Moartea nu există! Iată ce ne așteaptă pe lumea cealaltă

Cea mai nouă teorie științifică demonstrează cu ajutorul fizicii cuantice că moartea nu există și că moartea nu este punctul terminus al călătoriei sufletului, ci ne așteaptă o călătorie lungă.

„Multiversul” ne așteaptă

Prin observații ce țin de fizica cuantică s-a ajuns la noțiunea de „lumi multiple” sau „multivers”, în loc de „univers”. Noua teorie care demonstrează că moartea nu există are la bază conceptul de biocentrism.

Străvechiul „pom al vieții”, care arată că ce este în Cer, așa și pe Pământ

Adică există un număr infinit de universuri și tot ceea ce este posibil să se întâmple are loc în unele dintre acestea. Iar ceea ce nu este posibil să se întâmple este doar moartea. Toate aceste multiple universuri există simultan și, indiferent ce se întâmplă într-unul dintre acestea, „acțiunea” se continuă în celălalt.

Podul Einstein-Rosen, calea de legătură între universuri

Dacă un corp este distrus într-un univers, nucleul energetic de 20 de wați, măsurat științific, care a făcut creierul să funcționeze ca un computer nu se stinge odată cu trupul. Se știe de ani mulți că „energia nu se distruge, se transformă”, iar „fântâna energo-informațională” a creierului, cum au numit cercetătorii cei 20 de wați, transcede într-un nou univers.

Timpul și spațiul, „instrumente pentru creier”

Un experiment publicat recent în „Science”, arată comportamentul unei particule ce trebuia să treacă simultan prin două separatoare de fascicule. Particula a trecut prin primul separator de fascicule. Cât timp aceasta a petrecut în separator, un observator oarecare se poate decide să funcționeze comutatorul celui de-al doilea separator, pornindu-l sau oprindu-l. Ceea ce observatorul a decis la acel moment, a determinat particula să se comporte într-un anume fel, să treacă mai departe sau să mai aștepte. Indiferent de alegerea pe care a făcut-o observatorul, particula este cea care experimentează opțiunile. Ideea e că manifestarea energiei transcede ideea clasică de timp și spațiu. Gândiți-vă la cei 20 de wați de energie ca la un holoproiector care afișează rezultatele experimentului pe un ecran. Indiferent dacă observatorul a oprit sau a pornit al doilea separator de fascicule, holoproiectorul rămâne activat de aceeași baterie de 20 de wați. Conform Biocentrismului, spațiul și timpul sunt doar instrumente pe care creierul uman, „bateria de 20 de wați”, le folosește ca să aranjeze într-o formă accesibilă informațiile primite. Mintea are nevoie de ele. „Bateria” nu, doar le procesează la un moment dat, dar funcționarea ei categoric nu depinde de timp și spațiu.

Legătura Cer-Pământ

Vorba lui Einstein: „Oamenii ca mine știu că diferența între trecut, prezent și viitor nu este decât o iluzie perpetuată de încăpățânarea umană”. Orice se întâmplă cu trupul uman, „bateria” este cea care va experimenta trecerea prin „al doilea separator de fascicule”. Aici intervine Multiversul. Într-un univers, trupul poate să moară, dar simultan, în alt univers, el poate continua să trăiască. Practic, ceea ce au descoperit cercetătorii acum, în trecut se numea Pomul Vieții, a cărui filosofie se regăsește în toate culturile antice. Este Thorul, „legătura Cer-Pământ”, care constituie calea prin care „fântâna nemuritoare de energie”, „bateria de 20 de wați” purtătoare de infoenergie, sare dintr-un univers în altul. În știință, Thorul poartă denumirea de Podul Einstein-Rosen. De fapt, sunt mai multe poduri, fiecare către alt univers, care unește „găurile negre”. Conform acestei teorii, universul în care ne aflăm se află în interiorul unei găuri negre, care există în interiorul altui univers și tot așa.

Sursa: „Graiul Maramureșului”

Advertisements

40 thoughts on “Moartea nu există! Iată ce ne așteaptă pe lumea cealaltă

 1. Asta da veste buna! 🙂
  Poate ca tocmai acesta e motivul pentru care unele lucruri imi par foarte familiare. Am mai trecut poate pe acolo intr-un al univers…

  1. @Mari Felicitari si bucurie cu ocazia Zilei Nationale a Frantei !!! M-ar bucura sa aflu ca ati reusiti sa profitati de ea din plin , fara teama unui al doilea …. ” Charlie Hebdo ” desii aia de la ” Canard ” observ cu placere ca …NU SE LASA INTIMIDATI SI…CONTINUA SA ATACE ISIS : BRAVOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!!!!

   1. Buna ziua Marian,

    Multumesc tare mult pentru gandurile bune.
    Adevarul este ca astazi traiesc in Romania. Dar sunt foarte sensibila la ceea ce se intampla atat pe teritoriul Frantei cat si pe cel al Belgiei. Cunosc foarte bine locatiile in care au avut loc atentatele si sunt foarte trista…

    Toata admiratia si sprijinul meu tuturor celor care lupta contra terorismului!

