Nu mai fugiți după femei puternice!

Bărbaților, habar n-aveți ce-nseamnă „femeie puternică”. Sună bine cuvintele „independentă”, „pe picioarele ei”, „știe ce vrea”, „știe să ceară ce vrea”. Dacă vi se cere să descrieți femeia perfectă, cam astea-s clișeele pe care le înșiruiți cu ochii sclipind, imaginându-vă, eventual, și că femeia aceea gătește purtând tocuri, calcă perfect cămășile, gătește ca mama, nu „o doare capul” niciodată, știe să fie doamnă, știe să stea picior peste picior cu un cocktail în față, dar și să se alinieze cu prietenii tăi la o bere.

Imagini pentru poze cu femei pe care le doare capul

În realitate, când găsiți o astfel de femeie, o pierdeți. De ce? Vă sperie!

Deși toți urâți femeile care, atunci când se supără, răspund suav cu „nimic” la întrebarea „ce ai pățit?”, vă simțiți ca niște băieței muștruluiți de mami atunci când sunteți luați de mânecă și puși la un colț de masă, unde vi se explică ce ați greșit, clar și răspicat. Fiindcă vă place puterea pe care v-o dă o pisică ce miaună în loc să vorbească. Adevărul trist e că femeia care preferă să vorbească, în loc să plângă, vă prinde cu garda jos.

Vă sperie femeia de carieră, care vă lasă deoparte atunci când îi sună telefonul de serviciu. Vă sperie când știți că nu puteți să-i oferiți nimic, fiindcă are tot ce-și dorește, nu acceptă nimic de-a gata, fiindcă vrea să muncească pentru ce își dorește. Vă place puterea pe care v-o dă femeia dependentă de voi, aia care se zgâiește la o pereche de pantofi în vitrină și vă dă oportunitatea să fiți adevărați eroi când, a doua zi, vă prezentați la ușă cu o plasă frumoasă Louis Vuitton în brațe și cadorisiți pisica pe care o aveți pe post de femeie lângă voi.

Deși toți urâți femeile care nu știu să deschidă gura la o masă, care socializează doar prin simpla prezență la brațul vostru, deși vă doriți o femeie care atunci când începe să vorbească, să fie ascultată și admirată, vă sperie femeia care reușește să facă asta. Pentru că vă fură lumina reflectorului atunci când se așează lângă voi la masă. Fiindcă vă place să fiți admirați (doar) voi!

Atunci când ea este, deja, la nivelul vostru, totul se transformă în competiție. Nu mai poate fi un trofeu așezat pe raft, mereu acolo, pe care-l mai ștergeți de praf din când în când și, ocazional, îl mai admirați așa, vreo 10 minute, înainte de culcare.

Când femeia e puternică, vă bate cu pumnul în masă pentru ceea ce vrea. Va spune clar și răspicat că nu e fericită, atunci când nu e. Nu vă va menaja de absolut nimic și nu va fi complezentă pentru că nu are de ce. Pe o femeie puternică o vei auzi vorbind despre tine cu admirație. N-o vei auzi niciodată plângându-se în public de faptul că nu-ți strângi șosetele. N-o vei auzi niciodată povestind că tocmai ți-ai pierdut jobul, aia o știți doar voi, sau că nu a mai primit flori de mult timp, va povesti doar cum a dus-o în vacanța visurilor ei. Așa că, nu vă mai doriți femei puternice ca să fugiți de ele.

Sursa: „Graiul Maramureșului”

48 thoughts on “Nu mai fugiți după femei puternice!

 1. Se simte femeia puternica din spatele articolului 😜. Parca prea a batut cu pumnul in masa. Pana una alta, femeia asta descrisă nu exista, una puternica dar normala mai are si ea slăbiciuni ca tot omul…

 2. Acuma , ca vrem , nu vrem …om fi noi barbatii capul, ‘da femeia este gatul , privim / vedem unde ne duce “gatul”…:) 🙂 sa traiasca toate femeile si noi pe langa ele…o seara faina , draga Petru ! ❤

 3. Poate imprejurile traite ne fac mai puternice, dar trebuie sa facem fata provocarilor zi de zi, iar fiecare femeie are slabiciunile ei chiar daca nu arata in public!O seara frumoasa iti doresc!:)

