Ce trebuie să facă bărbații pentru ca soțiile lor să fie fericite?

Bărbații care doresc ca soțiile lor să rămână fericite și să beneficieze de un standard de viață superior trebuie să petreacă peste 50 de ore la serviciu în fiecare săptămână, potrivit unui studiu american publicat de curând în revista Social Forces, informează dailymail.co.uk.

barbatcuplu

Cu cât soții fac mai multe ore suplimentare, cu atât soțiile lor devin mai sănătoase, iar maximul de beneficii este obținut atunci când soții lucrează peste 50 de ore pe săptămână, afirmă autorii studiului.

În schimb, în cazul soțiilor care fac multe ore suplimentare, sănătatea soților lor rămași acasă are de suferit – sarcinile gospodărești devin o povară tot mai mare, iar ei nu mai au suficient timp pentru a face sport.

Studiul a fost realizat pentru a contoriza efectul pe care îl are asupra vieții de familie egalitatea de pe piața muncii între cele două sexe, începând din anii ‘7o. Oamenii de știință au analizat relațiile de familie pe care le-au avut aproape 4.000 de femei și bărbați de vârstă mijlocie între 1979 și 2004. Cei mai sănătoși participanți la studiu au fost femeile care aveau soți ce lucrau peste 50 de ore pe săptămână, iar cele mai mici scoruri le-au obținut bărbații ale căror soții au lucrat între 41 și 49 de ore pe săptămână.

”Veniturile mai mari aduse de numărul mai mare de ore lucrate de către bărbați ar putea proteja sănătatea femeilor”, au spus autorii studiului.

”În schimb, bărbații ale căror soții au avut un program de lucru moderat sunt cel mai puțin dispuși să efectueze exerciții sportive viguroase, precum jogging, înot și ciclism”, au adăugat ei.

Autorii studiului, cercetătorii de la universitățile de stat din Texas și din Indiana, spun că soțiile ai căror soți muncesc foarte mult primesc suficient de mulți bani pentru a plăti menajere  și au astfel timp pentru a merge la sala de fitness – însă salariile primite de femeile care lucrează nu sunt suficient de mari pentru ca soții lor rămași acasă să își permită același ”lux”.

În prezent, 10,5% dintre femei lucrează peste 45 de ore pe săptămână, în creștere față de procentul de 9,5% din 2009. În cazul bărbaților, acest procent a crescut de la 19%, la 19,6%. Bărbatul tipic american lucrează în medie 36,8 ore pe săptămână, în timp ce femeile americane lucrează în medie 26,8 ore pe săptămână.

Sursa: Mediafax, Daily Mail

29 thoughts on “Ce trebuie să facă bărbații pentru ca soțiile lor să fie fericite?

 1. Nu stiu in ce masura se platesc orele suplimentare la noi in tara ca barbatul sa lucreze 50 de ore pe saptamana si sa ia menajera ca sotia sa fie fericita…sau poate am eu alte prioritati…pentru ca sunt mai fericita cand Taticul Mariei este acasa 🙂
  Oricum, interesant articol 😉
  o primavara plina de flori si zambete!

  1. În cazul vostru, ideal ar fi ca bărbatul să lucreze de acasă, pentru a fi mai mult timp împreună. 😉 Alte cupluri preferă să se vadă mai rar, pentru a nu se plictisi unul de celălalt.
   O primăvară cu multe bucurii îți doresc, la rândul meu! 🙂

 2. Foarte interesante argumente necesare asigurarii fericirii in cuplu ! “Omul fericit este acela care stapaneste si munca, si dragostea. “Sigmund Freud….sa ai o seara plina de fericire si primavara vesnica in suflet draga Petru!

 3. Da e o incercare atat pentru barbati cat si pentru femei,foarte geru e sa lucrezi ore suplimentare si sa si faci fata si acasa.Un inceput de primavara fericit iti doresc sa ai parte de multe martisoare valoroase!

  1. Fiecare cuplu are felul lui de a fi fericit, și trebuie să se cunoască înainte de a adopta un stil viață. Pentru unele femei e foarte important să aibă ce cheltui, în timp ce pentru altele să fie iubite mult. Eu îți doresc să ai parte de dragoste și sănătate, că de lucru găsești mereu! 🙂

 4. Salut Petru !
  Felicitari pentru postare ! 🙂
  Abia acum m-am prins si eu de ce BARBATII de la CNADNR au lucrat peste program vreo 16.000 de ore anul trecut ,NU pentru BANI ci ca sa-si faca NEVESTELE FERICITE !!! 🙂 🙂 🙂
  Noroc cu ” DOI s-un SFERT ” ca- i monitorizeaza pe TEHNOCRATII lui Ciolos
  http://www.stiripesurse.ro/nebunie-totala-la-doi-un-sfert-l-au-interceptat-pe-premier-i-membri-ai-guvernului-presa_984651.html
  caci altfel, toate NEVESTELE ministrilor bruxellezi ar fi fff FERICITE !
  O zi de PRIMAVARA cu soare si ciripit de pasarele ! 🙂
  Aliosa.

  1. Cei de la CNADNR nu au lucrat, ci s-au odihnit la serviciu. Și tot au câștigat bani, iar nevestele nu le mai puteau de fericire. Fericite ar rămâne și dacă le-ar ajunge bărbații în pușcărie, pentru afaceri oneroase. Numai banii să le rămână. 😉
   Îți doresc o zi mai frumoasă decât anunță meteorologii, Sandule! 🙂

  1. Valabil dacă ai ești încrezător în puterile și capacitatea ta. Pentru asta, însă, ai nevoie de o pregătire (educație) corespunzătoare. Dar și americanii o dau, adesea, în bară la acest capitol.

 5. Interesant studiu, doar că , o femeie dacă nu vrea să fie fericită poa’ să lucreze bărbat-su oricât căci tot nefericită ar fii. Depinde de fiecare femeie în parte cum vrea să fie, nefericită sau fericită şi la ce nivel îşi trasează linia fericirii!
  Ai o seară liniştită, Petru şi numai bucurii! 🙂

  1. Mă întreb, retoric, oare cine n-ar vrea să fie fericit. Poate că e o tendință masochistă care este peste puterile mele de a o înțelege sau o moștenire genetică imposibil de tratat.
   O zi fericită și multe altele la fel, Ștefania! 🙂

 6. Eu cred ca depinde de familii. Unii sunt mai linistiti cand nu sunt cicaliti, iar femeile nu se enerveaza asa mult cand bărbații sunt la serviciu. Dar sunt si cei care cu cat timp petrec mai mult impreuna, cu atât sunt mai ok.

 7. Eu nu prea înțeleg mersul asta la sala, numai ca sa consumi calorii. Da, mergi la sala dacă vrei sa faci sport, performanta, nu ca sa pierzi vremea. Poți face foarte bine fitness și acasă. Chiar munca în gospodărie a unei femei echivalează (sau poate echivala) exercițiile de la sala. Cred ca e o moda sau, poate, un mijloc de socializare.

  1. Ultimele două denumiri sunt cele mai apropiate de realitate. E la fel cu băutul unei beri: mult mai gustoasă e cea care o consumi la restaurant decât cea băută de unul singur acasă. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s