  2. @Mari , scuzele d e rigoare pentru ca , in loc sa va deranjez pe blogul dumneavoastra personal , ma folosesc de cel al lui Petru pentru a va felicita . Franceza mea insa , cu oarecare ingaduintza 😦 poate fi numita cel mult … 😉 francaise du lac sau… franceza de balta mai pe romaneste 🙂 🙂 🙂 , acesta-i motivul .

   1. Ti-aduci aminte de ” La tiganci ” a lui Cioran ? Acolo la un moment dat era vorba de-o lume paralela cu-a noastra unde…nu exista durere , intristare sau foame . Pe de alta parte in a sa Apocalipsa , Ioan vorbeste de un Cer nou si-n Pamant nou , caci cele dintai au fost distruse laolalta cu…locuinta mortilor . Ai dreptate , ” ceva tot e ” sau….AR TREBUI SA FIE , caci dupa ce aici ” ai dus toata durerea ” { vorba lui Eminescu saracu 😉 } parca ar fi pacat sa nu fie NIMIC ….. DINCOLO !!!!!!! Asta inseamna , SPERANTA !!

 2. D-le Petru, acestea le înțeleg cu adevărat oamenii care știu matematică. Eu nu știu.
  Când nu înțelegi baza matematică și prin urmare logica unui model (care e doar model, nu realitate!), e ușor să jonglezi în metafore și să tragi concluzii entuziasmante. Eu, unul, mă abțin.

  1. Orice opinie care ne dă speranțe e benefică, măcar prin sentimentul liniștitor pe care ni-l insuflă. Omul visează mereu la nemurire, într-un fel sau altul. Să nu-i spulberăm visul, dacă nu avem dovezi, că nu i-ar pica deloc bine.

 3. Interesant! Ar fi și mai interesant dacă am păstra amintirile universurilor paralele prin care se presupune că trecem. În absența amintirilor, e ca și cum am muri 😦 .

  1. Chiar așa mă gândeam și eu. Ce fel de suflet ar mai fi acela care a uitat tot ce a acumulat de-a lungul altor vieți? Deja e altă persoană, cu alt caracter și alte preocupări. 😦

 4. Petru, eu cred în viața de după moarte. Doar că eu cred că există după un rai și un iad și fiecare își primește acolo răsplata după credința pe care a avut-o aici pe pământ. Iar îndrumătorul este Biblia. Sola Scriptura! 🙂 Slavă Domnului că există viață după moarte. Altfel cum și-ar lua răsplata toți criminalii, pedofilii și alte nații asemenea lor? Cineva trebuie să le plătească pentru răul făcut aici!

  1. @flori d e mandarin Unde sta scris in Biblie { ai spus singurica : Sola Scriptura 😉 } despre ” viata dupa moarte ” ??? Citeste mai atenta Apocalipsa , in special cap. 20 si vei vedea ce-nseamna …” viata dupa moarte ” in care dumneata crezi , si-I dai si Slava Domnului pentru asta ! Sa-nvii din moarte pentru….a murii a doua oara , aceasta cu adevarat o pedeapsa deci , nu -ti face ” griji ” pentru criminali , pedofili si….” alte natii asemenea lor ” {??????? } . ” Alte natii asemenea lor ” ? Asta-mi aduce aminte de rasism , xenofobie etc adica de niste chestii pe care credeam ca le-am depasit pana la 9-11 sau pana la …Charlie Hebdo !

   1. Bună Marian, nu știu dacă s-a înregistrat comentariul precedent :). S-o fi șters oare? Oricum vroiam să spun că sigur în cer vor fi și pedofili, criminali …și așa mai departe, iertați. În comentariu meu făceam referire la cei care nu au regretat faptele lor, care le fac cu însuflețire și le găsesc de bune. Păcatele sunt ca pietrele – fie mici, fie mari, ambele se scufundă…Când spun Sola Scriptura, mă refer aici că resping tradiția și piedicile interconfesionale, care afectează relațiile interumane. Nu cred că în cer vor fi porți speciale pentru Penticostali, Ortodocși, Baptiști…acolo toți suntem oameni mântuiți prin dragostea lui Hristos prin credință. Vom fi uimiți cum vom vedea acolo și pedofili, și criminali, dar din cei care au regretat ce au făcut și care au crezut în jertfa lui Hristos. Uite de exemplu Ted Bundi, unul dintre cei mai fioroși criminali Americani! La sfârșitul vieții a regretat tot ce a făcut! Oricum viața lui veșnică, destinația lui de după moarte este în el și DUmnezeu, deci nu putem judeca noi. Cât privește rasismul…și altele de genul acesta, departe de mine prejudecata și stereotipul! O zi frumoasă să ai!
    P.S. Dacă or să apară două comentarii la coment-ul tău…este pentru că am crezut că primul nu s-a înregistrat. Deci scuze 🙂

  2. E bine să credem ceea ce spune Biblia, dar unii vor să și cerceteze. Să găsească indicii concrete, care să le dea speranțe chiar și ateilor, oameni care pot fi buni la suflet, dar neîncrezători în vreo forță divină.

