Epigrama care mușcă (CCXXV)

CHESTIUNE DE EXPRIMARE

Imagine similară

Ieri nu a fost ziua noastră,

Ci a mea, a ta, a lui,

Dar ne-a lipsit din fereastră

Statuia… a nu știu cui.

Advertisements

36 thoughts on “Epigrama care mușcă (CCXXV)

  1. @SufletNeinteles Da , si acesta { statuia } era una , doar una , dintre problemele noastre in rest…ai dreptate : “STAM BINE ” ! ” Zambeste , maine va fi….mai rau !”

 1. Statuia lui Lenin , a lui Stalin sau , a ” marelui ctitor si geniu al Carpatilor ” Nici O Lae Ceausescu ? Fireste ca ieri 1 Decembrie 2016 , a fost DOAR ZIUA NOASTRA DE SARBATOARE caci , pentru unii asa cum s-a vazut , a fost zi d e doliu , iar pentru altii prilej de circ . Chestie de … ” educatie ” , zic eu .

 2. Prietene din Nord , dupa umila mea parere tot circul asta despre , cumpararea sau nu a ” Cuminteniei Pamantului ” , a fost un mare bine pentru tara asta , pentru populatia ei in special deoarece , doar Dracu’ ar fi stiut ca , printre operele de arta ale lui Constantin Brancusi exista si asta . Mergi la pariu { dumneata si…cine-o mai dorii dintre vizitatorii blogului dumitale } ca , inainte d e chestia asta , daca intrebai pe careva asa…sans fason , numele a cinci dintre realizarile sculpturale ale lui Brancusi n-ai fi reusit sa afli decat numele a maxim doua , foarte rar si-a treia , si alea …aflate la Targu Jiu in parc deci , cam mura-n gura ?

  1. Din nefericire pentru ROMANIA, ai dreptate Marian !
   Nici macar ” tehnocratii ” parasutati de aiurea, NU stiau de existenta statuii ” Cumintenia pamantului ” daramite multimea ce se-nghesuie la in fiecare an electoral la POMENI ELECTORALE …….

  2. Nu degeaba se spune că până și publicitatea negativă e mai bună, decât nimic, iar în orice rău, găsim și ceva bun. Pentru că nu a fost deloc onorabil tot circul care s-a făcut în jurul acestei statui, care a dovedit că guvernul e impotent, iar noi românii nu au ca prioritate cultura. Pariul l-aș pierde din start, așa că nu mă prind, nea Marian. 🙂

 3. Salut Petru !
  Ieri, trebuia sa fie Ziua Noastra ,
  a tuturor ROMANILOR ,
  dar, a fost doar ziua lor,
  ziua TRADATORILOR……………….
  Eipgrama este tare,
  iar pentru asta ,primeste de la noi,
  cu drag , pentru desfatare,
  o ” Sanie cu zurgalai ” !!! 🙂 🙂 🙂

  Weekend placut ! 🙂
  Aliosa.

  1. @Aliosa Popovici gagicile astea pot canta ” Sanie cu zurgalai ” pana au sa le cada chilotii de pe ele caci….n-o vor canta asa cum o stim ca trebuie cantata si eu si dumneata inca din urma cu peste patruzeci de ani . Gica Petrescu , odihneasca-l Dumnezeu in pacea Sa , ala a cantat-o ca NIMENI ALTUL si oricum , nici macar vodca denumita popular astfel…nici macar p’aia n-o mai gasesti azi in 2016 !!!

   1. Mulțumiri efervescente pentru aprecieri și melodie, dragă prietene! La fiecare sărbătoare națională vedem politruci de aceeași speță, doar figurile lor diferă. Era de așteptat ca nici de această dată să nu scăpăm de prezența lor ostentativă. Noroc cu fasolea, că altfel erau mai multe huiduieli! 😉
    Zile benefice și mirifice, Sandule! 🙂

   2. Din pacate, ai dreptate, Marian !
    Pana si chestia cu ” chilotii” e valabila ca ,tot degeaba le-ar cadea, pentru mine sau chiar pentru dumneata, tot raposatul Gica Petrescu o canta mai bine 🙂 ( pe ” sanie cu zurgalai ” …

