Pantoful destinului

Viața lui Rică e plină de întâmplări interesante și amuzante, dar și pentru lecțiile de viață ce se pot desprinde din ele și merită consemnate. Tema de astăzi a competiției SuperBlog Spring, mi-a amintit un moment de răscruce din trecutul prietenului meu.

Pe atunci eram amândoi singuri și nu pierdeam nicio ocazie să petrecem, mai ales la sfârșit de săptămână, când nunțile erau prilejul ideal de distracție și pentru a cunoaște fete. La o astfel de nuntă a cunoscut Rică o domnișoară care l-a vrăjit după un singur dans și câteva cuvinte schimbate. Atât de zăpăcit a fost toată noaptea, încât a uitat să întrebe cum o cheamă sau unde ar putea să o mai întâlnească. S-a trezit spre dimineață, când fata nu mai era de găsit, iar cei pe care i-a întrebat nu știau despre cine e vorba.

Întâmplarea sau soarta a făcut ca la plecarea din restaurant să vedem un pantof prins în grătarul din fața ieșirii. Fața prietenului meu s-a luminat pe loc, exclamând cu bucurie:

– E pantoful ei! Știu sigur, că i-am remarcat de la început.

Deși eram cam sceptic, l-am ajutat să scoată grătarul și apoi să extragem cu grijă prețiosul trofeu, fără să-i provocăm daune. L-a privit admirativ și la pupat fără jenă, după care l-a strecurat în buzunar.

A doua zi, am colindat împreună prin magazinele de pantofi, întrebând dacă au vândut recent astfel de pantofi și dacă-și amintesc ceva despre cumpărător. Era singura pistă la care ne-am gândit, mai ales că nu era un pantof oarecare, ci unul cu stil, frumos lucrat și cu un toc care-l completa perfect. Precis că purtătoarea lui nu era o femeie ștearsă, ci una cu un caracter ales și puternic.

 

Am ajuns astfel la un magazin pantofi Carmine Shoes, unde ni s-a spus că doar ei au astfel de creații, dar foarte mulți au cumpărat de la ei și n-ar putea să ne ajute cu informații mai detaliate. Plus că Cenușăreasa noastră ar fi putut să apeleze la oferte pantofi dama printr-un simplu link. Mai ales că era vorba de pantofi stiletto, foarte solicitați de doamnele avizate.

Ne-am resemnat obosiți, flămânzi și mai ales dezamăgiți, poposind la un restaurant din apropiere, unde am comandat ceva de mâncare. Rică a pus pantoful pe masă, mângâindu-l și admirându-l totodată. Unii clienți îl priveau zâmbind, alții credeau că-i lipsește o doagă, doar o persoană s-a apropiat și l-a surprins cu vocea-i inconfundabilă:

– Extraordinar! Ăsta e pantoful meu!

Era fata pe care o căutase toată ziua și care, la rândul ei, spera să-l reîntâlnească! Plecase de la nuntă în grabă și tare rău i-a părut de pantoful pe care a fost nevoită să-l abandoneze. Dar se pare că tocmai acest incident le-a facilitat regăsirea, ca într-o poveste cu Happy End. Astfel și-a cunoscut Rică viitoarea nevastă, cu care a întemeiat o familie frumoasă și fericită.

Această poveste a fost scrisă cu deosebită plăcere pentru competiția SuperBlog Spring 2016

43 thoughts on “Pantoful destinului

 1. Cu pantofi potriviti,poti cuceri lumea.
  *O glumita*
  Barbatii sunt precum pantofii………
  Cei care iti plac, te costa.
  Foarte putini merita pastrati mai mult de un sezon.
  Daca nu ii iei potriviti, s-ar putea sa te bata.
  Cei comozi nu te atrag, iar cei care te atrag nu vor sa intre..
  Oricat le-ai vorbi, nu devin mai maleabili.
  Unul singur nu e de ajuns decat pentru Cenusarese.
  Unii merita lasati la usa.
  Lumea te judeca in functie de ei.
  Alte femei te invidiaza pentru ai tai, iar tu invidiezi alte femei pentru ai lor.
  Cei sireti trebuie legati.
  Toti trebuie calcati in picioare?

  D

 2. Cum în fiecare fată e un suflet de cenușăreasă, probabil că în magazinele Carmine Shoes vor crește vânzările de pantofi stiletto! Iar Rică e un prinț foarte norocos, ceea ce îi doresc și autorului inspiratei istorioare publicitare 🙂

  1. Cu cât mai mulți pantofi frumoși, cu atât mai bine, că și nouă, bărbaților, ne place să-i admirăm pe picioarele doamnelor. Mai ales dacă le vedem la doamnele altora! 😉

 3. O povestire frumoasa ,e nemaipomenit sa ne amintim de tinerete. O povestire cu Cenusareasa moderna cu un hapy end placut.Nu se putea mai pronuntat sa faci reclama pentru pantofi Carmine Shoes, sper sa aprecieze.O seara cat mai placuta iti doresc!

  1. Tema Cenușăresei le-a aparținut, dar nici nu se putea să uităm de Cenușăreasa atunci când e vorba de pantofi strălucitori și o potențială iubire! O zi cu mult soare, precum se arată și în Maramureș, dragă Gabi! 🙂

  1. Așa ar fi ideal, să integrăm în viața noastră părți plăcute din povești și să ne facem viața o poveste cât mai frumoasă. Mulțumesc efervescent, Potecuță!

 4. Salut Petru !
  Am citit povestea ” cu deosebita placere ”
  si-ti urez cu deosebita caldura
  sa ai mare succes si mai ales trecere
  la competitia de mare anvergura ! 🙂
  Aliosa.

  1. Să-ți fie tasta aurită și vorba blagoslovită, dragul meu prieten! 🙂
   Nu tânjesc la premii mari, ci mai mult la satisfacția de a-mi împărtăși gândurile unor prieteni de pe blog.
   Mulțumesc pentru urări, că-s binevenite întotdeauna! S-auzim mai multe de bine, Sandule! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.