  1. Fără slăbiciuni nu am mai fi oameni, indiferent că-i vorba de bărbați sau femei. Tăria constă în felul cum reușește să și le stăpânească fiecare. Sănătate și voie bună, dragă prietenă! 🙂

 4. Oricum , femeile sant mai puternice decat noi…barbatii ! Lasand la o parte faptul ca-s si mai multe { numericeste vorbind } decat ” masculii ” , dispun de acele ” arme ” { stiu femeile care-s alea deoarece le au in ADN-ul lor } , ce-s absolut redutabile si-n atac si-n aparare , MAI ALES IN APARARE PE CARE-O TRANSFORMA IN ATAC , ATUNCI CAND NU TE-ASTEPTI 😕 ! Noi barbatii suntem niste fiinte sensibile , orice parere preconceputa am avea noi despre noi , iar femeile contribuie din plin la accentuarea acestei sensibilitati , incepand din copilaria noastra si terminand cu…depunerea d e flori la mormintele noastre …. masculine XD XD XD .

 5. Interesant articol. Până la urmă, ideea principală este foarte adevărată: ne plac femeile puternice, le admirăm, le dorim alături. Nu cred că cineva adoră să aibă o tută alături, oricât de frumoasă ar fi la chip. Iar femeile știu să fie puternice, numai și pentru faptul că sunt gata să facă atâtea lucruri pentru ele, pentru familie, pentru carieră… Că mai sunt și unii berbanți mai sperioși în fața lor… asta e o altă treabă. Dar e adevărat!
  Numai bine, dragă Petrule! 🙂

  1. Tutele frumoase sunt bune doar de amante. 😉 Dar când ai alături o femeie puternică, nu-i recomandabil să o înșeli, că vei plăti scump. Să fii mereu iubit și iubitor, dragă Alex! 🙂

 6. Dar de sentimente nu vorbește nimeni? Căci, într-o legătură femeie-bărbat, credeam ca acestea au importanța primordială. Iar când este vorba de sentimente, nici nu mai contează dacă femeia este puternică sau bărbatul este acela care aduce “grosul” în casă.
  Prin optica materialistă, articolul descrie o realitate. Din punct de vedere sentimental însă… mai avem de oferit încă multe, începând, poate, cu primul ghiocel al primăverii, cules chiar de noi și dăruit femeii puternice.

  1. Romantismul și poezia topește inima femeii, cât ar fi ea de puternică. Bărbatul trebuie să se folosească de această slăbiciune, atunci când vrea să-și impună punctul de vedere.

 7. Buna dimineata! Petru
  Un articol adevarat si mi-ar place ca toate femeile sa fie perfecte ,dar cum padurea are uscaciunile ei asa si femeile ,perfecte si imperfecte
  felicitari ptr. acest articol si o zi reusita iti doresc!
  Fie *ca* toate*binecuvantarile*divine* implinirile* realizarile* sanatatea *si*norocul *sa* te* insoteasca* pretutindeni *pe *tine* si* pe*toti* cei *dragi *tie..!
  _______???_____???
  _____??____???____??
  _____??__Weekend___??
  ______??___placut !_??
  ________??______??
  __________??__??
  _____________?

  1. Fiecare sac își găsește peticul și orice defect ar avea o femeie sau un bărbat, va găsi o pereche cu care să facă o echipă bună. Totul e să se caute și să se accepte. Zile senine și benefice, Anușka! 🙂

 8. Puternică, frumoasă şi (dar nu neapărat) devreme acasă. ☺ Cu tot ceea ce decurge de aici, din toate punctele de vedere. Îmi plac femeile puternice, mi-a displăcut întotdeauna ideea de femeie la cratiță.

  1. Ideal ar fi ca amândoi partenerii să pună mâna pe cratiță. Da-i tare rău când o femeie puternică insistă să gătească mereu, iar celălalt trebuie să mănânce, chiar dacă gustul lasă mult de dorit. 🙂

 9. A NU se UITA ca atat femeile” puternice ” cat si si femeile ” neputernice ” 🙂 ,
  sunt tot FEMEI iar in fata BANULUI …………………………….. ,
  toate actioneaza la fel……………………..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.