Candidate

BANCURILE SĂPTĂMÂNII

* Un cuplu merge în vizită la grădina zoologică. Tot plimbându-se pe alei, văd la un moment dat cușca leului deschisă. Curioși ce se întâmplă, se uită în stânga, se uită în dreapta, căutând pe cineva care să le poată da explicații. În cele din urmă, îl văd pe îngrijitor.
– Nu vă supărați, unde-i leul?
– La leoaică!
– Și… cât stă la leoaică?
– Cam o oră.
Ea, lui:
– Auzi? Stă o orăăă!!!
– Eh, înțeleg aluzia, dar eu nu sunt leu!
Când ajung la cușca tigrului, aceasta este deschisă, așa că îl întreabă din nou pe îngrijitor:
– Și cât stă acolo, la tigroaică?
– Două ore.
– 2 oreee întregi, hmmm!!!, spune ea cu subînțeles.
– Înțeleg aluzia, dar eu nu sunt tigru!
În cele din urmă ajung la cerb și după câteva întrebări află că animalul stă la ciută doar 5 minute. Atunci el spune, răsuflând ușurat:
– Vezi, stă doar 5 minute!
– Ahaaa, răspunde ea zâmbind dulce. Am înțeles și eu în sfârșit de ce are coarne!

* Oare ce înțelege un străin care vine în România și află că:
– pe președintele țării îl cheamă Johannis
– pe șeful SRI, Helvig
– pe șefa anticorupție, Koveși
– Pe șeful ISU, Arafat?

* Principala ocupație a unei femei este… să enerveze bărbatul, tot ea să se supere și tot ea să primească scuze!

* Toți oamenii se nasc egali în drepturi. După care unii se însoară…

* De ce să îmi iau un credit de 100.000 euro pentru o casă și să plătesc 30 de ani, când aș putea să fur 100.000 euro și să stau în închisoare doar 5 ani?

* – Alcoolul distruge ficatul!
– Țigările distrug plămânii!
– Femeia distruge nervii!

* Soția către soț:
– Gata, m-am săturat! Dau divorț, iar mașinile le împărțim în mod egal. Mie Mercedesul, ție cea de spălat.

* – Cum se numește un bărbat frumos, inteligent, atent și sensibil?
– Basm!

* Un țigan vindea ceasuri la o tarabă. Vine un client și-l întreabă dacă poate încerca un ceas. Țiganul e de acord. Clientul își pune ceasul, se uită puțin la el și… o ia la fugă.
Țiganul, uitându-se lung după el, zice:
– Mânca-ți-aș! Ăsta mi l-a luat la preț de achiziție!

* În Berlin, Mohammad stă liniștit, ghemuit pe vine și scuipă pe jos printr-o gaură dintre dinți. Dintr-o dată apare o zână și spune:
– Sunt zâna social-liberal socialistă! Am venit la tine ca să-ți îndeplinesc trei dorințe!
– Uite ce dinți am în gură! Vreau să-i am pe toți și reparați!
Nici n-a terminat Mohammad să rostească aceste cuvinte, că imediat a fost promulgată legea privind tratamentul și protecțiile gratuite pentru străinii asistați social, și gura lui a început să strălucească albă ca zăpada, cu un zâmbet ca de la Hollywood.
– Mi-e dor de cele patru neveste și cei cinsprezece copii, precum și de părinți, frați și surori, și încă de părinții, frații și surorile soțiilor mele! Vreau ca noi toți să locuim într-o vilă și să avem o mulțime de bani!
Nu a terminat bine, că Mohammad s-a pomenit într-o vilă frumoasă! Pe masă era textul legii cu privire la reîntregirea familiei pentru străinii asistați social și multe chitanțe bancare cu informații despre beneficiile primite. Casa era complet mobilată și utilată cu aparatura electrică necesară, în conformitate cu Legea privind ajutorul pentru achiziționarea de mobilier și aparate de uz casnic, acordat străinilor asistați social.
Fericit, Mohammad aproape că nu știe ce să mai ceară zânei la ultima dorință. Și a rugat-o:
– Vreau să fiu un german adevărat și nu numai de cetățenie. Vreau să fiu blond, cu ochi albaștri și numele meu să fie Fritz Schulz!
Înainte de a termina de spus, toate au dispărut, iar el însuși s-a pomenit iar ghemuit și scuipând pe jos, printre dinții găuriți.
– Ce s-a întâmplat?, a întrebat-o el pe zână.
– Nu ți-e rușine, domnule Schulz, să cerșești de la stat! Trebuie să vă purtați singur de grijă! Mergi și caută-ți un loc de muncă!

Advertisements

26 thoughts on “Candidate

 1. Ha, ha! Am râs pe cinste. Cum știi dumneata, dragă Petru, să ne alegi numai glume bune și să ne înveselești în fiecare duminică. Cel cu Muhamad este mortal. Asta ca să avem grijă ce ne dorim. Iar cel cu împărțitul mașinilor… este de pomină!
  Numai bine și o duminică minunată! 🙂

  1. Dacă e duminică, musai trebuie să ne facem timp pentru destindere. Cu atât mai mult că-i și zi de mers la urne, unde nu se cade să ajungem încrâncenați. 😉
   Salutări prietenești, dragă Alex, cu mulțumiri pentru zâmbetele lăsate! 🙂

 2. Buna dimineata, prietene !!! Ai fost la vot ??? eu gata !!! 🙂
  Mi-am luat si portia de amuzament de aici !! Mi-au placut cel cu “ce intelege
  un strain cand vine in Romania”, cel cu “Muhamad”,dar si restul sunt la fel
  de vesele !!! O zi de duminica frumoasa pe sufletul tau, si sa auzim numai de bine !!! 🙂

  1. Bună dimineața, dragă prietenă! 🙂
   Ieri a fost o zi tocmai potrivită pentru vot, dar nici astăzi nu-i o vreme de lepădat, având în vedere că tocmai a răsărit soarele prin Maramureș. O fi o „răsplată” pentru că noi am avut cea mai mică prezență la urne. 🙂

 3. Numai bune pentru ziua de azi, Petru! Să zâmbim datorită ție, mai mult ca sigur nu vom avea motive de satisfacție din partea candidaților, de oriunde ar fi ei. Cu mici excepții, poate, însă speranțele sunt infime… ☺ Pun şi eu un accent pe ultimul banc. ☺

  1. Poporul a ales, adică mai puțin de jumătate din el. Dacă ceilalți s-au abținut, înseamnă că n-au avut nimic de spus și merg pe mâna celor dintâi. Pensionarii au fost cei mai harnici, în timp ce majoritatea tinerilor nu s-au îndurat să-și întrerupă distracția. De acum, însă, începe o altă „distracție”, cea a politicienilor. 😉

 4. Faine bancurile tale, draga Petru…ala cu strainul si numelor celor care ne “hotarasc” destinul este f. interesant…da raspunsul ramane la aprecierea fiecaruia…oricum , putin ii pasa strainuli de saraca Romanica noastra…:) zi cu alegeri potrivite iti doresc , draga Petru ! 🙂

  1. Îți mulțumesc pentru aprecieri, dragă prietene, iar despre Românica să auzim numai de bine! Zarurile au fost aruncate, dar jocurile de abia acum încep. Zile senine și fructuoase! 🙂

 5. Hahahahahaaaa….ultima e totalaaaaaa…..Circula o poza pe feisbuc cu vreo 3 sau 4 persoane arabe , cu halbe in maini si scria dedesupt ca asa va arata in curand Oktoberfest… :)))))))))))
  Iar prima e….de colectie! 😜

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s