Ma feresc ca dracu’ de tamaie sa bag asa ceva in gura , ca numai eu stiu ce am patit o data 😜
Da’ daca e musai si nu am cum ocoli , asta este….ingurgitez 😉
Nu e musai. Poți să-l înlocuiești cu piper mai mult, că și el pune sângele în mișcare și face poftă de mâncare.
N-am mancat niciodată ardei iute si nici n-am de gand. Asta e bine, nu?
Depinde de organism. Ardeii iuți sunt folosiți de arabi pentru a ameliora efectele caniculei, dar ajută și la reglarea tensiunii și o digestie mai bună.
Buna dimineata! Petru
Am venit sa vad ora exacta 🙂 si sa-ti urez o duminica racoroasa si voioasa
astept revansa umorului 🙂
Te servesc cu o cafeluta cu frisca 🙂
Pe mine ardeii iuți m-au vindecat de ulcer. Nu imediat, ci în timp. Cam 20 de ani. 🙂
Dar îmi luau durerea aproape imediat, iar efectul lor ținea mai mult de o zi. Nu-mi explic altfel decât ca vindecau. Atunci, toți doctorii ma criticau. Acum am citit ca s-a descoperit ca, într-adevăr, fac bine la stomac. 🙂
E adevărat că unele condimente, cum ar fi piperul, consumate în exces, dăunează ficatului. Dar ardeiul iute e ca un medicament care nu are efecte secundare negative, dovadă fiind experiența ta, precum și a mea. Am consumat din belșug ardei iuți, toată viața, și nu am vreo problemă din această cauză. 🙂
Se zice că şi ciuşca în exces dăunează ficatului, dar cum n-am intenţia de a fi un cadavru arătos şi sănătos cînd o veni vremea… 😀
Te-aş întreba ce soi sînt aceia din poză, că par cam mari ca să aibă şi usturimea necesară. Ai mei sînt mici şi-ai dracu’ (Bird’s Eye, pre numele lor) şi n-aş putea concepe viaţa fără ei. Dar aş vrea ceva şi mai şi, dacă se poate. 😉
Eu îi cumpăr de la un producător ce vine cu marfa din județul Satu Mare și pe care-l cunosc de peste un deceniu. Nu știu cum îi zice soiului, dar am să-l întreb la prima ocazie. Știu doar că sunt cei mai iuți din piața Seiniului și îmi face reducere, fiind client fidel. 🙂
Hai poate facem schimb de sămînţă, dacă n-or fi modificaţi genetic. Ai mei au sămînţă gîrlă. 😉
Și nu consumi sămânța? În ea e cea mai multă tărie.
Nu, o păstrez din două motive: pentru reproducere şi fiindcă cîndva, demult în copilărie, am citit undeva că sămînţa nedigerată s-ar putea aciua în apendice creînd înfecţie (nu ştiu cît e de real dar am trăit cu teama asta toată viaţa).
Iartă-mă, acum nu îmi mai e aminte de ardei după nefericitul eveniment. 😦
Oooo daaaaa….mult adevar in versurile tale…😂
Deduc că nici ție nu ți-e frică de ardeii iuți ca focul! 🙂
Ma feresc ca dracu’ de tamaie sa bag asa ceva in gura , ca numai eu stiu ce am patit o data 😜
Da’ daca e musai si nu am cum ocoli , asta este….ingurgitez 😉
Nu e musai. Poți să-l înlocuiești cu piper mai mult, că și el pune sângele în mișcare și face poftă de mâncare.
N-am mancat niciodată ardei iute si nici n-am de gand. Asta e bine, nu?
Depinde de organism. Ardeii iuți sunt folosiți de arabi pentru a ameliora efectele caniculei, dar ajută și la reglarea tensiunii și o digestie mai bună.
