Epigrama care mușcă (CCXIV)

S-a aflat oficial că Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, și oamenii din echipa lui au un venit exagerat de mare.

PARTEA LEULUI

Cei cu leii responsabil,

Dintr-o junglă jecmănită,

Își ia parte înzecită,

Că e un prădător abil.

Advertisements

31 thoughts on “Epigrama care mușcă (CCXIV)

 1. Cine are curaj sa spuna asa ceva trebuie apreciat. Stii ca el a spus cu gura lui cat castiga… Dar asta sa nu ne faca sa uitam ca pentru banii astia lucreaza, vine la serviciu, se achita de sarcinile de serviciu intr-un mod ireprosabil. Hai sa ii vedem si pe parlamentari ca ne spun cu gura lor cat castiga si sa ne priveasca in ochi.

  1. Și despre miniștri sau președinte se poate spune că-și fac datoria, așa cum se pricep. Dar salariile lor sunt cu mult mai mici decât a lui Isărescu, deși, după părerea mea, sarcinile apasă mai mult pe guvernanți. Aceștia trăiesc și sub amenințarea unei iminente destituiri, cum se întâmplă adesea la noi.

   1. Guvernantii sunt schimbati mult mai des, deci raspunderea se poate pasa foarte usor… Cand pleaca din functie nu le e rau deloc. Sunt oameni care isi rezolv politic problemele sau chiar se pricep in meseria lor si nu au probleme cu alt serviciu.

 2. Salut Petru !
  Super tare a ta postare,
  Dar, de nu-i cu suparare,
  Cred ca era si mai tare,
  Dac-avea o asa infatisare :

  Cel cu LEII responsabil
  Intr-o TARA jecmanita,
  Isi ia partea inmiita,
  Fiindca-i un MASON abil !!! 🙂 😦 🙂

  Zi faina, prietene ! 🙂
  Aliosa.

  1. Nu mi-e cu supărare, ba chiar mă bucur că ai venit cu o completare, așa cum îți stă în obicei. E adevărat că masonii se susțin între ei, iar asta a ajutat la îndelungata „domnie” a lui Mugur Isărescu la BNR. Un alt sprijin vine din partea băncilor de la noi, care au de multă vreme cel mai mare profit din Europa.
   Toate cele bune, Sandule! 🙂

  1. Am văzut și eu în ce lume trăiește, cu o moșie de toată frumusețea, un conac impresionant și mașini din cele mai scumpe. Cu astfel de români ne tot putem mândri. 😉 Să-ți fie ziua minunată, dragă prietenă!

 3. Trist, dar cat se poate de adevarat. Am stiut ca au salarii mari, insa nu am crezut ca poate fi atat de iresponsansabil cand i se ia un interviu . Pacat.
  O seara faina 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s