte benefică, credem în globalizare, suntem de acord câteodată că România e frumoasă, dar păcat că e locuită și parcă tot mai bine e la Londra… Români scumpi, cât putem să ne înșelăm… Ce este Occidentul? Un loc care nu mai are identitate, globalizarea îi distruge încet, încet toate tradițiile, cenzura comunismului bolșevic s-a transformat în a fi <politic corect>, trăiești cu riscul că un islamist poate să bombardeze pentru Allahul lui locuitorii unei țări în care el s-a mutat, istoria nu mai poate fi spusă pentru că poate jigni anumite popoare, copiii pot fi uciși în pântece de către propria lor mamă – avortul fiind văzut ca o metodă contraceptivă, în loc să i se spună crimă, Crăciunul a ajuns un prilej de marketing, aici nu mai există niciun pic de profunzime; relațiile dintre oameni sunt pur profesionale, prietenia, iubirea sunt toate afaceri, tot ce facem e pentru CV și când vrem să ne căsătorim găsim noi pe net ceva, nu? Lumea discută oamenii, nimănui nu-i pasă ce gândești, ce simți, ce îți dorești. Puțini mai știu să iubească, feminismul distruge relațiile bărbat-femeie tot mai mult, gender role este considerat învățat, așa că nu mai învățăm copiii de mici să se comporte ca băieței sau fetițe, ci îi lăsăm pe ei să își aleagă ce sex vor să aibă, ajungându-se la un număr imens de homosexuali creați de societate. Dumnezeu a fost ucis de Occident!!!

De ce oare admirăm atât de mult haosul Europei Vestice? Noi avem oameni, noi știm să trăim, noi râdem pentru că fugim cu nașul de acasă (cu trenul) o săptămână în munți cu corturile. Noi ne salutăm cu „Doamne ajută!” Noi avem un pământ binecuvântat de oasele și sângele atâtor martiri… De ce s-au sacrificat români pentru viitorul nostru și noi să fugim ca orbii în Occident?

De ce acceptăm ca Securiștii comuniști să ne conducă în continuare prin politică și educație? De ce acceptăm ideile occidentale cu brațele deschise? De ce acceptăm ca bărbații noștri să fie carne de tun pentru NATO, dar nu suntem în stare să ne recuperăm Moldova de peste Prut după atâția ani de la căderea comunismului? De ce acceptăm ca în continuare memoria luptătorilor anticomuniști să fie călcată în picioare și la 26 de ani de la aparenta schimbare a regimului încă nu le sunt recunoscute meritele? De ce ești drogată, scumpă Românie, cu iluzii occidentale? În Occident unde pleacă bieții români să facă o pâine, germanii, francezii, englezii îi tratează ca pe niște sclavi, fiind român ești privit ca o sub-rasă, în Anglia un non-european are mai multe drepturi și privilegii doar datorită faptului că a trăit sub dominația imperiului pentru decenii… Și noi, românii, care avem o țară superbă, un pământ fertil, plin de zăcăminte, Roșia montană, delta, Carpații, Dunărea, Marea Neagră… stăm să cerșim și să ne umilim pentru o pâine prin Anglia, Italia și Spania… Îmi plânge inima când văd cum sunt tratați românii pe pământ străin, când acasă la ei puteau mânca din belșug, dacă nu ar fi fost lăcomia hoților de la putere… care au vândut țara pe nimic. VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ÎN ROMÂNIA cu toate că nu voi avea niciodată banii pe care i-aș avea lucrând aici. Dar cum spunea tatăl lui Nicolae Steinhardt: vei avea zile frumoase, dar nopțile îți vor fi îngrozitoare. Omul nu are numai trup de hrănit, mai e și sufletul. Și mai distrugătoare este setea și foamea sufletului îndepărtat de pământ și de neam, decât foamea trupească… Așa că români, plecați, plecați la studii, plecați ca să vedeți în ce hal a ajuns Occidentul liberal, plecați și învățați să vă iubiți țara și realizați ce frumusețe ați lăsat în urmă. Și apoi ne vom întoarce cu toții, valuri, valuri, cu și mai multă forță și dorință de schimbare, și după 68 de ani de asuprire, România va fi a românilor din nou, așa să ne ajute Dumnezeu!”

Sursa: email

30 thoughts on “Mesaj pentru tineri

 1. Pai occidentul obligă sistemul să-și educe cetățenii, in special tinerii, în felul ăsta. Care ar fi interesul ca o țară mică, precum România, să prospere?
  Interesul e să prospere occidentul cu ajutorul României…

  1. Nimeni nu o să facă ceva în interesul nostru, de bunăvoie. Nici măcar conducătorii pe care-i tot alegem. Schimbarea în bine poate veni numai din partea unor astfel de tineri, unei gândiri în perspectiva neamului, nu numai al propriului buzunar.

 2. NU, DUMNEZEU nu a fost ucis ca NIMENI nu-l poate UCIDE !!! 🙂 🙂 🙂
  In schimb, politicienii romani, TRADATORI de NEAM si TARA,
  au UCIS credinta in DUMNEZEU ! 🙂
  …………………….” MAMA lor la TOTI ” !!! 😦 😦 😦

  Saptamana frumoasa, PETRU ! 🙂
  Aliosa.

