Riscul exagerării cu informații prea personale încă de la prima întâlnire face parte din viața oricărui om activ. Fiecare trebuie să-și asume trecutul său, dar sunt aspecte pe care „avansații” în materie de întâlniri recomandă să le evitați la prima ieșire în doi.
Fostul/fosta
Nu face cunoscute detaliile care au mers prost în ultima relație, pentru că noul partener le-ar putea interpreta drept indicii despre cum ai putea să te porți în noua relație. Pune-te în locul ei/lui și gândește-te cum ai interpreta tu astfel de informații. Așteaptă să cunoști omul de lângă tine până la astfel de dezvăluiri, potrivit Mediafax, care citează „Huffington Post”.
Situația ta financiară
Problemele financiare nu sunt surprinzătoare, mai ales astăzi, dar prima întâlnire nu este momentul să dezvălui neajunsurile și nemulțumirile tale. Este recomandat ca aceste mărturisiri să fie făcute în pași mărunți.
Animalele iubite
S-ar putea să fii tentat(ă) să vorbești prea mult despre animalul tău de acasă. Dar pozele din telefon ar trebui păstrate doar pentru tine, iar dacă ai mai mult de două pisici, ar fi bine să te gândești de două ori înainte să oferi această informație, cel puțin până vă cunoașteți mai bine.
Afecțiunile fizice
Dintre persoanele pe care le cunoști, doar doctorul tău ar trebui să fie interesat de o istorie detaliată a afecțiunilor și rănilor tale. Iritațiile suspecte, mai ales cele din părți ale corpului mai puțin vizibile, trebuie cu siguranță să-i rămână secrete partenerului, măcar la prima întâlnire.
Dietele
Dacă urmezi un regim anume, nu discuta prea multe despre el, pentru că s-ar putea să pari dogmatic sau plictisitor. Atât vegetarienii sau veganii, cât și cei cu preferințe excentrice, ar putea să fie reținuți în exprimarea lor, mai ales dacă cel/cea de lângă ei tocmai servesc o friptură.
Copiii tăi minunați
Ai putea crede că tuturor le plac copiii, dar, chiar dacă ar fi adevărat, nu înseamnă că este necesar să știe toate detaliile despre ai tăi. Faptul că ai copii, vârsta și numele lor constituie informații suficiente pentru prima întâlnire.
Practici sexuale
De asemenea, preferințele în dormitor, foștii iubiți și talentele lor ar trebui să rămână un mister la primele ieșiri.
Obiceiuri mai puțin comune
Toată lumea le are, dar aceasta nu înseamnă că merită împărtășite atunci când cunoști pe cineva. Dacă, de exemplu, ai o afacere de familie în pompe funebre pentru animale sau copiii tăi încă dorm în același pat cu tine, ai face mai bine să păstrezi misterul acestor detalii pentru ceva timp. Pentru mai mult timp.
Antecedente penale
Orice arestare, soldată chiar cu declararea nevinovăției, sau atenționare, nu ar trebui să fie mărturisită prea curând. Cel mai sigur, ai putea speria cu ușurință pe oricine.
Cât de trist și singur ești
S-ar putea ca cel/cea de lângă tine să aibă aceleași sentimente, dar o asemenea mărturisire ar însemna să oferi mult prea multe informații și ar da înapoi pe oricine. În plus, partenerul tău ar fi pus într-o poziție incomodă: nimeni nu vrea să ofere terapie la prima întâlnire. Așadar, gândește pozitiv și poartă-te așa cum ai vrea să se poarte și cel de lângă tine.
Interesante sfaturi! De obicei ma abtin de la toate… 🙂
O zi frumoasa Petru!
Înseamnă că reușești din prima. Felicitări și să ai parte de un om care respectă și el sfaturile!
Cele mai frumoase urări, Mari! 🙂
Si despre ce sa vorbesti? Despre suprapunerea universurilor si cate lacuri inghetate a fotografiat Voyager in drum catre Pluto? Sau despre teoria cuantica a universului infinit?
Studii…ciudate…Si sunt destui care le aplica!
Pai la inceput sondez terenul. Aflu cate ceva despre ce il pasioneaza si destainui si eu din ce ma pasioneaza. Facem pasi mici ca sa ne orientam si sa ne indreptam spre pasiunile comune. O data gasita cel putin o pasiune comuna, omului de langa tine ii poti ierta faptul ca iubeste ceea ce tu detesti. Si invers.
Ma gandesc ca fara un pic de compromis si toleranta nu poate exista o relatie.
Eu aș vorbi cât mai puțin, pentru început, dar aș căuta să aflu cât mai multe despre ea. Dacă, printr-o întâmplare, n-aș auzi de vreo pasiune sau preocupare comună, relația nu și-ar mai avea rostul.
Sti cum e : fiecare are ” tactica” sa de a cunoaste pe cineva…😊
Interesante sfaturi! Utile chiar.
