Statistică europeană la adresa României

 1. Cea mai bisericoasă țară din Uniunea Europeană (locul 1 la numărul de biserici pe cap de locuitor).
 2. Cea mai înapoiată țară europeană (45% dintre români n-au WC în casă, față de 2% în Europa).
 3. Românii au doar jumătate din puterea de cumpărare a europeanului mediu, dar își petrec timpul liber în mall-uri și hypermarket-uri și construiesc noi mall-uri și hypermarket-uri, în ciuda crizei.
 4. România este țara cu cea mai dură lege anti-arme din lume, singura care își ține poporul complet dezarmat (motivând prin siguranța populației), dar este țara cu cea mai mare corupție din Europa – 40%. (Curtea de Conturi: din 15 miliarde de euro pe an achiziții publice, 6,2 miliarde se fură).
 5. România este printre puținele țări care interzic complet prostituția (pe motiv de moralitate), dar este cel mai mare exportator de prostituate din Uniunea Europeană (peste Rusia și Ucraina), conform EU Observer.
 6. România este țara cu cel mai mic șomaj oficial din ultimii 25 de ani, în medie, dar este țara unde 50% din familii declară că nu au niciun membru angajat; iar 25% din familii au doar un membru angajat.
 7. România este printre țările cu cei mai mulți absolvenți de universitate din lume, dar este țara cu doar 2 universități în top 1000: Universitatea din București ocupă locul 986 și Univrersitatea Babeș-Boluai din Cluj-Napoca, locul 987, conform clasamentului realizat de Center for World University Rankings în 2015.
 8. România este țara unde școala este susținută până la sfârșitul liceului (în sensul că liceul e gratuit), dar este pe locul 1 în Europa la școlari analfabeți (30%), iar 42% dintre români cred că Soarele se învârtește în jurul Pământului.
 9. România este țara cu cel mai mare procent de insatisfacție la adresa clasei politice; românii se plâng în mod constant de corupția și incompetența politicienilor lor. Dar este singura țară unde nu a avut loc niciun miting anti-corupție în ultimii 25 de ani și unde participarea publicului la acțiuni anti-corupție este minimă.
 10. România este țara cu cea mai mică absorbție a banilor europeni, dar este țara cu cel mai mare procent de bani europeni furați (din puținul folosit), motiv pentru care Uniunea Europeană a tăiat fondurile pentru infrastructură.

Sursa: e-mail

40 thoughts on “Statistică europeană la adresa României

 1. nu stiu cine a facut statistica !! mult adevar multa minciuna in media romaneasca !! aici ppoliticienii sunt ” curati” si romanica e ” ROZ”!! cand realitatea asta e “Neagra rau”!!😁☹️🙃🙈

  1. S-ar putea ca statistica de mai sus să conțină o marjă mai ridicată de eroare, mai ales la punctul 8. Nu-mi vine să cred că sunt atâția români care cred că Soarele se învârte în jurul Pământului! 😦

 2. Sunt super incantata sa mai gasesc printre romani persoane care au « curajul opiniilor lor » !
  Articolele dv sunt provocatoare, incitante si foarte interesante si apreciez foarte tare munca dv ! Astept cu interes urmarea…

  Sunt de asemenea incantata ca apreciati munca si blogul nostru « La valise du calibre ».
  Va asteptam cu drag si pe varianta in limba romana « Geamantanul de sabloane » : https://geamantanuldesabloane.wordpress.com/

  1. Mă bucură vizita ta și cuvintele frumoase la adresa blogului meu, iar invitația la „Geamantanul cu șabloane” o voi urma imediat, cu cea mai mare plăcere!

 3. Romania e si tara unde mai bine de jumatate din populatie n-a descoperit sapunul si pasta de dinti. Dar de chestia asta o sa ne amintim foarte repede, ca au inceput temperaturile alea care scot la iveala damfurile pestilentiale… 😦

  1. Am cazuri, dar acolo n-au descoperit deodorantele. In ziua de azi au devenit foarte necesare. Asa e normal acum. Si nu se observa cand vine vara. Se observa tot timpul. Ca oricum nu folosesc mijloace de transport in comun.

 4. Triste paradoxuri. Nu că ar fi alții, neapărat, cei mai cei dintre cei mai cei. Au şi ei nespălații sau analfabeții lor. Totuşi, orice s-ar spune, mergem din rău în mai rău, iar asta se poate vedea cu ochiul liber. Copiii învață în dorul lelii, profesorii predau în dorul lelii, cei care n-au de muncă suferă, cei care au de muncă suferă din cauza unor salarii de mizerie etc. Mă refer la oamenii absolut normali, trăitorii din salariile astea nenorocite.

  1. Și apoi ne mai mirăm că unii dascăli își ies din fire, țipă și îi amenință pe elevi. Dacă ar fi monitorizați toți, fără știrea lor, s-ar vedea că aproximativ jumătate dintre ei se comportă astfel, iar mulți părinți sunt de acord cu metodele dure.

 5. Suntem in topurile nonperformantei din pacate…asta s-a ales din democratia/libertatea cucerita in 89…saraca tara bogata …totusi cred ca avem politicienii pe care ni-i meritam! Seara faina draga Petru !

