O opinie germană

Merită să citiți această opinie a unui german asupra islamului, pentru că este de departe cea mai bună explicație pe care am citit-o, despre situația terorismului islamic. Referințele la trecutul istoric sunt precise și corecte. Autorul acestui e-mail este dr. Emanuel Tanya, psihiatru cunoscut și foarte apreciat, un bărbat a cărui familie aparținea, înainte de al II-lea război mondial, nobilimii germane și care deținea un mare număr de proprietăți funciare și industrii.

Când a fost întrebat câți germani au fost cu adevărat fasciști, răspunsul său ne-ar putea reorienta atitudinea față de fanatism. Foarte puțini au fost adevărați naziști – a răspuns, dar foarte mulți s-au bucurat de revenirea la mândria națională germană și și mai mulți erau prea ocupați ca să le pese. Am fost unul dintre cei care i-au considerat pe naziști o bandă de nebuni. Așa încât, majoritatea a stat pe loc și a lăsat lucrurile să se întâmple. Apoi, înainte ca să ne dăm seama, ne-au stăpânit, noi am pierdut controlul și a venit sfârșitul lumii noastre. Familia mea a pierdut totul. Eu am ajuns într-un lagăr de concentrare, iar aliații mi-au distrus fabricile.

Ni se spune mereu și mereu, de către „experți” și „capete limpezi” (cei care decid ce și cum se comunică publicului) că islamul este o religie a păcii și că vasta majoritate a musulmanilor vrea doar să trăiască în pace. Deși această incalificabilă aserțiune s-ar putea să fie adevărată, este total nerelevantă pentru noi. Este doar praf în ochi, menit să ne liniștească și să diminueze cumva amploarea spectrului fanatismului cuprinzând globul, în numele islamului. Adevărul este că, în acest moment istoric, fanaticii conduc lumea islamică. Că fanaticii mărșăluiesc. Fanaticii sunt cei care duc cele 50 de războaie în desfășurare azi, pe glob. Fanaticii sunt cei care măcelăresc sistematic creștinii sau grupurile tribale din toată Africa și preiau treptat întregul continent înghițit de valul islamic. Fanaticii musulmani sunt cei care aruncă bombe, decapitează, asasinează sau ucid pentru onoare. Fanaticii ocupă moschee după moschee. Fanaticii musulmani sunt cei care răspândesc omorârea cu pietre și spânzurarea, violarea victimelor. Fanaticii musulmani sunt cei care-și învață copiii să ucidă și să devină sinucigași-bombă.

Cel mai dur și greu cuantificabil fapt este că majoritatea pacifistă, majoritatea „tăcută”, este lașă și stranie. Rusia comunistă era alcătuită din ruși care voiau doar să trăiască în pace, totuși comuniștii ruși au ucis peste 20.000.000 de oameni. Majoritatea pașnică a fost irelevantă. La fel de pașnică era și uriașa populație chineză, dar comuniștii chinezi au ucis înfricoșătoarea cifră de 70.000.000 de oameni!!! Japonezul obișnuit, de dinaintea războiului mondial, nu era un sadic războinic. Totuși, Japonia a ucis și măcelărit de-a lungul Asiei de Sud-Est, într-o orgie criminală sistematică, 12.000.000 de chinezi civili, majoritatea uciși cu sabia, baioneta și lopata. Și cine poate uita de Rwanda, care a sfârșit într-un măcel sângeros? Ar putea spune cineva că majoritatea rwandezilor nu erau iubitori de pace?

Lecțiile istoriei sunt incredibil de simple și clare. Totuși, în ciuda puterii noastre raționale, ne scapă adesea tocmai esența fundamentală și imaginea cea mai puțin complicată: majoritatea musulmană iubitoare de pace a fost irelevantă prin tăcerea sa. Iubitorii de pace musulmani vor deveni dușmanii noștri, dacă nu se vor ridica să vorbească, pentru că, aidoma prietenilor mei germani, se vor trezi într-o zi și vor vedea că fanaticii au devenit stăpânii lor, și sfârșitul lumii lor va începe. Iubitorii păcii germani, japonezi, chinezi, ruși, rwandezi, sârbi, afgani, irakieni, palestinieni, somalezi, nigerieni, algerieni și mulți alții vor muri pentru că majoritatea nu a vorbit împotrivă până nu a fost prea târziu.

Credincioși islamici au fost deja introduși în școlile publice din Toronto, Ontario și da, chiar în Ottawa, în timp ce creștinismul a fost scos (din cauză că este o ofensă?! Pentru cine? În nici un caz față de marea majoritate a canadienilor!). Calea islamică este pașnică doar până în momentul în care intervin fanaticii. În Australia și în multe țări din lume, multe dintre alimentele cele mai banale au eticheta halal pe ele. Uitați-vă doar pe spatele unora dintre cele mai populare batoane de ciocolată și alte alimente din piața voastră. Mâncarea din avioane are emblema halal pe ea, doar ca să mulțumească minoritatea privilegiată care se extinde rapid, acum, în lume.

