Tu știi cât de vechi îți este sufletul?

Nouă semne care îți arată dacă ești un suflet ales

În această lume există persoane care au un așa zis suflet ales, de la naștere și până la moarte. Dar cum ne dăm seama dacă o persoană este un suflet ales?

Existența sa solitară nu este preferința lui sau un temperament antisocial – el este pur și simplu un suflet vechi. Vechi în inimă, vechi în minte și vechi în suflet, această persoană este un suflet vechi, care își găsește viziunea sa asupra vieții foarte diferită și mult maturizată față de cei din jurul lui. Ca urmare, un suflet vechi trăiește viața pe plan intern, își urmărește propria sa cale, în timp ce restul din jurul lui se înghesuie să urmeze pe altcineva. Poate ați experimentat acest lucru în propria voastră viață sau l-ați văzut la altă persoană. Dacă încă nu ați descoperit cât de vechi este sufletul vostru, citiți unele semne revelatoare de mai jos.

9. Ai tendința de a fi un solitar

Pentru că sufletele vechi sunt dezinteresate de preocupările și interesele oamenilor de aceeași vârstă cu ei, își fac cu greu prieteni. Rezultatul este că sufletele vechi au tendința de a se regăsi singuri o mare parte din timp.

8. Îți place cunoașterea, înțelepciunea și adevărul

Într-adevăr, acest lucru pare un pic grandios și nobil, dar un suflet vechi se găsește în mod natural gravitând spre partea intelectuală a vieții. Sufletele vechi înțeleg în mod inerent că înțelepciunea este fericire, cunoașterea este puterea și adevărul este libertatea, așa că de ce să nu căutăm și noi aceste lucruri? Aceste preocupări sunt mult mai semnificative pentru ei decât să citească cele mai recente bârfe mondene sau cele mai recente achiziții din fotbal.

7. Ai înclinație spre spiritualitate

Majoritatea sufletelor vechi tind să aibă sensibilitate și să fie spirituali. Depășirea limitelor propriului ego, în căutarea iluminării, promovarea iubirii și păcii pe planetă sunt principalele ocupații ale acestor suflete. Se pare că pentru ei cel mai înțelept lucru este să folosească timpul la maxim.

6. Trebuie să înțelegi temeritatea vieții

Sufletele vechi sunt afectate de memento-urile moralității sale, dar și de tot ceea ce îi înconjoară. Acest lucru face ca ei să fie precauți și uneori retrași, dar cu înțelepciune își dictează modul în care să-și trăiască viața.

5. Ești grijuliu și introspectiv

Sufletele vechi tind să gândească mult… despre tot. Abilitatea de a reflecta și de a învăța din acțiunile lor și ale altor persoane este cel mai mare profesor al lor. Unul dintre motivele pentru care sufletele vechi sunt atât de vechi este că ei au învățat foarte multe lecții prin propriile procese de gândire, posedând o perspectivă asupra vieții și având capacitatea de a observa în liniște ce se petrece în jurul lor.

4. Puteți vedea imaginea de ansamblu

Rareori se pierd în detalii superficiale pentru a obține grade inutile (promovare la locul de muncă). Ei au tendința de a privi viața prin ochii unei păsări, văzând ceea ce este mai înțelept și semnificativ pentru viața lor. Atunci când se confruntă cu probleme, sufletele vechi au tendința să le vadă ca pe niște dureri temporare care le servesc pentru a crește cantitatea de bucurie în viitor. Prin urmare, sufletele vechi au tendința să aibă o viață plină de liniște și stabilitate, datorită abordării lor asupra vieții.

3. Nu ești materialist

Bogăție, statut, faimă… sunt înainte de a fi un suflet vechi. Sufletele vechi nu au scopul de a urmări lucruri care pot fi luate ușor de la ei. Pentru ei nu prezintă interes lucrurile de scurtă durată, deoarece acestea aduc foarte puțină împlinire sau semnificație în viața lor.

2. Ai fost un copil ciudat din punct de vedere social

Aceste lucruri nu sunt văzute întotdeauna, dar multe suflete vechi prezintă semne ciudate de maturitate, de la vârste mici. De multe ori, acești copii sunt etichetați ca fiind „precoce”, „introvertiți” sau „rebeli”, și se încadrează greu în comportamentele de masă. De obicei, acești copii sunt extrem de curioși și inteligenți, văzând scopul multor lucruri pe care le zic și fac profesorii lor, părinții și colegii. Dacă poți spune că adesea copilul tău este ca un adult – probabil ai parte de un suflet vechi.

1. Trebuie doar să te „simți” vechi

Sentimentele care însoțesc un suflet vechi sunt de obicei: sentimente de circumspecție, oboseală mintală, răbdare, atenție și un calm detașat. Din păcate, acest lucru poate fi perceput ca fiind distant și rece, care este unul din multele mituri ale sufletelor vechi.