Poate că mi-ar fi prins bine dacă le știam de tânăr. 😉
Eu sunt adepta sincerității. Orice lucru pe care îl ascunzi se află, la un moment dat. Nu mi-ar plăcea ca acela pe care încerc să îl cunosc să îmi spună abia la a treia întâlnire că suferă de cine știe ce afecțiune, că a fost arestat , că are câteva divorțuri la activ, că e pasionat de șerpi sau că are cine știe ce preferințe intime ciudate. În general, evit astfel de surprize, întrebând încă de la primele discuții, chiar înainte de o primă întâlnire, tot ce mă interesează. Poate par prea indiscretă, dar am învățat că așa e mai bine. Amânarea (în speranța că mai târziu unele neajunsuri vor fi trecute cu vederea) nu face decât să complice lucrurile.
Eu nu ma grabesc sa aflu repede si mult. Chiar daca la un moment dat gusturile nu s-ar potrivi, raman cu un amic. Oamenii sunt foarte interesanti, daca ai timp sa ii cunosti. Orice intalnire, la modul general, are rostul ei.
Așa e. Avem vreo zece vieți înainte. Timp berechet să colecționăm amici, care mai de care mai interesanți 😀 .
În articol nu era vorba atât despre gusturi, care nici măcar nu trebuie să coincidă până la urmă, ci despre cu totul alte aspecte, cum ar fi o posibilă condamnare, o boală, tocmai chestii care nu ar trebui ascunse, pentru că se trece foarte greu sau chiar nu se poate trece peste ele. Sunt esențiale. Să le ascunzi e ca și cum ai pune la cale un șantaj sentimental. E o strategie de marketing. Deasupra fructe proaspete și la fund toate putreziciunile. Pur calcul. Aștepți ca celălalt să se implice mai mult decât amical, mizând că așa va tolera mai ușor neajunsurile. Apoi îi spui că tu, de fapt, nu ești în concediu, ci nu ai serviciu de câțiva ani. Că mai ai vreo doi copii de întreținut. Că va trebui să scape de pisică, pentru că ești alergic la păr. Că ești vegetarian și nu concepi să mănânci din vase în care se pregătește carne. Că ești atins de sabia Domnului pe frunte, de-asta ai tu semnul ăla lângă sprânceană. Și alte ”nimicuri”de-astea esențiale. 🙂 Nu știu cum se face, dar eu numai de surprize de-astea am avut parte, foarte interesante, de altfel.
E o strategie de marketing. Cu toții avem ceva mere stricate în coș, dar nu e bine să le punem în vitrină. Mai întâi le oferim pe cele dulci și frumoase, iar după ce îl/o cucerim cu ele, le putem strecura și pe cele mai puțin gustoase. Dacă facem invers, poate că se sperie și nu mai are răbdare să vadă toată marfa.
O fi. Cu mine nu ar funcționa, dimpotrivă. Prefer sinceritatea încă de la început. 🙂
Asa… ne-ai povestit despre un peste, Petru! Ce mai face pestele-caine? Doarme cu… adica… doarme singur? 😀
Mă bucur că nu ai uitat de Pane, animalul meu de companie. 🙂 A făcut o criză de gelozie pe menajeră și am fost nevoit să-l pedepsesc. Nu l-am pus în tigaie, ci l-am trimis la curte, măcar o perioadă. 😉
Interesante sfaturi , draga Petru ! Poate de-asta prima impresie nu ar trebui sa conteze , desi , in multe cazuri , conteaza enorm…mai in gluma, mai in serios , se spune ca dupa casatorie, mananci un sac de sare impreuna si tot nu reusesti sa o(il) cunosti cu adevarat 🙂 …sa ai o seara linistita !
Cred că e o calitate să nu te lași citit niciodată în întregime, evitând astfel să devii plictisitor. Partenerul trebuie (re)cucerit mereu cu alte și alte fațete ale caracterului tău, ale talentelor și pasiunilor tale. O zi cum nu se poate mai frumoasă! 🙂
Zi faina sa ai draga Petru , iar w/e sa-ti fie plin de bucurii ! 🙂
Îţi dai seama ca aceste “sfaturi” nu se aplică tuturor? Dacă eu, persoană mai perversă, abordez subiecte cu tentă sexuală? :)))
Dacă îmi plac drumeţiile şi vreau să îi descriu respectivei persoane ce implică ele?
Totul depinde de la om la om. Standardul este în funcţie de firea noastră.
Celor pudici le recomand vorbit face to face, pe what’s up. Uuups! 😀
Dacă nu vrei să pierzi timpul și mergi la risc, s-ar putea să câștigi imediat sau să pierzi. Depinde de caracterul și pasiunile persoanei abordate, dar și de cât de mult vă doriți să găsiți un partener. Unii nu depun mari eforturi, pe principiul că „are balta pește”.
“Are balta peşte” pentru cei cărora le place să îşi calce în picioare respectul de sine. 🙂
Bune sfaturi (unele) dar pentru cei născuţi mai de demult. Cei mai tineri-nu chiar toţi-nu abordează subiecte din astea. Ei de fapt când se întâlnesc stau cu nasu’-n telefon ori tabletă, butonează la greu, mestecă gumă tot aşijderea, după care el îi zice: Hai! Şi ea se duce! (am citat din memorie pe Tudur Gheorghe la un concert cu muzică interbelică)
Iertare-mi cer: Tudor nu Tudur…
Firește că sfaturile de mai sus nu sunt pentru astfel de tineri. De altfel, ei nici nu le citesc și nici n-au nevoie de ele.