NU ne bine ” Mami ” !!! 🙂 😦 🙂
http://aliosapopovici.wordpress.com/2016/07/04/
ha,ha,haaaaaaaaaaaaaaaaa,am patit-o 🙂 🙂
Cel mai eficient mod de a combate viermii intestinali. 😉
😀 😀
De la ăştia cred că simt usturimea şi strămoşii. După cum arată par … foc extins.
Mă luam la întrecere cu tata, de când eram copil. De atunci îi tot consum, proaspeți sau în oțet, dar nu mi-au dăunat.
Sunt fiorosi ardeii tai , draga Petru ! Nu m-as incumeta , mai ales pe timp de vara! Seara faina !
Tocmai vara sunt mai benefici, precum ceaiul fiebinte. O duminică pe placul tău! 🙂
Dureros de adevărat. ☺☺☺
O durere cu beneficii, care merită suportată! 🙂
Gustoase dar cam pisca odata, de doua ori….!Un weekend minunat iti doresc!:)
Tocmai ăsta-i farmecul lor, altfel am consuma doar ardei grași. Cele mai nobile gânduri pentru tine, draga mea prietenă! 🙂
Buna dimineata! Petru
Am venit sa vad ora exacta 🙂 si sa-ti urez o duminica racoroasa si voioasa
astept revansa umorului 🙂
Te servesc cu o cafeluta cu frisca 🙂
Am încercat circa o jumătate de oră, dar nu am aptitudinile necesare. O să mai intru cu altă ocazie, poate reușesc sau o fac de oaie.
Cred ca nu ai skimbat ora
😦
Ce frumosi sunt !
Petru, sa nu-i mananci,vad ca te inspira…
Duminica faina ! 🙂
Cred că mai mult de inspiră când le simțim și gustul. 🙂
Voi încerca ! 😊
Da, se zice că ardeiul e iute de două ori.
Ne putem da seama de la prima degustare.
:)) de la 5 in sus am avut experienta descrisa
Pe mine ardeii iuți m-au vindecat de ulcer. Nu imediat, ci în timp. Cam 20 de ani. 🙂
Dar îmi luau durerea aproape imediat, iar efectul lor ținea mai mult de o zi. Nu-mi explic altfel decât ca vindecau. Atunci, toți doctorii ma criticau. Acum am citit ca s-a descoperit ca, într-adevăr, fac bine la stomac. 🙂
E adevărat că unele condimente, cum ar fi piperul, consumate în exces, dăunează ficatului. Dar ardeiul iute e ca un medicament care nu are efecte secundare negative, dovadă fiind experiența ta, precum și a mea. Am consumat din belșug ardei iuți, toată viața, și nu am vreo problemă din această cauză. 🙂
Se zice că şi ciuşca în exces dăunează ficatului, dar cum n-am intenţia de a fi un cadavru arătos şi sănătos cînd o veni vremea… 😀
Te-aş întreba ce soi sînt aceia din poză, că par cam mari ca să aibă şi usturimea necesară. Ai mei sînt mici şi-ai dracu’ (Bird’s Eye, pre numele lor) şi n-aş putea concepe viaţa fără ei. Dar aş vrea ceva şi mai şi, dacă se poate. 😉
Eu îi cumpăr de la un producător ce vine cu marfa din județul Satu Mare și pe care-l cunosc de peste un deceniu. Nu știu cum îi zice soiului, dar am să-l întreb la prima ocazie. Știu doar că sunt cei mai iuți din piața Seiniului și îmi face reducere, fiind client fidel. 🙂
Hai poate facem schimb de sămînţă, dacă n-or fi modificaţi genetic. Ai mei au sămînţă gîrlă. 😉
Și nu consumi sămânța? În ea e cea mai multă tărie.
Nu, o păstrez din două motive: pentru reproducere şi fiindcă cîndva, demult în copilărie, am citit undeva că sămînţa nedigerată s-ar putea aciua în apendice creînd înfecţie (nu ştiu cît e de real dar am trăit cu teama asta toată viaţa).
Iartă-mă, acum nu îmi mai e aminte de ardei după nefericitul eveniment. 😦