35 thoughts on “Epigrama care mușcă (CCXXXI)

  1. Bună dimineața și mulțumiri pentru apreciere, Sandule! 🙂
   Să dea Domnul ca promisiunile făcute de guvernanți să se și îndeplinească, fără să fim sancționați de UE pentru depășirea deficitului bugetar. Un plan ambițios, pe care și Mugur Isărescu l-a catalogat prea optimist. Desigur că, pe lângă legi potrivite și bine aplicate, e nevoie și de o mentalitate adecvată a tuturor românilor.
   La mine a început să se aștearnă un covor nou de zăpadă, dar ție îți urez ceea ce-ți face sfârșitul de săptămână minunat! 🙂

   1. Treaba cu DEFICITUL BUGETAR de 3 % este o ALTA DIVERSIUNE ordinara pusa la cale de TRADATORII de NEAM si TARA ! 😦
    Germania si Franta au un deficit mai mare de 3 % 🙂 😦 🙂
    iar OPOZITIA de la ei, NU se duce cu ” jalba-n protap ” pe la usi straine cum face Klaus Werner Johannis ……………………
    Scrie pe MOTORUL de CAUTARE Google numele celui de tine pronuntat cu intrebarea daca este sau nu MASON si-o sa afli DE CE spune ce spune …………….

    Weekend pe placul tau ,Petru ! 🙂
    Sandu 🙂

 1. Să creezi nu-i lucru mare,
  Stă-n fire la fiecare.
  Iar, decât pe drum, prin lume,
  Tot mai bine-acas’ la mine!
  Căci, de-i pâinea bună, rea,
  O mănânc în țara mea,
  Iar de-mi este bine, rău,
  Sunt aici cu neamul meu.

  1. Mare recunoștință pentru bijuteriile epigramistice de mai sus, Anușka! Toate trei m-au încântat, mai ales că au pus punctul pe I. Măcar ne tratăm cu câte o astfel de pastilă haioasă.

  1. Ilustrația oferită de google merită toată lauda! Necazul ar fi că s-au înmulțit prea mult greierii, în detrimentul furnicilor. Ar trebui să facem și noi suc din ei, ca danezii. 🙂

 2. Sincer sa fiu nea Petre…chiar nu-mi doresc ” o tara ca afara ” deoarece , ” am fost p’afara ” si am vazut ca aia – asta-i foarte adevarat – au cam tot ce ne dorim noi azi , in afara de omenia noastra a romanilor , omenie ce…a inceput sa dispara si de pe al noi din nefericire . Nu-mi doresc ” o tara ca afara ” ci , imi doresc o tara cu oameni normali , oameni prietenosi si primitori , oameni obisnuiti , oameni care sa lacrimeze la auzul unei doine sau la auzul Rapsodiei lui Enescu , a Baladei lui Porumbescu , oameni care sa explodeze pur si simplu la auzul unei sarbe , la auzul si vederea calusarilor . Oameni care sa manace cu pofta o pastrama iar apoi sa dea ” pe soseaua gatului “, o bardaca cu vin sau tzuica , si sa se bucure plangand si razand la o ” zicere ” a lui Gore , Pandelescu , Kiazim , Dona Siminica , Maria Tanase sau Faramita Lambru si etc . Oameni care sa se bucure pentru fiecare raza d e soare sau fiecare strop de ploaie oferit GRATIS de Dumnezeu stiind ca asta , inseamna belsug pentru ei si tara lor , ASTA IMI DORESC FRATE NORDIST ! Oare-i atat de rau ca-mi doresc asa ceva ? Oare-i atat d e rau ca-mi doresc ca si copii mei sa fie alaturi d e mine , aici in tara asta de tot KKT-ul si guvernata de politicieni d e KKT , in loc sa se chinuie pe alte meleaguri unde …..si-a dus Mutu iapa ? Sti care-i paradoxul ? Aia ” de-afara ” , aia mai luminati la minte fireste , aia isi doresc o tara asa ca a noastra iar Charles Print de Wells , o dovedeste din plin . Iarta-mi patetismul onorate nordist insa…la finalul vietii , macar asta-mi doresc ! O fi prea mult ?

  1. Întrebarea din primul vers se adresează celor care purtau lozinci cu o astfel de doleanță sau o fredonau în concerte. Firește că ne dorim o țară normală, care să păstreze ceea ce avem bun, dar să elimine cât mai multe din năravurile importate sau generate de condițiile aparte în care am trăit. Dar asta trebuie să pornească de la pătura de mijloc, în primul rând. Altfel putem să tot schimbăm conducătorii până ni se face lehamite, că tot pe loc rămânem, de nu dăm înapoi.

 3. Sa nu uit : iti doresc dumitale si familiei dumitale un final d e saptamana…cel putin mai calduros decat a fost intreaga saptamana !

  1. Sunt absolut convins că familia mea, deși e mică și se întrunește mai rar, ar dori să-ți mulțumesc din inimă pentru urări, nea Marian! Zile tot mai frumoase și plăcute! 🙂

  1. Precis că parcul de căruțe e consistent în acea zonă, iar Mc D are un vad suficient de mare ca să-i motiveze existența. Nu merg ăștia în pierdere! 🙂 Gânduri bune și urări pe măsură, dragă prietene! 🙂

 4. Foarte adevărat. De foarte multe ori suntem doar observatori şi înjurăm cu năduf. Dar mi-aş dori o țară care să nu încerce a copia pe nimeni. Să fie ea, alături de celelalte, nu țopăind hora celorlalte, indiferent dacă e spre bine sau spre rău. Gânduri bune şi seară (țară) frumoasă, Petru! ☺☺☺

  1. Asta-i pofta ce-o poftim toți românașii care se respectă și respectă valorile nației. Doar că de la a vrea și până la a avea e nevoie de anumite sacrificii, toleranță, sudoare… Greu de tot pentru cei care s-au obișnuit să tot ceară și să dea vina pe alții.
   Salutări călduroase și benefice, Cristian! 🙂

  1. Din câte știu, tu ai pus deja mâna și ai făcut tot ce ți-a stat în puteri pentru ca țara și localitatea ta să fie apreciată. Cam așa ar trebui să facem cu toții. Să fii iubită și mereu veselă, dragă Gabi! 🙂

 5. Buna seara draga Petru !!! 🙂 Epigrama este super, ar fi bine sa carcotim mai putin, si sa punem umarul cu totii, cu exemplul de la primul om la ultimul !!! Doamne ajuta !!!

  1. Iaca vin și eu cu un bună dimineața călduros! După cum mi-e obiceiul de a deschide calculatorul. Săru-mâna pentru compliment și îndemn, dragă Mica! 🙂 Dumnezeu să binecuvânteze România!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.