  1. Desigur că Dumnezeu nu poate fi ucis de nimeni. În schimb, credința e tot mai terfelită și folosită în interes personal. Pentru a vinde produse, a accede în funcții sau a provoca războaie.
   Mulțumesc pentru clip și comentariu, Sandule! 🙂
   S-avem parte de vreme și vremuri bune! 🙂

 3. O singură rezervă aș avea. Se pare că tânăra româncă,„virală” pe internet, face abstracție de faptul că Occident sunt și Statele Unite ale Americii. Să înjurăm Europa, care l-a ucis pe dumnezeu, și-l instalează pe Allah. Cu toate că nu poți ucide pe cine nu există, dar, mă rog, aici e chestie de cultură. În America am întâlnit o mulțime de dumnezei de toate cultele și biserici diverse. Dar Occidentul american este altceva decât cel european. Cine ajunge în SUA și viza îi expiră, e cuprins de jale că se întoarce în România. Hai să lăsăm ipocrizia la oparte. Sper că nu toți românii au mentalități medievale, fără supărare. Datorită SUA a existat și România Mare, în fond.

  1. Sunt sigur că dorul de țară a fost principalul izvor care a alimentat mesajul tinerei. Iar acest sentiment a contribuit la imaginea pe care și-a făcut-o sau doar a descris-o în rândurile de mai sus. S-ar putea ca, după ce o să revină în țară și o să lucreze un timp aici, să-și schimbe optica. Din păcate, se întâmplă atât de frecvent.

   1. Da, toți se simt singuri, dacă nu-i vizitează rudele. Cu timpul se vor obișnui acolo. Că nu de bogăție au fugit ei din țară. Abia când le vor muri părinții se vor simși și cei tineri dezlegați definitiv de Ro.

 4. Am citit-o și eu când a apărut pentru simplu motiv că și fiică-mea era la studii la Oxford.Nimeni nu te obligă să faci ceva împotriva dorinței tale,mai ales când e vorba de religie. A studiat și în New York,nici acolo nu i s-a întâmplat nimic din cele scrise mai sus,din păcate s-a întors să lucreze în țară…

  1. Contează mult și capacitatea de adaptare, sensibilitatea și atașamentul față de oamenii și locurile pe care le-ai lăsat în țară. Unii nu reușesc să se desprindă de meleagurile natale, indiferent cât de mare succes au în Occident. S-ar putea zice că ăsta se chemă patriotism!?

 5. Are dreptate. In nicio tara nu e lapte si miere. Noi atentam la bunul altuia ca si cum n-am avea nimic.. dar de fapt suntem prea lacomi..

  1. Acest fapt e de netăgăduit. Chiar dacă sunt atâtea lucruri frumoase în diaspora, nu cred că te poți bucura în totalitate de ele, fără să simți măcar puțin din amarul dorului și a desrădăcinării.

 6. NIMENI NU-L POATE UCIDE PE DUMNEZEU!
  Ne ucidem doar noi intre noi din cauza lipsei iubirii.Temerile viitorului stau pe aripile prezentului, insă acestea sunt atât de firave încât nu-și mai pot lua zborul.Câți dintre noi ne asumăm responsabilitățile acestui timp pe care mâine-l pierdem?Nici nu ne dăm seama câtă răbdare are Dumnezeu cu noi! 🙂

  1. Dumnezeu fiind mereu cu noi și în noi, doar otrăvindu-ne sufletul devenim fără sprijinul Lui și al speranțelor ce derivă din asta. Chiar și ateii au un Dumnezeu al lor, atâta vreme cât cred în ei înșiși.

 7. Nu-mi plac etichetele. Oameni sunt peste tot de toate felurile. Mi-e dragă România, dar noi românii cădem într-un mare păcat: ba ca noi nu e nimeni mai frumos, mai deștept, mai devreme acasă, ori în varianta cealaltă că avem o țară frumoasă… păcat că-i locuită.
  Hai să dăm Cezarului ce-i al Cezarului, să apreciem ce au și alții bun, dar să nu credem că merg câinii cu covrigi în coadă niciunde.

 8. Tinerii cauta un trai mai bun decat acasa in Anglia,Germania,dar totul are un pret ,castigul este de 10 ori mai mare decat acasa .dar nu esti in tara ta, foarte multi ar veni acasa dar la ce?Slabe perspective. La banii marunti la care muncim noi de ani de zile ei nu mai vor.Speram ca totusi exista o cale de imbunatatire a situatiei, ca sa ramana tineretul la locul lui, sa nu mai caute existenta printre straini.O seara frumoasa iti doresc!

  1. Mereu vor fi dintre aceia cu capacitatea de a se afirma printre străini, dar și din cei ce se simt mai bine acasă. Firește că ne dorim ca aceia din urmă să se înmulțească. O zi superbă din toate punctele de vedere, dragă Gabi! 🙂

 9. Am citit scrisoarea asta cu mult timp în urma și mi-a plăcut, însă nu oricine poate înțelege ce vrea sa spună. Dacă te raportezi la viata materiala și la orgoliu, chiar ca nu poți fi de acord cu ideile fetei. Dacă consideri civilizația ca fiind doar beton, poleiala strălucitoare și o buna organizare, nu poți simți lipsa spiritualității.
  Nu e singurul caz de roman dezamăgit de stilul vieții din occident, am mai citit unul care m-a impresionat și care cred ca merita citit.
  http://www.meetsun.ro/diverse/plecand-din-canada/

  1. La mine s-a întâmplat invers: l-am citit pe cel redat de tine, mai demult. Mesajul tinerei de mai sus conține câteva idei cu care sunt perfect de acord: de exemplu cea în care face referire la prozeliții lui Mircea Badea, dar și modul de abordare a sexualității la copiii din occident.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.