   1. Stimabile…Biblia este o cale dar , nu este CALEA !!! In Biblie insa , se vorbeste despre cineva care , in urma cu peste 2000 de ani a spus : CERCETATI !!!

   2. Să știi că citesc mult pe tema asta. Cărți de arheologie, articole, istorie… deci pe lângă Biblie încerc să înțeleg și contextul cultural. Doar tradiția și barierele confesionale le resping 🙂

 5. Sufletul inseamna ENERGIE iar energia , nu poate s a dispara pur si simplu ci , cel mult sa se epuizeze sau…ma rog , asta am invatat eu la Fizica prin clasa a XI-a adica…in urma cu 😉 100 de ani ! Nu ma-noiesc d e faptul ca , acei ce ne-au construit ” dupa chipul si asemanarea lor ” dupa care , ne-au dat ” suflare d e viata ” , au prevazut si-o alta forma de refacere , d e regenerare a energiei vitale dupa ce o parte din ea s-a epuizat . Cu tot respectul pentru munca lor , ceea ce scriu tipii de la ” Graiul Maramuresului ” despre teoriile lui Einstein -Rosen a fost spus inca din urma cu peste doua mii de ani de catre un individ numit Pavel .

  1. Firește că nimeni nu pretinde să fi descoperit acum ceva nou într-un domeniu imposibil de explorat „pe viu”, dar nu toată lumea e la curent cu ceea ce s-a spus acum câteva milenii și apoi reluat de atâția învățați ai omenirii. Doar repetiția e mama învățăturii. 🙂

  1. Așa ar trebui să facem cu toții, draga mea prietenă! A fost o seară mai răcoroasă, dar astăzi a început tot cu căldură mare. Sper ca măcar la tine să fie mai plăcut! 🙂

 6. Îmi place idea de timp şi spaţiu, mă năucesc cifrele şi formulele – întotdeauna mi s-a întâmplat asta -, văd moartea ca pe un fapt. Tocmai de aceea mă gândesc foarte puţin la ea. Deşi, uneori, evenimentele ne atrag atenţia că ne suflă în ceafă.

  1. Suntem picături de suflet, în oceanul imens al timpului. Ne evaporăm când ne vine vremea și apoi cădem din nou pe pământ, filtrați de praful acumulat pe parcursul vieții anterioare.

  2. @Cristian Lisandru Onorabile , Moartea chiar este un fapt , si-n ciuda a tot ce s e spune despre ea , este singurul …” fapt ” , cu adevarat cert pe acest pamant , viata este – asa cum stim – extrem d e relativa iar cele petrecute nu mai departe d e ieri la Nisa , intareste din nefericire aceasta idee . Insa , te felicit pentru faptul ca nu te gandesti la ea , este mai mult decat laudabil si , daca nu-ti va fi gandul mereu la ea , acest simplu fapt te va face mai fericit . Aceasta-i parerea mea si , chiar nu esti obligat sa ti cont de ea .

 7. Nu stim cu exactitate ce va fi dupa moartea fizica dar cu siguranta ceva ne asteapta dincolo. Eu cred ca exista viata dupa moarte dar poate fi sub alta forma…sau reincarnare. Moartea este doar o etapa sau o trecere intr-o alta lume (dimensiune, univers sau multivers, cum scrie in articol). Mai cred ca sufletul nu moare ci el transcede in spatiu si timp, fiind supus multor “probe” si incercari, care, poate, intr-un final, daca merita, va ajunge Sus, sus de tot….la Creator. In fine, sunt multe de spus. Un week-end cat mai frumos si mai putin calduros! 🙂

  1. Sunt, într-adevăr, prea multe de spus despre ce ne-ar putea aștepta după ce închidem pentru totdeauna ochii. De asemenea, speculații se pot face multe, în funcție de inteligența și imaginația fiecăruia. Cel mai indicat ar fi să credem în ceva bun, orice ar reprezenta asta.
   O seară tihnită, Ileana! 🙂

   1. Tocmai, Petru , oricepe lumea asta este matematica. Si iubirea este tot matematica. Realitatea este matemayica , iar matematica a inventat fantasticul. Matematica nu descopera , matematica demonstreaza…si ce exista si ce nu exista.

 8. E posibil sa fie si asa! Ce e sigur, e ca ceea ce este ne depaseste, deocamdata, imaginatia! Asa cred eu <3! Aici pe Pamant, in aceasta viata, nimeni sau extrem de putini cunosc adevarul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s