Aproximativ 10% dintre turiștii din România fură diferite obiecte din hoteluri

Circa 10% dintre turiștii din pensiunile și hotelurile din România pleacă acasă cu obiecte din unitățile de cazare – prosoape, tacâmuri, telecomenzi sau articole mai puțin obișnuite, precum furtunul de stins incendiul sau ghivecele cu flori, arată un studiu al portalului de rezervări HotelGuru.ro.

camera

”Cel mai frecvent, unitățile de cazare se confruntă cu lipsa unor obiecte precum prosoapele (73% din cazurile în care turiștii pleacă acasă cu obiectele hotelului), tacâmurile (44%), telecomanda (22%), obiecte sanitare (10%) sau alimente/băuturi din mini-bar, nedeclarate de turiști atunci când se decazează (27%).

Lista obiectelor <<împrumutate>> de turiști conține și: halatul de baie, cheia de la cameră, jardiniere și ghivece cu flori, papuci, iar unul dintre respondenții studiului a declarat că a avut un turist care a plecat acasă cu furtunul de stins incendiul”, se arată într-un comunicat al platformei.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 140 de hoteluri din România, care au răspuns online, în octombrie, la întrebările dintr-un chestionar. Majoritatea respondenților au afirmat că sesizează lipsa unor obiecte după plecarea clientului în aproximativ 10% din cazuri. Doar trei dintre cei chestionați au spus că se confruntă cu această situație în 51-75% din cazuri.

Printre cele mai valoroase obiecte dispărute se numără uscătoarele de păr, halate de baie, o tavă din inox, dar și tablouri și obiecte artizanale, astfel că valoarea totală a daunelor avute în acest an poate ajunge la 2.000 – 2.500 de lei pe unitate hotelieră, potrivit sursei citate.

”Pe lângă obiectele lipsă, managerii de la hoteluri și pensiuni sunt, uneori, și martorii unor evenimente mai puțin obișnuite. De exemplu, printre evenimentele relatate se număra și cazul unui turist care a plecat fără să achite, pe ușa de la balcon, luând și cheia cu el sau al unora care au înlocuit toate becurile cu led din apartament cu unele cu incandescență”, se arată în comunicat.

Cei mai mulți hotelieri declară că în cazul în care observă că a dispărut ceva nu fac nimic, deoarece este riscul afacerii (63,3% dintre cazuri), iar 26% dintre aceștia contactează clientul pentru a-și recupera obiectele. Cei mai mulți țin o evidență a clienților care le-au provocat daune pentru a nu-i mai caza în viitor.

Turistul căruia i se reclamă lipsa unor obiecte din camera în care a fost cazat, refuză de cele mai multe ori să recunoască, declară majoritatea respondenților. Doar 10 manageri au susținut că turiștii recunosc și restituie sau plătesc daunele.

HotelGuru.ro, parte a grupului Szallas.hu din Ungaria, este un portal de rezervări online care are listate 1.700 de unități de cazare românești din totalul celor peste 51.0000 de unități de cazare din întreaga Europă afișate pe site.

Sursa: Mediafax

37 thoughts on “Aproximativ 10% dintre turiștii din România fură diferite obiecte din hoteluri

 1. Ce sa mai…ne furam si caciula , d-apoi din hoteluri !Fura politicienii , da nu se lasa mai prejos nici (unii) alegatorii ! Sa ai o seara minunata, draga Petre….iar pe maine succes la lansare ! ❤

  1. Se pare că e una din tradițiile, deloc onorabile, care ar trebui uitate. Doar că-i tare greu pentru noi. Mulțumesc pentru urări, că au avut efect! ❤

 2. Chiar foarte trist. Am vazut si in tren cum o femeie a venit cu hartia igienica de la toaleta.
  Noapte buna, succes pe maine! 🙂

  1. Mi-ai amintit cum un pasager a furat becurile din tren, chiar dacă n-avea ce face cu ele.
   Mulțumesc și pot să spun că a fost o lansare cu succes. 🙂

 3. Sunt fel si fel de “turisti”dar persoanele fara credibilitate cam pierd statutul de client fidel al hotelului si sigur nici nu mai incearca sa se intoarca din nou!Succes mult pentru ziua de maine sa ai momente frumoase!:)

  1. Asta nu-i prea oprește, că sunt destule hoteluri în care să se cazeze și să repete figura.
   Ieri a fost o zi minunată și îți mulțumesc pentru urări, draga mea prietenă! Toate cele bune! 🙂

 4. Pai la hotel sunt halate si prosoape frumoase si de calitate, cearsafuri si pilote, iar romanii mai bine fura decat sa dea bani. La noi se cumpara lucruri ieftine “ca nu sunt bani”, dar se fura ca nu e nici bun simt

  1. E una din consecințele faptului că am trăit atâtea decenii izolați de restul lumii, timp în care am fost învățați să furăm de la stat, așa cum și el ne-a furat pe noi. Acum ne furăm unul pe altul.

 5. Aceste lucruri se întâmplă din lipsă de educație și sărăcie, sunt semne al unor purtări necivilizate care umbresc neamul nostru românesc dar se pot remedia dacă există interes.
  Toate cele bune !

 6. Se poate si mai rau. Nu au inventat romanii hotia. In spitalele din UK, spre exemplu, englezii fura tensiometre, termometre, glucometre, etc, iar daca sunt prinsi, justifica foarte senini ca au nevoie de acele lucruri…
  In avioane se fura tacamuri, casti. Si vorbesc de rute in care romanii circula mai rar…
  Un weekend plin de bucurie! 🙂

  1. Luna trecuta s-a furat de pe sectia vecina…un televizor!!! Doi tipi , englezi get beget, au intrat calmi in sectie, au luat televizorul la purtator, cineva i-a intrebat ce fac cu televizorul, ei au replicat ca trebuie sa-i faca revizia…si dusi au fost!!! Mai tarziu cand s-au dumirit cei de pe sectie, era prea tarziu!!!

 7. Aiurea ! Adica furatul din hoteluri nu e ceva tipic romanesc. E o chestie specifica pt industria hoteliera de oriunde. De aia se cere acum peste tot garantare cu un card de credit, chiar si daca sejurul a fost deja achitat ca parte a unui pachet, sau chiar si daca se plateste cash pretul camerei la sosire in caz de moteluri.

  1. Cu toate acestea, turismul și industria hotelieră e în continuă creștere, semn că e rentabilă pentru cei care știu să se organizeze. Doar atentatele sunt mai greu de trecut cu vederea.

 8. Vai, ce rusine! (valabil pt. orice om de oriunde, de orice rasa, origine, etc). 😦 De multe ori ma gandesc ca animalele sunt net superioare unor astfel de bipezi cu pretentii de a fi oameni!!! 😦

 9. Nu stiu ce sa spun pentru ca mi-a fost dat sa cunosc astfel de procedee pe care le folosesc chiar si oameni de la care nu te astepti. In ADN-ul unora cred ca exista boala cleptomaniei iar unii chiar o fac cu bunastiinta si rea vointa pentru ca nu au de-a face cu educatia. Pentru ei a fi smecher este mai important decat sa fi educat. O zi buna tuturor si o saptamana minunata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.