Da ,sfaturi utile care trebuie respectate, niste reguli importante, daca vrei intr-adevar sa cunosti pe cineva! O seara racoroasa iti doresc!:)
Noi le-am cam învățat din mers, cu sacrificii și pierderi inevitabile. Zile frumoase și cu multe satisfacții, draga mea prietenă! 🙂
Eu sunt puțin mai neconformist.
Sigur că, alături de “mere stricate” mai ai și ceva de calitate de așezat “pe tarabă”!
Eu cred că unele informații dintre cele de mai sus trebuie spuse încă de la prima întâlnire, pentru a nu deziluziona pe cel cu care vorbești și care te-ar putea crede altcineva decât ești în realitate.
Celelalte, poate că merg spuse deja la a doua sau a treia întâlnire. Dacă după tot ce a aflat, încă mai vrea să ne întâlnim, atunci abia este semnul unei posibile prietenii. Oare prietenia nu este despre acceptarea defectelor?
Dacă se dorește doar o relație pasageră, atunci… probabil că sfaturile de mai sus sunt cele mai binevenite.
În concluzie, totul depinde de așteptările tale de la persoana cu care te întâlnești.
Fiecare are modul lui de abordare, iar sfaturile de mai sus ar putea fi un îndrumar pentru cei tineri, care nu și-au format o idee despre cum să se comporte la prima întâlnire. Tânără poate fi și o persoană de 40 de ani, dacă nu are experiență în acest domeniu.
Ce am spus eu, mi-a fost valabil chiar și la mai puțin de 30 de ani, când mi-am cunoscut soția. Și iată, au trecut atâția ani, iar noi tot împreună suntem.
În rest, cum am spus mai sus, depinde ce aștepți de la cel din fața ta.
Buna dimineata! Petru
Am citit aceste sfaturi ,dar cred ca nu la toata lumea se potriveste ,numai la pers. sus puse ,pe vremea tineretii mele nici nu se punea problema acestor reguli ,in 2 saptamani m-am cunoscut cu sotul fara prea multe destainuiri si merge ,numai ca la 20 ani mi-a murit primul sot si cu actualul ,la fel ,i-am spus din prima ca sunt o pers. vaduva ,el fiind abia venit din armata deci nu stia ce-i casatoria ,i-am spus ca am 2 copii si nu a contat ,eu i-am spus ca sunt sincera si vreau aceeasi sinceritate si din partea lui ,am ramas uimita ca m-a acceptat cu 2copii,apoi am mai nascut 2 cu el si multumesc lui Dumnezeu este bine ,mai avea viciul bauturii ,dar acum s-a lecuit 🙂 fiind blonav de cativa ani 🙂
Asa ca eu sunt adepta sinceritatii de la inceput ,daca ma place bine,daca nu pa,pa ,sunt o pers. directa ,nu umblu cu menajamente 🙂 respect pe cel care ma respecta ,care nu intorc spatele si pa 🙂 asa sunt eu 🙂
Te invidiez ca ai racoare 🙂
O zi frumoasa sa ai !
Probabil că n-ai noroc la LOTO, de aceea ai avut noroc în găsirea persoanei potrivite. Pentru că, trebuie să recunoaștem, în ziua de azi e tot mai greu și mai rar să vezi o căsnicie durabilă și fericită.
Pentru a-ți stârni și mai tare invidia, te informez că tocmai a căzut o ploaie densă și va mai urma. 🙂
Despre fotbal și politică se poate vorbi? 🙂
E liber la orice subiect și opinie. 🙂
Iti dau un sfat, Petru. Nu asculta sfaturile mele!
Cand esti sincer pici de prost, asa ca sunt de acord cu tot ce ai scris. Mai mult, unele lucruri ar trebui sa le tii pentru tine pentru totdeauna. Sinceritatea nu mai este la moda si platesti crunt de cele mai multe ori.
Săru-mâna pentru sfaturile bine intenționate!
Deja am plătit de mai multe ori prețul sincerității sau al naivității, însă nu pot garanta că m-am învățat minte. De la o anumită vârstă, e foarte greu să-ți schimbi caracterul, fiind tentat să faci ceea ce ești obișnuit. Doar că acum sunt mai tare și nu mă doboară dezamăgirile.
Hehe! Am platit si eu pretul naivitatii. Dar, ca si tine, nu promit ca m-am invatat minte 🙂
Petrule, eu zic să ne uităm ochișori în ochișori la prima noastră întâlnire. Și să tăcem cu tâlc. Eventual să zâmbim, dacă așa ne vine…
Ce zici? 😀
E o propunere interesantă, mai ales partea cu întâlnirea. Aștept ocazia pentru a o experimenta! 😀