La ce boală gravă sunt predispuse femeile geloase și cu toane?

Femeile care, la vârstă mijlocie, sunt anxioase, geloase și au schimbări frecvente de dispoziție, prezintă un risc mai mare de a suferi, la vârste mai înaintate, de maladia Alzheimer, comparativ cu semenele lor mai calme și mai echilibrate, arată un studiu realizat pe aproximativ 800 de femei.

femei

Participantele, cu vârste cuprinse, în general, între 35 și 55 de ani, au fost testate pentru identificarea trăsăturilor de personalitate, inclusiv nivelul de nevrotism. Un grad mare de nevrotism în ansamblul trăsăturilor de personalitate este asociat cu anxietatea (tendința de a-și face griji), gelozia, schimbările de dispoziție, tendința de a se supăra cu ușurință și de a fi chinuit de sentimente de vinovăție.

Femeile au fost, de asemenea, întrebate dacă sunt stresate la locul de muncă, acasă ori din cauza unor probleme de sănătate. Aceste întrebări au fost puse la fiecare 5 ani, studiul durând, în total, 38 de ani. În acest timp, 153 de participante au ajuns să sufere de demență.

Cele care obținuseră scorurile cele mai mari pentru nevrotism, la vârstă mijlocie, erau predispuse în cea mai mare măsură la această boală, dar numai dacă fuseseră supuse unui stres îndelungat.

Doar nevrotismul, luat separat, nu mărește riscul de Alzheimer, dar persoanele nevrotice care erau, în același timp, timide și introvertite prezentau cel mai mare risc, arată autorii studiului într-un articol publicat în jurnalul Neurology; ei cred că persoanele nevrotice resimt mai puternic stresul, iar acest lucru are efecte nocive asupra creierului, sau, poate, aceste persoane ar avea și un stil de viață mai nesănătos.

Deoarece numărul persoanelor ce suferă de maladia Alzheimer este în creștere, este important să fie identificate persoanele cu risc sporit de a dezvolta această afecțiune, spun specialiștii.

Sursa: Mail Online

Advertisements

34 thoughts on “La ce boală gravă sunt predispuse femeile geloase și cu toane?

  1. Pana la urma, știința va ajunge sa confirme teoriile filozofiilor (religiilor) din antichitate (din întreaga lume), exprimate atât de bine de medicii daci: ca sa vindeci trupul, trebuie sa vindeci mai întâi sufletul.

  2. Foarte interesant draga Petru…da oare barbatul cum ajunge daca are parte de o femeie geloasa si cu toane?!!!!!!!!!!!! Sa-ti mearga bine catu-i ziulica de lunga si sa ne fereasca D-zeu de asemenea doamne….vorba aceea : doamnele sunt de doua feluri: DOAMNE si DOAMNE FERESTE …:) 🙂 🙂

    1. Se știe că dragostea e oarbă și nu vede toanele partenerului. Doar după ce se mai potolește văpaia iubirii, descoperim mai clar pe cine am ales. Să auzim numai de bine și să vedem multe frumuseți! 🙂

    1. Articolul e interesant și ridică un semn de întrebare. S-ar putea ca boala Alzheimer să fie transmisă și prin sânge, nu numai genetic. Oricum, antrenarea continuă a minții, inclusiv prin jocuri logice (șahul), diminuează riscul și efectul bolii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s