   3. Si tu ai dreptate Petru ! 🙂
    Din 4 in 4 ani, vedem aceleasi fete ipocrite de politicieni nesimtiti care, pentru a pacali PROSTIMEA sa-i VOTEZE, sub diverse forme, mai mult sau mai putin ortodoxe, dau GRATIS de MANCARE si BAUTURA iar cei “saraci cu duhul” pun imediat “botul” iar NETOTUL de candidat, mai castiga inca un MANDAT de PARLAMENTAR si in cei 4 ani de hibernare isi mareste de ZECI de MII de ori INVESTITIA facuta …..
    Seara faina si-apoi o duminica mai frumoasa ca ziua de azi ! 🙂
    Sandu:)

 4. ☺ Direct în realitatea înconjuratoare. Şi în irealitatea unora care se fac că fac, însă nu fac nimic. Mai mult, cerşesc şi bani. Probabil pentru a multiplica nimicul. Spor în continuare, Petru!

  1. Cerșetoria e permisă numai dacă e practicată de stat. La fel hoția, chiulul și înșelătoria. Noi suntem pionii cei ademeniți cu speranța unei transformări, dar care ajung mereu sacrificați. Gânduri din cele mai bune, Cristian! 🙂

 5. Impozitele si taxele platite de noi sunt insuficiente ca sa acopere o Cumintenie a pamantului…se risipesc in alte zari ,…faina ipigrama ta , draga Petru ! 🙂 ….ideea asta a tehnocratilor s-a nascut “moarta-n cucuruz(porumb/papusoi)…daca ar fi functionat , nu s ar fi cumintit tovarasii din guvern(noroc ca se termina, ca doar socoteala nu dau nimanui) si poate ne-ar fi cerut bani pe te miri ce alte achizitii…sa ai o seara frumoasa ! 🙂

  1. „Pleac-ai noștri, vin ai noștri”, cu aceleași intenții, doar cu altă blană. Peste o săptămână, trebuie să-i alegem pe viitorii profitori, să mergem prin zăpadă, ploaie, hârtoape și alte piedici, pentru a pune ștampila fermecată pe fericiții câștigători. Măcar să nu fie cei care au mai fost!
   Zile tihnite și plăcute, dragă prietene! 🙂

  1. Statuia ne cam stă în gât, în loc să ne bucure sufletul, așa cum ar fi normal. Iar asta se „datorează” tot politicienilor, care nu au ajutat-o deloc prin campania excesivă. Proști am fost, proști am rămas.
   Mulțumesc mult, dragă prietenă! :))

 6. Ca de obicei epigrama-i minunata doar chestia cu aceasta “Cumintenie a pamantului” nu a fost curata si inca nu ma dumiresc de fapt ce s-a vrut sau s-a tatonat ceva pentru viitor sa vada cat de vigilenti suntem. In rest Dumnezeu sa ne lumineze sa facem ce-i de facut cu bine ca si asa suntem pe marginea gropii cu lei. Numai de noi depinde sa ne fie bine daca stam si doar vorbim si ne multumim cu ce ni se ofera sau cautam vina unde nu este in loc sa punem mana pe bata cum stiu alte popoare sa-si faca curat pe aleea vietii fara sa fie ciupiti si zgaraiati de ciulini si alte rele.
  Un sfarsit de saptamana cu bucurii si o luna Decembrie cu tot ce-i mai bun ❗ ❤

  1. După cum s-a și văzut, politicienii nu știu numai de frica „bâtei”, că nici DNA-ul nu-i mai sperie. Mai trebuie OAMENI la capătul acelei bâte. Vorbele nu sunt destule, iar noi nu prea avem sângele de dac și de roman, pe care ne lăudăm că l-am moștenit.
   O duminică pe placul sufletului tău, Anda! 🙂

 7. Ha, ha, ha! Excelentă epigrama, dragă Petru! Ai punctat la fix problema cu „a mea, a ta, a lui…” din dreptul statuii lui Brâncuși, pe care statul român nu e în stare să o cumpere.
  Numai bine și La mulți ani! 🙂

  1. Nu m-am putut abține să nu taxez și eu bâlbâiala guvernului și ridicolul unor texte pe care televiziunea ni le-a repetat într-un ritm agasant. Mă bucur că ai apreciat și tu hazul situației și îți mulțumesc pentru asta, dragă Alex! Zile magice îți doresc și vă doresc! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s