Ce să nu postezi niciodată pe Facebook ca să nu-ți distrugi imaginea

Nu posta fotografii în care consumi alcool

Chiar dacă îți place să ieși la o bere cu prietenii și să postezi fotografii pe care să le vadă și cei care nu au fost la întâlnire, nu trebuie să postezi prea des poze în care să apari cu paharul în mână. Riști ca lumea să creadă că ai o problemă legată de consumul de alcool.

Nu posta pe Facebook fotografii incitante sau prea intime

Este frumos să iubești, dar, pentru binele relației tale și pentru confortul partenerului tău, alege să păstrați pentru voi momentele intime. Dragostea se păstrează în dormitor, nu pe wall-ul prietenilor virtuali. Altfel ai putea să fii ușor catalogată ca o persoană libertină, iar partenerul tău va fi pus într-o situație jenantă.

Nu posta și nu da share la fotografii care conțin mesaje jignitoare pentru alte persoane

Chiar dacă uneori convingerile politice, religioase sau de altă natură te împing să postezi sau să preiei imagini sau mesaje jignitoare pentru alte categorii de oameni, nu ceda impulsului. Fiecare om are dreptul de a-i fi respectate convingerile, iar intoleranța este o armă cu două tăișuri, care se poate întoarce împotriva ta. Mai mult, prietenii tăi s-ar putea simți lezați și te-ar putea evita.

Nu posta pe Facebook cuvinte injurioase despre jobul tău

Dacă nu îți mai place locul actual de muncă, schimbă-l. Dar nu scrie pe Facebook cât de mult îți urăști locul de muncă sau angajatorul. Pe lângă faptul că există riscul major ca postarea ta să fie văzută de angajator și să îți pierzi locul de muncă este, de asemenea, și un semn de alarmă pentru un potențial angajator nou, care se va gândi de multe ori înainte de a-ți oferi un job în cadrul companiei sale. În plus, denotă o proastă creștere din partea ta, fiind o jignire pentru colegii tăi.

Nu posta informații personale

Data nașterii, locul unde locuiești, numărul de telefon sunt informații pe care hackerii le pot folosi pentru a comite tot felul de infracțiuni în numele tău. Furtul de identitate este din ce în ce mai răspândit în zilele noastre și te-ai putea trezi asociată cu tot felul de infracțiuni pe care nu le-ai comis, dar pentru care ești trasă la răspundere. Iar până vei reuși să îți dovedești nevinovăția, imaginea ta va fi foarte șifonată și îți vei pierde respectul și credibilitatea în ochii celor care te cunosc.

Nu posta amenințări la adresa altor persoane

Poți deveni chiar tu victima propriilor amenințări. Așa cum pentru tine unele convingeri sunt foarte importante, la fel și pentru alți oameni injuriile tale îndreptate împotriva convingerilor lor pot să dea naștere la un conflict care să se mute în lumea reală. În plus, imaginea ta va avea serios de suferit în ochii celor care te cunosc (prieteni, colegi de școală sau de serviciu, vecini, familie) și ai toate șansele ca profilul tău de pe Facebook să fie închis.

Nu posta pe Facebook mesajele și pozele intime ale fostului iubit

Chiar dacă ești supărată și consideri că ai fost nedreptățită în relația care tocmai s-a terminat, nu este recomandat să faci publice mesajele și pozele fostului iubit. Ceea ce s-a întâmplat între voi e bine să rămână între voi și să nu devină subiect de bârfă. Imaginea ta va avea și mai mult de suferit și, decât să cauți răzbunarea pe Facebook, mai bine vorbești cu o prietenă despre tot ce s-a întâmplat, analizezi fără patimă lucrurile bune și rele pe care le-ai trăit și te pregătești să intri într-o nouă relație, ca o persoană mai bună și nu una plină de resentimente. Noul partener nu are nicio vină pentru ce ți s-a întâmplat în trecut și nu trebuie să-i dai motive să se simtă jenat din cauza unei relații nereușite.

Nu posta în exces selfie-uri din fiecare loc în care mergi

Este frumos și poate fi interesant să te pozezi lângă persoane sau clădiri celebre sau în locuri care au o anumită însemnătate istorică. Dar nu este ok să te fotografiezi pe stradă, lângă o mașină care nu e a ta, în piață, la baie, în lift. Pe lângă faptul că este supărător pentru prietenii din listă să-ți vadă fața tot timpul în news feed, va crea impresia că ești o persoană superficială, narcisistă și fără ocupație, o persoană al cărei singur scop în viață este să ceară și să capete atenție. Like-urile nu înseamnă că ești frumoasă. O prezență discretă și bine aleasă face mai mult decât o mie de selfie-uri.

Nu posta și nu da share la postările care anunță lucruri teribile

Postările despre sfârșitul lumii, despre iminența unui cutremur, despre venirea lui Iisus și lucrurile groaznice care se vor întâmpla celor care nu dau mai departe postarea ta nu fac decât să-i amuze sau să-i irite pe cei care le văd. La fel și cele cu sfinți, leacuri miraculoase și metode de slăbit revoluționare. Nu vei câștiga nimic de pe urma acestor postări, din contră, vei fi catalogată cel puțin ca o persoană imatură.

