21 thoughts on “Epigrama care mușcă (CCXXIV)

 1. Trai, nineaca, pe banii statului. Un stat care se tot vaita ca nu are bani, fiindca e mult mai simplu sa bagi chestia cu lipsa banilor. De fiecare data. Bine spus, Petru. ☺☺☺👍 Oricum, venind alegerile, a inceput si sezonul pomenilor.

 2. Munca pentru trantori,
  E ca tamaia pentru drac,
  Ca fiscul pentru evazionisti,
  Si ca boala fara leac !!! 🙂 😦 🙂

  Seara faina Petru ! 🙂
  Aliosa 🙂

  1. Nu avem pretenția să se trateze această boală, dar măcar să se amelioreze, pe ici pe colo. Dar în loc de asta, se agravează.
   O zi de miercuri cu soare în suflet, Sandule, că afară e noros și plouă, cel puțin pe la mine! 🙂

   1. Ciuma portocalie ce-a cuprins TARA,
    Nu se va VINDECA niciodata,
    Caci si-a intins nesimtita GHEARA ,
    Si are-o culoare si mai CIUDATA !!! 😦 😦 😦
    Doamne , feri-i pe ROMANI ! 🙂
    Aliosa 🙂

 3. Niciodata n-am inteles cum poate plati statul atat de multi cetateni, doar pentru ca respira! Mai corect, intrebarea este nu “cum”, ci “de ce”? Cu siguranta undeva, cineva (altii decat “asistatii”), fac bani si din asta 😦 . M-am saturat!

  1. Evident că așa este. Ce posturi călduțe au cei care „militează” pentru drepturile persoanelor defavorizate! De fapt îi doare în cot de aceia pentru care ar trebui să se zbată.

  1. Eu știu ce să zic? La cât de talentați suntem noi în a cheltui bani degeaba, s-ar găsi altă cale de risipă. 😦
   Un gând bun și salutări efervescente, dragă Gabi! 🙂

 4. Asta spunea ceva despre asistatii social si , chiar ai dau dreptate : prea multi asistati ! Toti pomanagii plus politicienii inseamna gaura-n buget si daca tipul ar avea si ceva scoala in capatzana , ar face ceea ce alt individ a facut prin anul 1938 …in Germania : i-ar aduna pe toti ” asistatii ” si…ar face sapun din ei . Ar revigora si industria cu ocazia asta….. Mai greu ar fi sa faca diferentza intre asistatii reali si cei pretinsi asa incat , bine ar fi daca ar incepe cu politicienii { deci inclusiv domnia sa } caci …..aici chiar n-avem dubii : toti sunt niste trantori !

  1. Dacă acele comisii de medici și-ar face treaba ca lumea, nu ar fi greu să se trieze persoanele care au nevoie cu adevărat să fie asistate, de cele care vor să înșele sistemul. Dar, după cum s-a văzut adesea, certificatele se dau pe bani, nu pe merit.

 5. O foarte gravă problemă socială de pe la noi! Atât de prost (și intenționat!!) a fost gândită legea în această problemă, încât mulți oamni au fost aproape îndemnați la această „pomană” cu iz politicianist. În loc ca oamenii să fie ajutați și stimulați să aibă un loc de muncă, un rost stabil în societate, un servici mulțumitor pentru ei și familiile lor, nu e mai simplu așa? În fiecare săptămână vedem la televizor cazuri atât de nefirești, de „asistați social” care vin să-și ia ”ajutorul” de la primărie cu… limuzina din dotare. Că dacă omul nu are servici sau alt venit, ce să facă „săracul”? Nu zice nimeni că nu sunt și oameni cu adevărat amărâți, dar și aceia trebuie să facă ceva, cât de puțin, pentru comunitatea care îi ajută. Să simtă și ei că fac ceva pentru acest ajutor, și că nunt niște milogi fără demnitate…
  Numai bine, dragă Petru! 🙂

  1. Așa se face că oameni sănătoși preferă să trăiască din ajutoare (bani, alimente, ajutoare de încălzire) decât să meargă la muncă, deși ar avea unde. Acestora ar trebui să li se taie orice îndemnizații sau să fie puși la muncă pentru ajutoarele primite. Aici ar trebui să intervină primăriile.
   Să auzim de bine, dragă Alex! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.