Top 10 lucruri interesante de știut

Am adunat în acest articol niște lucruri interesante pentru cultura dumneavoastră generală.

1. Bărbați vs. Femei

Bărbații pot citi un text cu litere mici mai ușor decât femeile, dar femeile aud mai bine decât bărbații.

2. Gradul de sălbăticie

Procentul din continentul african încă sălbatic este de 28%, iar procentul din continentul nord-american încă sălbatic este de 38%. Surprinzător, nu?

3. Ce ne zic statuile

Atunci când vedeți o statuie ecvestră, iată ce semnifică poziția calului: când are picioarele din față în aer, personajul reprezentat a murit în luptă, când are un picior în aer, personajul a murit ca urmare a rănilor primite în luptă, iar când are toate picioarele pe sol, personajul a murit din cauze naturale.

Imagini pentru poze cu statui ecvestre

4. De unde vine Luna de Miere

Un obicei vechi de 4000 de ani, din Babilon, prevedea ca, timp de o lună după căsătorie, tatăl miresei trebuia să-i dea de băut ginerelui atâta hidromel cât putea bea. Hidromelul era o bere pe bază de miere și cum calendarul era bazat pe ciclurile lunare, această perioadă s-a numit luna se miere, de unde, în zilele noastre, Luna de Miere.

5. Fără relații sexuale

În vechea Anglie, dacă nu erai membru al familiei regale, nu puteai avea relații sexuale în familie fără acordul Regelui. Pentru a avea un bebe, trebuia să ceri audiență la Rege, care trimitea un afiș ce se punea pe ușă în timpul raportului sexual. Pe afiș era scris F.UC.K. (de la Fornication Under Consent of King = Păcat trupesc cu consimțământul regelui). Acum știți originea acestui cuvânt.

6. Cărțile de joc

Pe toate cărțile de joc, cei patru regi reprezintă patru mari regi din istorie: Regele de Pică – Regele David, Regele de Treflă – Alexandru cel Mare, Regele de Cupă – Richard Inimă de Leu, Regele de Caro – Iulius Cezar.

7. Dușmanul rechinului

Există un mic peștișor, înarmat cu un ac ascuțit, care e unul din dușmanii cei mai primejdioși ai rechinului. Fiind înghițit de acest uriaș animal răpitor, peștișorul sparge cu acul pântecele rechinului și iese în libertate. Ca urmare, rechinul moare.

8. Ce-au realizat femeile

Ce anume au în comun vestele antiglonț, scările de incendiu, ștergătoarele de parbriz și imprimantele laser? Faptul că toate au fost inventate de femei.

9. Originea unui joc

Scoțienii au inventat cu mult timp în urmă un joc. Era numit Gentlemen Only, Ladies Forbidden (Rezervat pentru Bărbați, Interzis pentru Femei)… G.O.L.F.! Așa a intrat acest cuvânt în dicționare.

10. O mare fără fund

Recent, o serie de cercetări efectuate în bazinul Mării Adriatice au pus pe oamenii de știință respectivi într-o mare derută. Fără îndoială, nimeni nu ar putea crede că există o mare fără fund. Acest lucru nu este posibil. Ca urmare a cercetărilor intreprinse a fost găsită însă, în Marea Adriatică, o groapă uriașă, care, fiind cercetată la rândul ei, a dus la descoperirea unor fenomene cu totul ciudate. Urmărită timp îndelungat, s-a constatat că în această uriașă deschidere abisală de pe fundul mării dispar zilnic circa 30.000 de tone de apă. Cercetătorii au turnat, în repetate rânduri, în apropierea acestei gropi, mari cantități de vopsea, care, în mod firesc, ar fi trebuit să reapară undeva, mai aproape sau mai departe, în râurile sau lacurile din insulele sau de pe țărmul mării. Dar apa colorată de vopseaua turnată de cercetători nu a reapărut nicăieri. Au fost aruncate în dreptul acestei gropi și mari cantități de material plastic, dar și acestea au dispărut fără urmă. S-a presupus că vopseaua, cât și bucățile de material plastic au fost absorbite de groapă. Până în prezent nu s-a ajuns la nicio concluzie, rămânând doar părerea că pe fundul Mării Adriatice se găsește o groapă abisală uluitor de adâncă.

Sursa: Internet

37 thoughts on “Top 10 lucruri interesante de știut

  1. Am dat o „căutare” pe google și am găsit că: referitor la G.O.L.F și la „F.U.C.K” realitatea este alta(cu toate acestea este cunoscut faptul că aceste versiuni se găsesc pe internet). Este un site în lba engleză: http://www.snopes.com/ extrem de interesant cu multe informații. Recomand pentru cine poate să-l consulte că merită
   Seară plăcută Petru !