Nu posta pe Facebook informații despre planurile de vacanță

Este foarte bine că tu și iubitul tău plecați în vacanță. Dar păstrați vestea mare pentru voi și spuneți-le prietenilor că ați fost în vacanță după ce v-ați întors. Postați pozele pe care le faceți în vacanță atunci când ajungeți acasă. Altfel este posibil ca atunci când vă întoarceți să găsiți casa mai goală decât ați lăsat-o. Hoții se folosesc de aceste informații ca să spargă liniștiți locuințe, știind că proprietarii sunt la mii de kilometri distanță. Pe lângă lucrurile pe care este posibil să nu vi le mai recuperați niciodată, mulți te vor considera cel puțin ca imprudentă.

Sursa: „Graiul Maramureșului”

50 thoughts on “Ce să nu postezi niciodată pe Facebook ca să nu-ți distrugi imaginea

 1. Bag seama ca io-s in abatere , mai ales ca ma in adrez perfect la vreo 3 puncte din ” asa nu” a postarii tale. 😁

 2. Sunt foarte mulţi pe facebook care nu îşi declină adevărata identitate. Aşa că pot posta absolut orice, fără teama de a fi arătaţi, cumva, cu degetul. Încercând să pară altfel decât sunt, încercând să impresioneze etc. Mulţi trăiesc chiar o a doua viaţă pe facebook, oricât de trist ar fi, în ultimă instanţă. Pe de altă parte, a-ţi pune viaţa pe tarabă – până în cele mai mici amănunte – este o greşeală. Pe unii i-a şi costat asta, spaţiul online nefiind întotdeauna sigur.
  Gânduri bune, Petru, gânduri bune tuturor! 🙂

  1. În general, tinerii sunt cei mai exuberanți și mai expuși la capcanele site-urilor sociale, iar facebook excelează în acest domeniu. Doar că nici oamenii maturi sau chiar în vârstă, nu rămân intangibili, după cum se poate vedea adesea. Așadar, e bine să fim atenți la ce se întâmplă în această lume, indiferent de vârstă, dar mai ales când suntem „prospături” în viața online.
   Salutări efervescente, Cristian! 🙂

 3. Am avut si eu de invatat din articolul acesta. Apreciez foarte tare subiectele de discutie pe care le abordati si invataturile pe care le raspanditi in jurul dv. Multumesc inca o data si pentru acest articol intelept!Cu permisiunea dv voi prelua si la mine acest articol.

  1. Vizita și complimentele tale sunt mereu o mare plăcere pentru mine, Mari. La fel și inițiativa de a împărtăși articolele pe care le consideri interesante. Zile frumoase și rodnice, în toate privințele! 🙂

 4. Ce ma bucur ca ai inceput sa “iei notite”…… este bine ca poate recurgi la ele pentru a te infrana sa nu mai scri, prea des. despre palinca si despre sex. Recunosc, mi-am luat si eu cateva notite, asa ca sa nu te judec pe tine prea drastic.

  1. Am luat mereu notițe și din criticile tale și am încercat, pe cât posibil, să mă conformez. Îmi cer scuze dacă uneori mai „deraiez”, dar niciun om nu e lipsit de păcate. De asemenea, apreciez faptul că-ți recunoști și tu defectele, doar că nu le expui, ca mine. 😀

 5. Multumiri pentru sfaturile de luat in seama ! Chiar incerc sa respect pct cu pct recomandarile.! Seara plina de fumos!…si HAI ROMANIA , pana acum este bine, dar suntem doar la jumatatea drumului cu ELVETIA….

  1. Mă bucură că și eu găsesc câteva sfaturi folositoare și de interes, ca un mic adaos la cele pe care ni le faci și tu, cu generozitate și inspirație.
   În ceea ce privește fotbalul, să nu ne pierdem speranța. Cred că băieții noștri se vor mobiliza mai bine și vom bate Albania la cel puțin două goluri diferență.

   1. Imi place optimismul tau dar la cum aratam de “obositi” va fi greu cu albanezii , care parca totusi sunt si mai patrioti…cred ca asta va conta duminica…dar Doamne ajuta ! Seara faina !

  2. Pai bine L.D.,mai sus spuneai ca ……………
   ” pana acum aratam bine……..”
   vs. cum au jucat ai nostri……………..
   si-acum………………………..

 6. Sfaturi bune. M-am tinut cat am putut departe de fb, pana cand am cazut intr-un final in mrejele lui. Acum suport consecintele 🙂

  1. Inspirat catrenul tău, dar cred că mai sunt suflete care pot fi salvate. Doar să vrea și să li se ofere o alternativă mai sănătoasă. 🙂
   O zi cum nici nu te aștepți de bună, Sandule! 🙂

 7. Eu cu facebook nu sunt prea prietena de cand am conștientizat pericolul asa ca sunt printre putinii care respecta lista de mai sus. N-am sters contul pentru ca mai tin legatura cu unii si altii

   1. Da, are dacă esti blogger de exemplu sau ai o firma ce necesita promovare.. mai schimbi o vorba, iti mai aduci aminte de fostul/ fosta.. iti cauti jumatatea.. in rest.. nu prea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.