10 metode ciudate de vindecare

Medicina caută întotdeauna metode de vindecare a bolilor. Încă din Antichitate s-a venit cu tot felul de soluții pentru tratarea bolilor. În zilele noastre, metodele au devenit mai sofisticate, dar mai sunt păstrate câteva procedee bizare.

Clisma – Procedura constă în introducerea de lichide în rect sau colon. În acest mod se evacuează toxinele din corp. În trecut, clisma era folosită ca metodă de administrare a medicamentelor pentru a fi mai bine asimilate de organism.

Luarea de sânge (flebotomia) – Se credea că eliminarea unei cantități substanțiale de sânge putea să prevină bolile. Când o persoană avea tensiune ridicată, se folosea această metodă pentru a o reduce. Metoda era folosită și în caz de febră, migrenă sau apoplexie.

Descântecul – Se credea că un păgân avea abilitatea de a vindeca persoane. Descântecele păgânilor ar fi avut puteri tămăduitoare.

Poțiunea halucionogenă – Se foloseau în timpul intervențiilor chirurgicale. Pacientul avea nevoie să adoarmă în timpul operațiilor, dar s-a întâmplat ca administrarea acestor poțiuni să fie letală. Poțiunile erau făcute din amestecuri de plante, oțet și vin.

Coaja de cartof – Acestea sunt folosite pentru tratarea arsurilor. S-a descoperit că în cazul în care pui o coajă de cartof pe o arsură proaspătă, vindecarea va fi mai rapidă.

Oțetul – Potrivit unor studii, dacă verși oțet pe tentaculele unei meduze poți stopa veninul care este eliberat de aceasta. Veninul este neutralizat și dacă pui oțet pe rana provocată de tentaculele meduzei.

Imagini pentru imagini pentru hidroterapie

Hidroterapia – Terapia este folosită și în zilele noastre. În funcție de afecțiuni, sunt prescrise băi calde cu diferite uleiuri sau plante. Dar și băi reci. Hidroterapia este folosită ca terapie pentru arterite, spondiloze, dureri de spate, arsuri, paralizie.

Starea de rău indusă chimic – A fost practicată de un patolog ungur. El pretindea că starea de rău nu le făcea rău pacienților cu schizofrenie, ba dimpotrivă, îi făcea fericiți. Astfel, inducând starea de criză unui schizofrenic, acesta devenea fericit și asta îl vindeca în timp.

Lobotomia – Este un procedeu chirurgical de înlăturare a părții frontale a creierului. Procedeul a fost folosit pentru tratarea schizofreniei, depresiei. După descoperirea unor medicamente, această procedură nu a mai fost utilizată și a fost considerată o mare eroare medicală.

Trepanația – Procedeul consta în efectuarea unei găuri în cutia craniană pentru a elimina anumite tumori sau cheaguri de sânge. Se credea că procedeul putea să vindece crizele de epilepsie, migrenele. Metoda se mai practică și în zilele noastre.

Sursa: cercetează.com

Advertisements

39 thoughts on “10 metode ciudate de vindecare

 1. Trebuie trecut si tratamentul cu substante placebo. Si credinta ca esti vindecat… Functioneaza in putine cazuri, dar functioneaza. Atunci cand cauzele sunt la nivel psihic si intre timp cauza initiala, socul ce a provocat afectiunea, a disparut.

 2. A, deasemeni si timpul. O raceala se vindeca in 14 zile cu medicamente, iar fara medicamente, in doua saptamani. In al doilea caz organismul a mobilizat mecanismele proprii.

 3. O saptamana asa cum doresti , sa o ai. Numai de bine. Bolile vin si se vindeca si in functie de ce gandim, ce daruim si cum ne raportam la aproapele si tot ce a Creat Dumnezeu.

  1. Sunt perfect de acord cu tine, Anda, și îți mulțumesc pentru gândurile bune pe care mi le-ai transmis. E cel mai bun medicament! Să fii sănătoasă și mereu optimistă! 🙂

 4. Foarte interesant…descantecul l-am avut pe strada mea in vremea copilariei…multa lume mergea la o batranica tare simpatitica care le descanta si vuia prin zona ca efectele sunt miraculoase…o seara excelenta sa ai , draga Petru ! 🙂

 5. Salut Petru !
  Dintre toate ” METODELE CIUDATE de VINDECARE ” ,
  de-as avea o putere supranaturala, as folosi TREPANATIA sa le SCOT din creier POLITICIENILOR corupti,hoti, evazionisti, impostori, oportunisti, penali, lacomi si TRADATORI de NEAM si TARA ,
  acea parte din materia cenusie care tine evidenta ILEGALITATILOR facute si BANILOR FURATI,
  ca sa UITE conturile si bancile unde au DEPUS BANII !!! 🙂 🙂 🙂
  O saptamana pe placul ❤ tale prietene ! 🙂
  Aliosa.
  PS !
  Daca NU ai urmarit azi STIRILE,
  treci maine pe la mine si le vei CITI gratis ! 🙂

