23 thoughts on “Epigrama care mușcă (CCII)

 1. :..să ne mintă. Încă ne mai place să fim minţiţi.
  Nici eu nu merg la vot. Fostul este urmărit penal. La ce bun să mai băgăm şi pe altul la “beciul domnesc”? Nu vreau să mă simt vinovată că din pricina votului meu care l-a propulsat pe poziţia respectivă, s-a simţit obligat să fure şi ulterior să ajungă la pârnaie.

  1. Nu pot să cred că toți aleșii se compromit prin ilegalități. Avem și oameni care chiar vor să facă ceva pentru localitatea lor, iar exemple lăudabile am văzut și pe micile ecrane. Poate se vor molipsi și alții.

 2. De ales, e clar.. nu alegem dintre cei mai buni.. insa asta nu e un motiv sa nu mergem la vot. Eu cred ca fiecare ar trebui sa isi faca datoria.. si nu in functie de “ce mi-a dat” sau “ce mi-a facut”

 3. La foloase se prezinta
  Toti ce au o minte sfanta.
  Indiferent de parerea pe care ti-ai format-o vis a vis de politica, trebuie sa mergi la vot si astfel sa-ti demonstrezi tu tie ca iti pasa. Indiferenta ucide, dovedeste ca esti roman si mergi la vot.

  1. Firește că mă voi prezenta la vot, mai ales că ieri am fost vizitat acasă de primăriță și îndemnat să-mi exercit dreptul de a alege. O făceam oricum, fiindcă s-a dovedit a fi un gospodar harnic și priceput pentru Seini.

 4. La locale-i mai usor
  Votezi omul muncitor,
  Dar la toamna-n parlament
  Nu mai vreau niciun zevzec!!

  Eu la toamna, fiti atenti,
  Vreau numai independenti!

 5. Şi iar vin alegeri (cercul vicios), şi iar au sărit unii către noi cu tot felul de promisiuni – vor uita de cele mai multe dintre ele după ce vor prelua fotoliile -, şi iar sărim din lac în puţ. Sunt convins că sintagma “politician mincinos” e deja pleonasm.
  Gânduri bune, Petru! 🙂

  1. Trebuie să credem că minciuna are picioare scurte, iar noi nu putem fi mințiți mereu de aceiași oameni. Trebuie să lăsăm la o parte comoditatea și să analizăm prestațiile sau promisiunile fiecărui candidat. Să nu votăm din auzite, din simpatie sau pentru un anumit partid, ci în cunoștință de cauză și pentru dezvoltarea localității.
   Salutări prietenești, Cristian! 🙂

 6. Foarte bine zis! Ai mare dreptate, dragă Petru. Și, ca un făcut, tocmai cei ce se îndeasă la foloase, parcă au grijă să ne taie și mândria de a fi român. O să merg la vor cu aceeași tristețe că nu găsesc (nici de astă dată) pe cineva în care să investesc toată încrederea și speranța….

  1. Norocul meu e că azi n-am îndoieli, și voi merge la vot cu convingerea că-l aleg pe cel mai bun. Doar la alegerile parlamentare cred voi trece printr-o mare dilemă, nevăzând deocamdată vreo rază de speranță în schimbare.
   Toate cele bune, dragă Alex! 🙂

   1. Salutare, dragă Petru! Bine ai zis vorba cu norocul. Când oamenii au pe cine să voteze, un gospodar adevărat care a dovedit că știe să conducă o comunitate și care a făcut ceva până acum, mergi liniștit la vot. Când mergi doar ca să-ți faci datoria civică, dar n-ai nicio opțiune viabilă…. este tare frustrant. La alegerile parlamentare… același „folclor” mincinos, aceleași triste figuri care ne-au „dovedit”… că n-au ce căuta la conducerea țării.
    Numai bine îți doresc și eu! 🙂

 7. De fiecare data am fost la vot ,insa nu se vede nici o skimbare ,mai mult furt si multa mafie ,nu mai spun de coruptia care a prins radacini strasnice ,nush daca vreodata poate sa smulga acele radacini sunt infipte adanc 🙂

  1. E greu să schimbăm ceva, atâta vreme cât cei care-s mai intreprinzători pleacă peste hotare și se afirmă acolo. La noi sunt încă implementate năravurile comunismului: mită, nepotism, birocrație, corupție… E nevoie de un cutremur serios și dureros.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s