În Anglia, comunitățile musulmane refuză să se integreze și acum există zeci de zone „nu intrați” în cele mai mari orașe din Regatul Unit, în care forțele poliției nu îndrăznesc să intre. Acolo funcționează sharia = legea islamică, fiindcă comunitățile musulmane care le ocupă refuză să recunoască legile engleze!! În ceea ce ne privește pe noi, cei ce privim pasivi această desfășurare fără precedent, trebuie să fim foarte atenți la singurul grup care contează: fanaticii care amenință viața noastră. Oricine se îndoiește de gravitatea problemei, contribuie la pasivitatea care permite să se extindă.

Așa încât, vă implor să vegheați și să răspândiți această avertizare, tot mai departe, în speranța că mii de oameni din lumea întreagă o vor citi, se vor gândi și vor lua atitudine până nu e prea târziu… findcă am rămas tăcuți…

Sursa: e-mail

33 thoughts on “O opinie germană

 1. Noi, multimea, indiferent din ce colt al lumii nu avem inversunatea fanaticior si de aceea avem sansa ca o mana de oameni sa supuna si acum majoritatea mult prea preocupata de viata de zi cu zi, decat de rezolvarea problemelor globale.

  1. Mă tem și eu că înverșunarea asta, a celor care n-au altă treabă, ne va aduce într-o situație gravă, ca să nu zic apocaliptică. Mai ales că tehnologia e tot mai avansată, iar fanaticii pot ajunge din ce în ce mai ușor la fabricarea unor bombe atomice.

   1. Nu ne ramane decat sa speram in situatia in care suntem. Cu siguranta ca am putea face ceva, ca doar vorbim despre o majoritate, insa ma tem ca in stadiul avansat in care ne aflam, nu am gasi alta solutie decat tot pe cea a fanaticilor: lupta pana la moarte. 😦

   2. Eu chiar aș fi de acord cu această luptă. Înseamnă că nu sunt atât de civilizat sau de iertător precum propagă politica europeană ori cea creștină.

 2. Îmi este teamă de fanaticii religioşi, din oricare parte a spectrului religios ar proveni ei. E simplu să spui “spălaţii lor pe creier sunt mai spălaţi decât ai noştri”, însă toată această stare conflictuală – exacerbată sau nu, vizibilă sau nu, mediatizată corespunzător sau nu – există şi va mai exista.
  Nicio parte nu acceptă compromisuri, astfel că divinitatea (pe lângă bombe, rachete ş.a.m.d.) este folosită şi de unii, şi de alţii, spre a impune puncte de vedere. Paradoxal, toate părţile implicate susţin că sunt “sfinte” şi că Dumnezeu este de partea lor.
  Pe de altă parte, starea conflictuală este o mană cerească (fiind în ton cu subiectul) pentru cei care vând arme, muniţie, medicamente, hot-dog, materiale de construcţii, uniforme de campanie, know-how strategic etc.
  Iar, vorba aceea, din această dilemă nu putem ieşi.
  Mi-aş dori o planetă curată, liniştită, una unde dialogul să fie constructiv. Mai e mult până departe…

  1. poate doar o scapare mai avem …cum spuneai tu pe la tine “pe acasa”haiducie ,in codru….fratele nostru …cam rarut de ceva vreme la romanica dar…inca “nepoluat ” de religii fanatice si politicieni hoti !!

  2. Ideea unei planete curate este tot mai greu de conceput. Deși nu vreau să te citez, fiindcă nici eu nu-s fatalist, dar evoluția tehnologiei, înaintea civilizării adecvate, este, fără îndoială, nimicitoare sau chiar exterminatoare. Dar cine suntem noi, ca să existăm atât de mult dacă nu merităm?

 3. Într-adevăr, pasivitatea ne duce către dezastru!
  Dar, astăzi, dacă vorbesc împotriva musulmanilor, sunt considerat discriminatoriu și pot fi condamnat, căci lezez o minoritate. Cum am mai spus și la mine pe blog, vom ajunge ca noi, majoritarii, să avem mai puține drepturi decât minoritarii, indiferent de ce natură ar fi minoritatea.

  1. După cum am observat în ultima vreme, minoritarii au drepturi mai mari decât majoritatea populațiilor în multe țări din Europa, și nu numai. De fiecare dată când apare un caz de abuz împotriva unor persoane din această categorie, se face un tam-tam demn de premiul Pullitzer. Și uite așa, minoritatea combate cu succes democrația atât de des invocată.

 4. Salut Petru !
  Felicitari pentru postare
  chiar de suntem in Saptamana Mare ! 🙂
  Semnalul de alarma a fost dat mai de mult dar NU s-a tinut cont de el ! 😦
  Din pacate, chiar cancelarul Germaniei a dat ” unda verde ” migratiei in Europa iar acum…..
  mai bine ascultam si vizionam……..

  O dupa amiaza cat mai placuta, prietene ! 🙂
  Aliosa.

