Epigrama care mușcă (CXCVII)

A început cheta pentru „Cumințenia Pământului”

Hai să punem ban cu ban,

S-ajutăm statul sărman,

Privilegiat de soartă

Și risipitor cu artă.

Advertisements

34 thoughts on “Epigrama care mușcă (CXCVII)

  1. Un fel de donații sunt și impozitele și taxele pe care le plătim, că nu primim nimic în schimb. Nici învățământ, nici șosele, nici sănătate… O zi cu mult soare, dragă Gabi! 🙂

  1. Statul are voie să cerșească, să mintă, să greșească și să fure, că nimeni nu răspunde. Doar contribuabilii să fie cuminți. Gânduri bune și sentimente pe măsură! ❤

 1. Da, da! Sarman rau, statul asta. Au ajuns sa se milogeasca la cetateni. Macar pentru aceasta opera puteau sa faca un efort. Astfel de situatii arata la ce nivel de jos am ajuns ca tara….
  Salutari prietenesti, draga Petru! 🙂

  1. Bani ar fi, doar că nu sunt gospodăriți cu judecată. Ne îngrozim când vedem ce sume uriașe pierdem din fondurile europene, doar pentru incompetența și nepăsarea celor care ar trebui să realizeze documentațiile.
   Weekend mirific, dragă Alex! 🙂

 2. Se practica asta si in tarile civilizate. Sculptura este a noastra. Din cele 11 milioane, 5 milioane sunt platite de guvern.
  Am impresia ca ne aratam zgarciti cand e vorba de dat bani, ca si statul… Nu suntem mai buni ca el. Pai de! dintre noi se aleg guvernantii… 😦
  Chiar nu va da nimeni dintre cei mai de sus ceva?

  1. De pe vremea când se spunea: „Dați un leu pentru Ateneu” nu s-a mai apelat la sprijinirea culturii prin donații. Dar avem atâtea exemple în care s-au strâns fonduri de ajutorare a oamenilor în situații dificile, iar sumele – sau o parte din ele – s-au evaporat misterios. Un caz recent ar fi banii strânși pentru ajutorarea victimelor de la clubul Colectiv. Birocrația și corupția e peste tot.

 3. Eu ma refeream la practica internationala.
  Stii tu sigur ca banii cu destinatia Colectiv s-au evaporat? Care bani? Eu n-am dat. Cand am vrut sa trimit sms nu mai era valabil. De frica sa nu se piarda banii nu mai dam? Frica omoara bucuria de a trai.
  Prin faptul ca suntem atat de convinsi ca exista coruptie si birocratie peste tot nu facem decat sa o hranim. Actionam totdeauna ca si cand o avem in fata ochilor, o luam in mana si suntem asa de siguri ca exista… Nu zic ca nu exista, dar ce facem ca sa o diminuam? Unul din modurile directe, simple, e sa ne comportam ca si cum n-ar exista.

  1. Am luat de bune declarațiile victimelor și rudelor lor, care s-au plâns în mass media că nu pot accesa bani pentru medicamente și îngrijiri. Dacă ne facem că nu există un fenomen atât de grav (recunoscut de Uniunea Europeană și de mulți politicieni de-ai noștri), înseamnă că suntem complici la el.
   Un sfârșit de săptămână cu multe bucurii! 🙂

 4. Nu sa ma fac ca nu exista. Sa nu imi pregatesc bani pentru mita, sa merg in excursii in Romania fara sa ma gandesc ca voi intampina probleme… sa fiu optimista in primul rand. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s