Sursa: „Graiul Maramureșului”

52 thoughts on “Tu știi cât de vechi îți este sufletul?

 1. Prolema mea acum e alta, dupa ce am citit textul tau. Mi-am facut, candva, un test (din acela din revistele pentru femei) si mi-a iesit ca sunt suflet, pur , la prima reincarnare, iar acum vreau si eu sa fiu spirit vechi, pentru ca ma incadrez perfect…deci sunt suflet vechi de astazi. Multumesc! 🙂

  1. Bănuiesc că ne putem învechi de la prima reîncarnare, mai ales dacă prima noastră viață am avut parte de trăiri și experiențe intense. Mulțumesc și eu! 🙂

  2. Testele sunt doar niste… teste, mai ales acum cand abunda lumea de ele. Conteaza cum te simti tu. 🙂 Eu am banuit asta despre mine de mai multi ani. Oricum nu prea imi pasa, doar cat sa am si eu o explicatie pentru niste chestii. 😉

   1. Ceva adevăr trebuie să fie, dacă o simt atâția oameni. Despre reîncarnare s-au făcut mai multe studii, bazate pe dovezi. Oameni care și-au amintit amănunte din viețile anterioare, locuri și fapte pe care nu le puteau cunoaște altfel. 🙂

 2. Imi place la nebunie articolul asta 🙂 ! Cu permisiunea dv, il voi republica si la mine dupa lucrarile de reorganizare!

  Multumesc inca o data pentru aceasta “briza de aer” pozitiv !

 3. Sufletul, e vechi cu siguranta, insa cum nu suport praful…ma gandesc cum sa gasesc solutia, de a sterge praful 🙂
  Al meu cred ca e trecut peste cateva sute de ani buni… :))
  O seara frumoasa ! 🙂

  1. Aproape toți bloggerii au suflete vechi, altfel n-ar avea răbdarea și inspirația de a-și exprima frecvent gândurile prin intermediul tastelor. Să ai o zi minunată, Ileana! 🙂

 4. No! Oi fi si eu veche… Acum, nickname-ul meu nu e Dalai Lama, sunt departe de a fi intruchiparea absolutului, dar ceva vechime am si eu :).

 5. Din unele puncte de vedere se pare ca este vechi si al meu (nu antic, totusi). Dar este si tinerel. Daca fac o medie, cred ca am un suflet matur 🙂 .

 6. Interesant articol , desi il gasesc putin…” hai sa facem trafic”. Insa pentru un divertisment este fain. Am citit si suna interesant. Bine ar fi fost sa dea si sursa povesti , cine a scris articolul in ziar.
  Sa ai o zi faina, Petru! 🙂

  1. Se pare că redactorii de la Graiul nu prea au obiceiul să dea numele autorilor la articolele de curiozități și divertisment. Trebuie trași de urechi! 🙂

 7. Salut Petru !
  ” Graiul Maramuresului ”
  curge lin ca apa Somesului
  vrand ca sufletul sa se tradeze
  ca altii sa se distreze………………
  Weekend placut pe ritm de ………

  Cu prietenie,
  Aliosa.

 8. Recunoștință pentru clipul muzical și urări, Sandule! O tratație plăcută pentru orice suflet, nou sau vechi, tânăr sau bătrân. 🙂
  Zile minunate, cu vreme frumoasă și mese îmbietoare! 🙂

 9. Dac-ar fi sa ma gandesc la cat de vechi o fi sufletul meu, prefer comparatia cu vinurile vechi. Cred ca sufletul meu are aroma primilor copaci de pe pamant… desi evident un suflet batran depaseste cu mult varsta primilor copaci de pe pamant. Ceva esenta de stejar de pe vremea aia…

  1. Buna gandeala ta pe de o parte. Pe de alta, daca mergem pe teoria asta poate sa insemne si un suflet continuu nemultumit care se afla in cautarea perfectiunii. 🙂

 10. Ai vazut Petru ca aproape toti ne “dam” din aceia, zisi vechi ? Intrebandu-ma de ce, cred ca imi pot da singur un raspuns: pentru ce ne place ca cochetam cu ideea! 🙂
  Tare ar fi bine sa fim constienti ca avem o singura viata pe care trebuie sa o traim frumos din toate punctele de vedere. Este drept acum ca suntem multi care confirmam ideea existentei de suflete vechi sau noi.

  1. În general, omul gândește altfel în fiecare etapă a vieții. Când suntem tineri, ne place să credem că vom fi nemuritori. La maturitate ne spunem că mai avem încă mult de trăit. La bătrânețe, căutăm dovezi sau argumente care să susțină că sufletul e etern.

 11. Eu nu am acces la Cotidianul mai sus numit. Fara sudoarea dv as fi ratat informatia. Iata de ce am tinut sa va multumesc! Iar cuvintele mele sunt sincere. Apreciez foarte tare pe cei care ne ajuta sa evoluam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.