Ce se întâmplă atunci când ne uităm la o femeie frumoasă

S-a demonstrat științific – oamenii sunt judecați de semenii lor în special după aspectul fizic. Cei frumoși sunt într-adevăr avantajați, din toate punctele de vedere, susțin cercetătorii.

femeie-zambitoare

De la slujbe mai bune la sentințe mai blânde în instanță, oamenii considerați frumoși, atrăgători, sunt în mod clar favorizați. Nu este însă ceva intenționat, ci subconștient, iar explicația este acum bine argumentată științific.

Potrivit unei teorii, un chip frumos stimulează receptorii μ-opioid (MOR) din creier, despre care se crede că au influență în mecanismul biochimic al recompensei.

Pentru a vedea dacă oamenii reacționează în mod similar, 30 de bărbați au fost rugați să ia parte la un test. Ei au văzut poze cu mai multe chipuri de femei. Unii bărbați au primit un medicament care stimulează receptorii MOR, alții placebo, iar alții un medicament care inhibă acei receptori.

Rezultatele testului au arătat că oamenii caută chipuri frumoase pentru că atunci creierul le oferă o senzație de mulțumire. Subiecții stimulați cu medicament se uitau mai mult timp la femeile frumoase și le dădeau note exagerate în comparație cu restul femeilor.

Concluzia demonstrează încă o dată că interacțiunile noastre sociale sunt influențate de aspectul fizic, iar evoluția speciei a decis să căutăm parteneri cât mai atrăgători.

Deocamdată, cercetătorii n-au putut să afle ce anume îi face pe unii oameni să fie considerați mai frumoși. Rezultatele studiului au fost publicate în revista Molecular Psychiatry.

Sursa: Science Mag

45 thoughts on “Ce se întâmplă atunci când ne uităm la o femeie frumoasă

  1. Exact ăsta e misterul care rămâne încă nedezlegat. Frumusețea poate avea diferite forme și unii o găsesc la persoane care pentru alții par banale. E ca în artă, unde majoritatea acceptă părerea specialiștilor, recte tot felul de jurii „de specialitate”.

 1. Asi fi curios daca alora , in locul acelor medicamente le-ar fi dat Viagra…oare cam care ar fi fost parerea si mai ales reactia lor referitor la vederea acelor ” chipuri frumoase ” ?!

 2. Ai văzut ce criterii de evaluare a frumuseţii au oamenii din diferite triburi ale lumii? Cred că de asta depinde cum vedem frumuseţea fiecare dintre noi. Eu aş fi supraevaluat pozele cu minionele!!! :raz:

  1. Și frumusețea se educă, iar dacă de la început ni se inoculează ideea că o femeie frumoasă trebuie să aibă sânii mari și picioarele lungi, asta o să căutăm. Și eu am o slăbiciune pentru minione, probabil fiindcă nici eu nu sunt înalt.

 3. Femeia frumoasa are nevoie de mai multe ingrediente,nu, numai estetica fetei. Ea atrage la prima vedere. Recunosc ca îmi plac oamenii frumosi,exterior si interior. 🙂

  1. Ai perfectă dreptate, ane! Însă nimeni nu e perfect, iar când trebuie să alegi între frumusețea feței și cea a trupului, ori între frumusețea interioară și cea exterioară, ești pus în dificultate. Unii le caută pe toate, dar în persoane diferite! 😉

 4. Se pare ca simetria trăsăturilor creează impresia de frumusețe (asa am văzut într-un documentar), asta pentru ca simetria înseamnă nu numai echilibru, ci și sănătate, putere.
  Dar eu cred ca toți oamenii sunt frumoși, depinde cine-i privește. 🙂

  1. Așa cred și eu, doar că majoritatea dintre noi avem prejudecăți în ceea ce privește frumusețea și ne grăbim să dăm note înainte de examinarea completă. Mai târziu, găsim, rând pe rând și defectele inerente oricărui om.

  1. Așa e și normal: ca fiecare sac să-și găsească peticul și nimeni să nu rămână fără pereche. Dar nimeni nu ne pune în traistă, dacă nu ne străduim. Seară minunată îți urez la rândul meu, dragă prietene! 🙂

 5. Interesant studiu ,dar eu cred ca mai sunt si barbati care cauta frumusetea in sufletul femeii si nu dupa fizic 🙂
  O noapte linistita de toamna Petru !Si-o melodie frumoasa

  1. @anuska FI SERIOASA …UNDE-AI VAZUT DUMNEATA ASA CEVA ????????????? NICI MACAR POETII NU MAI CAUTA FRUMUSETEA ….IN SUFLETUL FEMEII !!!!!!!!!!!

  2. De-ar fi sufletul la vedere, iar noi ne-am pricepe să-l apreciem, ne-ar fi mult mai ușor să alegem. Dar el este ascuns și supus schimbării, după cum sunt împrejurările. Săru-mâna pentru frumosul dar și plăcuta vizită, anytza! 🙂

 6. Salut Petru !
  Interesant STUDIU ! 🙂
  Din pacate, nu a raspuns nimeni la intrebarea din titlul postarii ……………
  Pe Doamne si Domnisoare le inteleg 🙂 dar pe barbati, NU 😦
  – Cand ne uitam la o FEMEIE frumoasa :),
  in creier au loc tot felul de ” miscari de trupe ” 🙂
  ” ochii vad, ❤ cere " 🙂 🙂 🙂
  dar ,de ai acasa o " muiere" ,
  ramai doar cu privitul si ganditul………………………..
  O saptamana pe placul tau Petru ! 🙂
  Aliosa.

  1. Se vede că ai sânge de militar, din moment ce simți „mișcări de trupe” în creier, dar ești și disciplinat, dat fiind faptul că te gândești la „muierea” de acasă. În ziua de azi, e tot mai de apreciat o astfel de calitate. 🙂
   Să fii iubit și mereu iubitor, Sandule! 🙂
   P.S.- La mine s-a mai oprit ploaia, dar cred că reîncepe în curând să răpăiască.

   1. Sună soneria.
    Soţia disperată :
    – Doamne fă să dispară amantul, iar soţul să nu ştie nimic.
    Din ceruri un glas:
    Bine, fie… Te scap… Dar moartea o să ţi se tragă de la APĂ.
    Soţia bucuroasă , gândindu-se că referitor la Apa…se va feri.
    Apoi, împreună cu prietenele ei, pleaca în croaziera, când deodată începe o furtună.
    Sotia iar se roagă:
    – Doamne, ştiu că o să mor 😦
    Sunt atâţia oameni nevinovaţi… Pentru mine o să-i omori pe toţi?
    La care glasul răspunde:
    – De-AI şti de când mă chinui să vă adun pe toate la un loc !!! 🙂 🙂 🙂

  1. O seară de vis îți doresc și eu, din toată inima, dragă anytza! Iată că mi se întâmplă și mie să zăbovesc până la această oră în fața calculatorului, da nu-i bai! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s