  1. Să-mi fie cu iertare dacă am postat un astfel de articol într-o săptămână a iertării și păcii. Dar eu zic că nu trebuie să băgăm capul în nisip nici măcar o zi, ci să fim mereu vigilenți, mai ales că fanaticii vor să lovească tocmai în credința noastră pașnică și iertătoare.
   Toate cele bune și frumoase, Sandule! 🙂

 5. Foarte bine punctat. Mie imi pare infricosator felul in care masa pasiva isi vede la un moment dat stilul de viata amenintat si justifica / ratifica actiunile fanaticilor, fara sa adere cu adevarat ideilor acestora, suficient insa pentru a se transforma din masa inerta de manevra in carne de tun… Si treaba asta functioneaza la aproape orice nivel conflictual al societatii, religios sau nu.

  1. Mă bucur că acest articol a trezit un ecou atât de mare, mai ales că ai aderat și tu la ideile lui, prin acest comentariu. Din păcate, carnea de tun despre care vorbești provine din ce în ce mai mult și din europenii debusolați, care nu-și găsesc alt ideal decât acela de a se sacrifica în numele unei credințe fantasmagorice.

 6. Eu ma gândesc la cei numiți “lași”. Nu, nu cred ca au fost lași, ci ca nu au avut neapărat un punct de vedere, sau nu au avut suficienta încredere în punctul lor de vedere. Asa ceva este tipic pentru societatea în care câștigă cine vorbește mai tare și este mai agresiv. Succesul “guralivilor” poate fi observat în orice grup, ei sunt cei care se baga în fata, cei care dau tonul, cei care preiau conducerea, creând impresia ca sunt majoritari. Naziștii au avut (la fel ca fanaticii musulmani) ținte clare și au profitat de starea de năuceală creata prin diverse mijloace. Europenii sunt la fel de năuciți de propriile principii care-i fac sa se simtă superiori, civilizați.
  A fost imposibil sa nu fac o paralela cu noi, românii. Si noi am pățit ceva asemănător, asa am fost încălecați, dar nu din lașitate, ci din cauza faptului ca nici noi nu mai știm ce sa credem, am fost buimăciți prin intermediul presei (și nu numai).

  1. Și noi suntem pasivi, în felul nostru, mai ales că am fost îndoctrinați astfel. Dar în ceea ce privește primirea unui număr mare de musulmani în țara noastră, s-a văzut că nu suntem de acord. Doar politicienii, invocând obligațiile europene, ne impun cu forța astfel de situații, la fel cum au făcut-o și în privința marii moscheii din București. Însă va veni și ziua în care vom plăti cu vârf și îndesat astfel de decizii.

  1. Îmi pare bine că ești optimistă, ca de obicei. Și eu cred că sunt la fel, dar acest subiect chiar mă îngrijorează. Nu pentru mine, ci pentru generațiile viitoare. Salutări din cele mai călduroase, draga mea prietenă din centrul țării! 🙂

 7. In postarea asta pe mine m-ai cam pierdut… sunt un pic pe langa subiect 🙂 dar asta nu înseamnă ca nu iti pot ura o zi placuta cu mult soare asa cum am eu parte.

  1. Preocupările tale sunt mult mai nobile și chiar sunt încântat să văd că nu ești influențată de probleme atât de nocive precum cele mai sus pomenite. Cu atât mai mare aprecierea mea pentru vizită și comentariu! 🙂

 8. În primul rând e necesar revizionismul în problema germană. Prea le scriu Aliații istoria, așa cum vor. Recent MGM a difuzat un interviu cu McNamara care a îndrăznit să spună: „Dacă am fi pierdut războiul, am fi fost NOI judecați ca criminali de război. Căci așa ne-am și comportat…”
  Rudele mele din Germania sunt consternate de politica doamnei Merkel în privința musulmanilor. Rudele mele din SUA sunt consternate de laudele pe care Obama i le-a adus doamnei cancelar. Statul german vâră pumnul în gură celor care au alte opinii. De fapt acest lucru se constată și după terminarea celui de al doilea război mondial, când revizioniștii au rămas fără dreptul de a scrie adevărul. Multe depind de cine va veni la Casa Albă. Sper că Trump!

  1. N-aș fi crezut că sunteți un susținător al lui Trump, a cărui campanie electorală e presărată cu multe incidente și chiar violențe. Mă tem că, în caz că va fi ales, aceste manifestări se vor perpetua și chiar amplifica, Trump fiind o fire colerică și prea impetuoasă. De aici, așa e resimțit, dar americanii știu mai bine de cine au nevoie în aceste vremuri tot mai grele.

   1. Nu avem noi grija „bieților” americani ! Nu știți că un sfert din New York a fost construit de Trump? N-a făcut nimeni pentru State cât a făcut acest domn pitoresc. Am văzut la fața locului, cu ochii mei. Să-și vadă românii de netrebnicia campaniei din prăpădita lor țară și să nu fim noi atât de grozavi cu viteza internetului! Ridicol! De ce n-ați fi crezut că-l susțin pe Trump? Oricum, încă n-am drept de vot acolo și, dacă-mi îngăduiți și n-avem încă cenzură pe internet, pot avea orice concepție doresc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s