39 thoughts on “Religia care dezbină

  1. Probabil n-am învățat,
   Legea care ni s-a dat:
   Nu râvni la ce am eu,
   Nici de-i vorba de un zeu.

   Oricare comunitate
   Are zeul lui aparte,
   Să-l cinstească, să-l păstreze,
   Dar credința n-o forțeze.

  1. Mă tem că până am ajungem în apropierea acelei inteligențe universale, ne exterminăm unii pe alții. Doar pentru a ne demonstra superioritatea religiei, nației, stilului de viață…

  1. Doar că suntem diferiți, n-ar fi niciun bai, da-i rău când vrem să-i schimbăm cu forța pe ceilalți. Gânduri bune și salutări călduroase, dragă prietene! 🙂

 1. Au oamenii, de-a lungul timpului – istoria este plină de exemple – o placere găunoasă de a susține (chiar şi prin forța pumnului) că Dumnezeul “lor” este mai cu moț decât Dumnezeul altora. Deşi vorbim doar – aşa precum bine ai punctat, Petru – de o divinitate numită diferit.

  1. Suntem o specie foarte pretențioasă, ceea ce poate fi calitate și defect. Niciodată mulțumiți, dacă s-ar putea, am schimba un Dumnezeu cu altul, așa cum îi schimbăm pe politicienii de la conducere. De fapt, mulți își schimbă religiile precum ar schimba un partid. Să auzim mai multe de bine, Cristian!

 2. Religia , credinta in ceva sau cineva…nu poate dezbina caci , nu acesta-i rostul ei ! Intelegerea gresita sau , interpretarea ei dupa ureche …asta-i deja altceva si asta nu mai este religie ci , deja incitare la ura impotriva tuturor alora ce nu-s de acord cu unele pareri , idei de-ale noastre . Culmea islamul , religia islamica , Coranul , sant infinit mai ingaduitoare si mai blande decat este crestinismul si Biblia vis a vis de cei ce cred in acestea . Nu Allah , Nu Dumnezeu , Nu Yehova ci tot oamenii , aceia ce isi aroga dreptul de-a indruma turma de credinciosi , aia sant adevaratii vinovati . Le spun ” turma ” deoarece niciunul nu gandeste cu mintea capului sau propriu ci , preia ideile alora pe care-i considera…pastorii lor pe calea credintei . VAX , NISTE NEMERNICI CU MINTEA INTUNECATA !!!! Toti acesti viitori candidati la promised land-ul fie al lui Allah , fie al lui Dumnezeu { d e fapt….amandoi termenii inseamna strict acelasi lucru : Cel ce Exista prin Sine } si la alea 70 de virgine { c e dracu or face frate cu atatea caci eu …. abia daca m-am descurcat cu una 😡 😡 😡 ? } sunt niste fiinte bolnave , niste fiinte inbolnavite de microbul nestiintei , niste fiinte indobitocite aduse la nivelul primordial al animalelor iar vindecarea lor , este din pacate , imposibila . Din pacate cei ce-au pornit si prima si cea de-a doua conflagratie mondiala , politicienii germani deci , GERMANIA , isi dau palme insa , este mult prea tarziu chiar si pentru asta caci …raul se raspandeste ca ciuma si , atunci cand crezi c-ai starpit un focar de infectie….apar alte douazeci in urma . Nu mi-asi face mari probleme ba , asi spune precum Majestatea Sa Regele Carol al II-lea : ” Ma doare-n cur de ei ” insa…am doi baieti , plus nurorile si un nepot, in UK iar chestia a sta ma scoate din sarite pur si simplu ….prafu’ s a se-aleaga de criminalii astia arabi sau germani ce ma-sa or fi 😡 😡 😡 !!!!

 3. Chiar m-asi fi mirat nea Petre sa nu abordezi subiectul mai ales ca-i …fierbinte ! Din pacte rasul , ironia DISPRETZUL nu au fost NICIODATA SCUTURI IMPOTRIVA MORTII SI-A CREDINTEI UNORA CA , A FACE RAU UNOR SEMENI DE-I TAI INSEMNEAZA FERICIREA SUPREMA . Fredrich Schiller a compus versurile iar Ludvig van Bethowen a pus pe note : TOTI OAMENII SUNT FRATI …. All Man’s Brother si , daca ar avea cineva rabdarea sa asculte si versurile nu doar MUZICA TITANULUI ….ar plange soarta omenirii .

  1. Religia e pentru a-i unii pe oameni și a le insufla speranța în nemurire. O speranță care poate fi întemeiată, doar că nu știm exact cum se împlinește ea. Însă tot religia a devenit un mijloc de manipulare pentru cei care vor să devină lideri mondiali și stăpâni pe viața celor „slabi de înger”. Așadar, orice lucru bun, poate deveni rău în anumite circumstanțe. Depinde de oamenii în cauză.

