Cum să păstrezi pepenele roșu până la iarnă

O metodă genială ca să păstrezi pepenele roșu până la iarnă

Imagini pentru poze cu pepene rosu

Nu ți-ar plăcea să mănânci o felie de pepene roșu dulce și zemos de Crăciun? Ei bine, există o metodă genială care te ajută să păstrezi pepenele roșu până la iarnă! Nu te-ai fi așteptat la asta? Dar, la fel cum poți să păstrezi mustul fără să fermenteze și să-l consumi toată iarna, există și o metodă să ai pepene roșu proaspăt la iarnă. Și nu vei fi nevoită să-l cumperi din supermarket dacă îți este poftă, ci vei avea un pepene roșu dulce și zemos crescut în sezonul lui.

Iată cum poți să păstrezi pepenele roșu până la iarnă și care este metoda secretă! În primul rând trebuie să te asiguri că ai ales un pepene roșu bun. Pentru asta trebuie să cunoști câteva secrete ale producătorilor, pe care le găsiți aici.

O metodă genială să păstrezi pepenele proaspăt câteva luni

Imagini pentru poze cu lumanari tip pastila

După ce ai ales un pepene roșu bun trebuie să recurgi la următoarea soluție, care-l va conserva și-l va păstra bun câteva luni de zile. Metoda a fost folosită pentru prima dată în India și implică folosirea unui strat de ceară care să învelească complet pepenele roșu. Iată un ghid pas cu pas cum trebuie să procedezi: șterge bine coaja pepenelui cu un prosop curat. Nu trebuie să-l speli!; topește într-un vas mai multe lumânări de tip pastilă, folosind metoda de topire la aburi (așază vasul cu lumânările deasupra unui vas cu apă care fierbe); scoate fiecare lumânare din recipient, îndepărtează fitilul și taie lumânarea în bucăți mai mici pentru a se topi mai ușor; ceara topită trebuie să o lași puțin la răcit înainte de a acoperi cu ea tot pepenele, folosind un strat gros; pentru a-l păstra trebuie să-l așezi într-o cutie plină de paie sau ziare și să-l lași într-un loc întunecos, uscat și rece; verifică-l din când în când să nu apară fisuri în stratul de ceară; când vrei să-l consumi, trebuie să îndepărtezi ceara și să speli foarte bine coaja înainte de a-l felia.

40 thoughts on “Cum să păstrezi pepenele roșu până la iarnă

   1. O idee excelenta…daca da si roade. Dar eu fac pas, pt. ca, sincer nu agreez deloc mirosul de lumanare arsa si nici n-am un loc “intunecat si rece” unde sa-l pastrez printre fan si ziare. 🙂 Daca am pofta de pepene iarna, ma duc la supermarket si-l iau de acolo, daca este.
    Eu am auzit ca si lamaile se conserva intr-un strat subtire de ceara. Dumnezeu mai stie ce mancam…
    Noapte instelata cu vise minunate!

   2. Cine e mare amator de pepeni și vrea să se asigură că mănâncă din cei mai buni, nu se dă în lături de la o astfel de metodă. Eu prefer să consum fructele de sezon, iar iarna mă aprovizionez cu mere și citrice. Săru-mâna pentru vizită, cu alese gânduri, Ileana!

 1. E prima data cand citesc despre cum se poate pastra pepenele ,de struguri si mere auzisem ,dar de pepene nu stiam ,dar pare interesanta metoda 🙂

 2. Sincer, nu mă văd îmbălsămând lubenițe vreodată, nici măcar pentru Crăciun. Oare nu trebuie să-l și tămâiem, să-l descântăm, să-i cântăm de noapte bună etc. ?

  1. Nici eu n-o să fac această operațiune, mai ales că nici vara nu iau un pepene întreg. Dar cei mai excentrici și pofticioși, cu familie, au realizat și conservări mai complicate pentru a gusta ceva deosebit.

 3. Recunosc n-am stiut asa ceva …iarna eu merg pe pepene murat si .. citrice ,afine congelate , prune uscate,etc…multumiri pentru idee, draga Petru ! Sa ai o seara excelenta !

  1. Mereu aflăm lucruri noi, iar unele dintre ele devin populare. Țin minte că și eu m-am mirat prima dată când am gustat pepenele murat, iar acum e ceva obișnuit. O zi de toată frumusețea! 🙂

   1. Si mie mi-ai dat IDEEA despre care NU stiam …………
    Ca sa nu uit METODA, am dat REPUBLICARE pe
    http://amintiriamintiri.wordpress.com/
    Eu stiu o alta METODA de a pastra PEPENELE peste timp:
    – Bag la MURAT PEPENELE intreg dar INTEPAT in 5-6 locuri cu o seringa mare ,
    plina cu TUICA tare !!! 🙂 🙂 🙂
    Seara faina, Petru ! 🙂
    Aliosa.

   2. Mulțumiri pentru reblogare, dragă prietene!
    Originală metoda ta medical cu seringa, dar eu prefer să adaug pălinca atunci când consum pepenele, direct din pahar. 😀
    Salutări din cele mai apăsate, Sandule! 🙂

  1. Bună dimineața și o zi chiar mai bună decât speri, anytza! Văd că și pe la mine a început să se înnoreze, dar asta mai reduce din numărul de grade. Mulțumiri pentru frumoasa vizită! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.