  1. Avem libertatea să ne părăsim meleagurile pentru a ne câștiga traiul în străinătate. Plus aceea de a alege politicianul pe care-l considerăm mai puțin corupt. În rest, Dumnezeu cu mila!
   O zi benefică! 🙂

 6. Ce-i ce au facut aceasta statistica au ceva probleme cu tara noastra. Cat de idiot trebuie sa fie cineva sa-si critice tara in care traieste, sa se autoumileasca dar sa creada ca facand asta valoarea sa este una mare.
  Daca Romania ar fi intr-adevar asa cum se prezinta in aceasta statistica de 2 lei, asta ar insemna ca suntem o tara de cretini, o tara unde de unde caruta cu prosti nu a vrut sa mai plece, insa totusi, uitati-va in spatele vostru si ve-ti vedea tari care ne invidiaza, oameni din alte tari care ar dori sa traiasca in tara noastra.
  Intodeauna noi vedem cum traiesc oamenii din tarile dezvoltate insa suntem prea orbi ca sa vedem oamenii din tarile subdezvoltate.
  Singurul punct pe care il sustin este ce-l cu numarul 1, da, asa este, religia ortodocsa inca mai poate controla mintile fraierilor care cred ca nu pot ajunge la Dumnezeu daca nu trec prin biserica sa doneze ceva bani care de fapt sunt ochii dracului, ochi pe care preotii ii venereaza cu multa pofta.

  1. Ne revine sarcina să combatem aceste statistici, să arătăm lumii că suntem altfel decât se tot arată în mass-media, atât la noi în țară, cât și în străinătate, atât de către occidentali, cât și de ruși. O misiune îngreunată chiar de către cei aleși, care sunt mereu în centrul scandalurilor de corupție, de parcă e o regulă să bagi mâna în banii publici în interes personal. Și totuși, eu rămân un optimist incorigibil.

 7. Cu toată marja de eroare a acestei statistici, sunt cam multe puncte negative la nivelul țării noastre. Au trecut mai mulți ani decât a „proorocit” Brucan și parcă mai rău ne-am prostit ca nație și suntem tot mai necivilizați…. Mare păcat. Tot sperăm…. și sperăm….

  1. De mulți „proroci” am avut parte în ultimul sfert de veac, dar realitatea ține să-i contrazică pe toți. Vedem cu ochii noștri ce bube avem, și nu e nevoie de statistici sau televiziune. Excepțiile și intreprinzătorii cu curaj nu pot șterge imaginea generală, de care profită jurnaliștii pentru a se remarca.
   O zi benefică, dragă Alex! 🙂

 8. Nu prea sunt de acord, mai ales pentru ca eu vad totdeauna partea plina a paharului. Dar sa vedem ce gasim in pahar! :))
  1. Cel putin sunt locasuri spirituale. Prefer biserici decat banci.
  2. Asta inseamna ca produsele secundare din gospodarie sunt folosite ca ingrasamant si nu necesita energie pentru epurarea apei ce ar asigura canalizarea.
  3. Asta inseamna ca avem produse ieftine, pe cand in marile orase europene, de regula produsele sunt mult mai scumpe la aceeasi calitate.
  4. Doar n-o sa ne apucam sa ne impuscam coruptii?? Se poate si cu mana libera sau cu alte mijloace discrete… In fond daca n-avem arme de foc, avem ocazia sa ne lucram muschii!
  5. Am vazut un documentar. Austria are si ea liber la prostitutie, chiar mai mult decat noi. In casele lor de toleranta gasesti italience, unguroaice, romance etc. Acuma ce sa facem si noi, daca marfa romaneasca este cautata si apreciata? Dar si din cauza ca romancele sunt mai usor de exploatat, nestiindu-si drepturile. Ele accepta jugul mai usor.
  6. Asta pentru ca avem multi in agricultura si in economia gri. Micsorati taxele si firmele vor angaja cu acte in regula. Investiti in localitatile rurale!
  7. Coruptia din universitati. Facultati private necontrolate serios, unde examenele se iau… cum se iau.
  8. Asa se intampla cand vrei sa sustii sistemul gratuit. N-ai bani decat pentru opt clase… Iar educatorii adesea nu ofera minimul de educatie elevilor. Eventual ii invata ca daca nu esti platit corespunzator, meseria si onoarea nu te pot obliga in niciun fel.
  9. Aici se vede ca uniunea europeana vorbeste alta limba. Noi facem mitinguri… dar n-am stiut cum sunt interpretate ele mai sus. 😀 Musai sa facem mitinguri pentru fiecare problema.
  10. Da, stiam ca nu eram pregatiti pentru a absorbi aceste fonduri. Pentru cine nu stie, le spun: orasele mici nu pot accesa fonduri pentru ca nu le sunt destinate. Pot accesa orasele mari pentru ca proiectele au valori minime si pot accesa comunele pentru ca proiectele au ca destinatie zonele rurale.
  Era necesara o echipa care sa pregateasca Romania si sa adapteze proiectele la specificul tarii noastre. Dar politicienii nu se pricep la subtilitati decat cand e vorba de luat bani. Repede si multi. Nu le-a mers.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.