 1. La prima ai nimerit-o la mare fix nea Petre caci , nevasta-mea bunaoara , chiar nu reuseste sa vada inscrisul de pe bancnota de 1 Leu insa , vede de la 1 Km. ce scrie pe aia de 50 , aia de 100 si nu mai vorbesc despre alea de 200 sau 500 de lei …chiar daca le tin la adapost in portofel 😡 😡 😡 ! Aia cu gradul d e salbaticie de pe continentul african , aia chiar nu-i surprinzatoare deloc caci , cine-i atat d e nebun incat sa vietuiasca acolo in deserturile alea ? Chestia cu semnificatiile pozitiei picioarelor calului la statuile ecvestre …pai Mihai Viteazul spre exemplu , a fost ucis , miseleste este adevarat dar…chiar in ajunul unei batalii nu in timpul luptei . Stefan cel Mare a murit de moarte buna ca si Matei Corvin { idolul dumneavoastra al nordicilor } care-a fost ucis , de boala nu d e sabie asa incat , asta poate insemna faptul ca , sculptorii ar cam trebuii sa mai puna si ei mana pe-o carte ceva acolo ? Aia d e la punctul 5 …aia m-a facut martz , chiar n-o stiam si-ti zic merci ca ti-ai facut pomana de ai postat-o . Am mai invatat ceva anul asta , in afara de-ai injura la greu pe politicieni XD XD XD . Iar la punctul 6 , daca tot ti-ai facut pomana cu informatia asta atunci , fa-ti pomana intreaga si spune-ne si noua daca sti , pe cine reprezinta cele patru regine de la aceleasi carti de joc ….damele cum l-i s e mai spune si eventual valetii ? Joker-ii ti-o spun dup’acum : ai reprezinta pe unii dintre cei mai influenti bufoni de curte ai alora de-au domnit candva . Celelalte puncte , n-au reusit sa-mi capteze atentia si chiar nu ma intereseaza explicatiile despre ele , mai ales aia de la punctul 8 desii este foarte interesanta si reala , absolut reala , iar aia de-a inventat stergatoarele de parbriz { o americanca } a murit saraca lipita si abia urmasii ei s-au putut bucura de cate ceva din gologanii cuveniti . Una peste alta foarte instructiva postarea si-ti multumesc onorate nordist .

  1. Cu atât mai grele sunt condițiile de viață în partea mereu înghețată a Canadei, de unde și gradul cel mai scăzut de populare. Despre cărțile de joc nu cunosc prea multe, mai ales că nu am pus de mult mâna pe o pereche. Mi-aș dori să am cu cine juca măcar câte o canastă. Mulțumiri călduroase pentru comentarii și apreciere, nea Marian.

  1. Recunoștință pentru vizită și linkul de mai sus, Sandule! O să-l parcurg cu discernământul de care pot da eu dovadă, în speranța că zvonurile rele, care sunt atât de multe și bine întreținute de anumite interese, se vor sparge ca niște bule de săpun. Pentru binele nostru, al tuturor. 🙂
   Un sfârșit de săptămână cu parfum de primăvară! 🙂

   1. ” Emotia colectiva ” 😦 pe care se baza Johannis sa RASTOARNE Guvernul PSD%ALDE s-a topit iar MANIPULAREA si INSTIGAREA din Piata Victoriei vor ramane doar ISTORIE !!! 😦 😦 😦
    ” GHINION” pentru Johannis, nu-i asa ? 🙂
    Cererea extremistilor maghiari si iredentistilor unguri versus AUTONOMIA Transilvaniei insa,
    va fi din ce in ce mai persistenta mai ales ca in 2018 se implinesc
    100 de ani de la UNIREA de la 1 DECEMBRIE 1918 !!! 🙂 🙂 🙂
    Weekend superb Petru ! 🙂
    Aliosa ! 🙂

  1. Nicio grijă, dacă e ceva util pentru noi, are grijă subconștientul să rețină și să redea atunci când avem nevoie. Dacă avem nevoie. Zile cu soare îți urez, dragă Gabi! 🙂

 2. Petru draga , multumesc pentru aceasta postare si informatiile continute in ea! Habar nu aveam de unde vin acele cuvinte si nici despre restul informatiilor! 👍

 3. La 1. as avea de comentat. Mai degraba se poate spune ca in general femeile aud mai bine decat barbatii, ca mai exista si femei cu probleme de auz, categoric! Dar femeile sunt mai atente in general in jurul lor. Ceea ce nu inseamna ca au auzul mai bun! Iar eu, de pilda, m-am obisnuit in adolescenta sa imi provoc un zumzet in ureche atunci cand auzeam injuraturi si expresii obscene. In ultima vreme mi-am dat seama ca asta e cauza pentru care uneori nu aud tot ce e in jur. Dar acum, ca stiu cauza, plus ca nu ma mai deranjeaza obscenitatile ca atunci cand eram domnisoara, si auzul mi-e mai bun! 🙂

  1. Nu pot decât să te cred, doar ești femeie și știi mai bine care-i treaba. Ca bărbat, recunosc că în tinerețe aveam un văz foarte bun, dar acum e mai greu fără ochelari. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.