  1. Eu îți doresc să ai puterea de a-i vindeca pe cei vizați, sau măcar pe unii dintre ei. Dar cred că trebuie găsite metode mai eficiente, că „boala” lor e cronică și rezistentă. 😉
   Tu să fii sănătos și mereu încrezător, Sandule! 🙂

  1. Eu am o vecină care își face în fiecare zi clismă, ceea ce iar nu e indicat. Corpul se obișnuiește cu asta și devine dependent. Gânduri bune și sentimente călduroase, dragă Gabi! 🙂

 6. Citind acum astfel de metode de vindecare, m-a cam luat cu fiori pe sira spinarii… Brrr! 😉
  O seara cat mai putin ciudata iti doresc, prietene. Ba chiar sa fie una linistita, dupa dorinta inimii tale! 🙂

  1. E firesc să ne crucim când auzim ce procedee se aplicau în trecut, dar ce nu face omul când e disperat și luptă pentru viață. Chiar și astăzi, se mai practică unele din aceste metode, mai ales în cătune rupte de civilizație. Gânduri bune și urări pe măsură, Ileana! 🙂

   1. Da, de multe dintre ele stiam dar oricum sunt ciudate, chiar daca unele au functionat in remedierea durerilor sau salvarea bolnavului…in cazuri extreme. Flebotomia este benefica organismului…e bine sa mai donezi sange din cand in cand. 🙂 Faci bine si altuia, nu doar tie…cum se zice. Cred ca si descantecul se practica sau deochiul…Oricum, in sec. 21, au aparut fel si fel de tratamente moderne, care mai amelioreaza/imbunatateste starea pacientului. Uite, eu trebuie sa merg la doctor si sa ma apuc de cateva sedinte de fizioterapie si aleg mereu sa stau la calculator. 😉 🙂
    O zi senina si reusita iti doresc, prietene! 🙂

   2. Lasă calculatorul și du-te la fizioterapie, că trebuie să fii în formă pentru călătoriile care te așteaptă! Mie îmi place orice tratament care implică apa, chiar dacă nu știu să înot. 🙂

 7. Cercetătorii întotdeauna au fost „creativi” în ceea ce privește medicina. Mai este de exemplu tratarea tenului cu o rolă cu ace minuscule. Este în mare vogă printre vedetele americane. Deși consecințele pot fi negative și urâte de tot, tratamentul facial cu această rolă cu ace se spune că ajută la hidratarea mai bună a tenului, după ce se folosește crema. 😀 De asemenea mai este și tratarea picioarelor în căzi cu pești pirania, care se pare că mănâncă pielea moartă a tălpilor și a călcâielor 🙂 Mai este tratamentul cu lipitori care se spune că este tare benefic (pentru ce nu știu 😀 ).

  1. În zilele noastre sunt tot felul de șmecheri care inventează tratamente pentru a se umple de bani înșelându-i pe credulii sau disperații ce dispun de bani. Cel mai bine și natural e să ne tratăm prin ce mâncăm și bem, cu moderație și cât mai variat. Luând aminte și la semnalele pe care ni le transmite corpul.

 8. Petru, aia cu descântecu era .Bunica mea cum punea mâna pe mine, începea să sporovaiasca niște cuvinte pe care io nu le-am priceput nicicum. Și cum scăpam din mâinile ei, până seara nuuuuu! Ciudat totuși; atunci când aveam nevoie fugeam la ea !
  Aia : “buni mă doare capu..”
  Zi faină și mulțumiri pentru articol! E fain! 😊

  1. Bunicile noastre făceau totul din dragoste pentru noi. Că erau descântece sau povești din vremea tinereții lor, noi le ascultam cu aceeași credință și interes, mai ales dacă veneau cu vocea blândă și înțeleaptă a bătrâneții. 🙂
   Săru-mâna pentru aprecieri și urări eficiente pentru o duminică reușită! 🙂

   1. Doamne, cât mi-aș dori să ascult glasul bunicii.
    Asa este Petru, cu sufletul îmbălsămat în iubire erau. Da noi ? Uneori mă gândesc că vremea aia a fost doar poveste.
    Duminică faină și ție, alături de cei dragi! 😊

 9. Eu am auzit multe povesti despre puterea descântecelor. Eu cred ca sunt niște vrăji, la fel cum sunt și rugăciunile. Am uitat acum cum se cheamă acele rugăciuni specifice bisericii ortodoxe, cred ca este vorba despre moliftele Sf. Vasile. Am participat și am fost mirat ca seamănă cu blestemele, de fapt chiar blesteamă diavolul. Chiar și stilul rugăciunilor mi s-a părut ca seamănă cu ceea ce-mi povesteau alții despre descântece.

  1. Oamenii se iau mai mult după tradiție și povestiri cu vindecări miraculoase, dar sunt mai sceptici în medicina modernă, mai ales când văd că nu-i atoatevindecătoare și în plus costă. Tatăl meu auzise că se poate vindeca de cancer dacă bea petrol, dar nu i-a folosit. Uneori se întâmplă ca organismul să se refacă, iar norocosul caută explicația în miracole de tot felul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s