 4. Da!Credinta ne da pace si liniste sufleteasca doar sa poti sa fii credincios indiferent de locul si imprejururirile oferite! O seara minunata iti doresc!

  1. Credința puternică îl face și pe om puternic. Ne-au rămas atâtea exemple cu credincioși care s-au sacrificat pentru crezul lor. O zi cum nu se poate mai plăcută, dragă Gabi! 🙂

 5. Salut Petru !
  DUMNEZEU este UNIC pentru toți pământenii ! 🙂
  Doar felul cum îi este NUMELE pronunțat ,implorat, preaslăvit și cântat este altul ! 🙂
  RELIGIA dezbină pentru că oamenii ce vremelnic se află la conducerea ei sunt IPOCRIȚI, LACOMI , cu ^ DOUĂ FEȚE^ și pun INTERESELE lor mai presus de interesele enoriașilor……………………….
  Să ai parte de o Zi cu Soare pe CER și-n SUFLET prietene ! 🙂
  Aliosa 🙂

  1. Bună dimineața, Alioșa! 🙂
   Subscriu fără nicio ezitare celor spuse de tine mai sus! 🙂
   Credința nu se învață, ci se dobândește, nu se impune, ci se primește cu sufletul deschis. Indiferent cum ne rugăm Dumnezeului nostru, s-o facem în intimitate, nu cu ostentație. Nu mi-a plăcut niciodată agresivitatea cu care se racolează adepți, de către unele religii.
   Soarele din suflet e la datorie, doar cerul e înnorat și plouă, ceea ce-mi place! Ție îți transmit adieri plăcute, Sandule! 🙂

 6. Buna dimineata draga Petru !!! 🙂
  Credinta pentru mine inseamna mult, acum stii cum e fiecare om crede in ce doreste, Dumnezeu este unul singur pentru toti, indiferent de religie !!! Ganduri din cele mai bune iti trimit !!!

  1. Eram convins că ești o credincioasă în adevăratul sens al cuvântului, lucru care se înțelege prin modul amiabil în care te exprimi, prin felul în care îi înțelegi pe cei din anturajul tău, fie el chiar virtual. Bună să-ți fie inima și mereu pur sufletul, dragă Mica! 🙂

   1. Multumesc, si buna dimineata draga Petru !!!
    Sa speram ca ai vesti bune, o raza de soare sa-ti insenineze viata !!! 🙂

 7. Eu zic: Este un singur Dumnezeu pentru toti.
  Din cauza energiilor negative, pe zi ce trece multi dintre noi uita de Dumnezeu. Dumnezeu nu fara nimanui rau, Dumnezeu este libertatea de a, alege fiecare singur. Doamne ajuta!

  1. Dumnezeu ne-a lăsat dreptul la alegere, doar că alegerile pe care le facem sunt adesea greșite. Mai ales când suntem influențați de informații atât de multe și de diverse, încât mulți le aleg pe cele care le convin, fără să le mai verifice. Un sfârșit de săptămână minunat!

 8. Dumnezeu sau entitatea superioara care ne vegheaza pe toti este una singura. Noi oamenii suntem entitati unice. Dumnezeu ne-a creat din iubire si cu iubire doar ca noi suntem tentati uneori sa ne depasim menirea si sa ne credem dumnezei. Indiferent de rasa, religie sau prestatie politica trebuie sa imprastiem iubire, intelegere, ajutor, etc. doar ca unii dintre oamenii pamantului se cred superiori si -i chinuiesc pe semenii lor. Oamenii in general se grabesc sa dea judecati morale rapide, sa dea crezare mai intai intuitiei si apoi sa faca o justificare rationala. Foarte multi am intalnit, care mereu au cautat sa-ti impuna gandirea lor si daca nu erai de acord nu le impartaseai opinia deveneai dusmanul lor . Religia este un instrument daca stam sa privim rational. Dumnezeu nu a facut religii el a creat oameni si tot ce exista in natura, de aceea totul este perfect in creatia Sa. Noi nu creiem perfect doar vrem sa credem ca asa este pentru ca ne stapaneste acest Eu de care ar fi bine sa ne preocupam mai putin, sa ne apropiem de oameni mai mult si de tot ce-i gata creat, sa respectam nu sa distrugem. Abia au trecut sarbatorile cele mari unde adevar dupa unii sau poveste dupa altii am avut dat un exemplu de sacrifiu din iubire pentru oamenii creati cu iubire de Dumnezeu. Pana nu invatam acest sentiment in adevaratul lui sens, nu peticele, nimic nu o sa fie bine si vom inainta incet dar sigur catre propria noastra distrugere unde vom constientiza dar prea tarziu ca noi am fost cei ce am distrus si ne-am distrus.

 9. Dumnezeu a creat omul după chipul și asemănarea sa, numai că oamenii, mulți dintre ei, își fac dumnezei după chipul si asemănarea lui. De aici războielile religioase care fac atâta rău.

  1. Vanitate e o trăsătură foarte întâlnită la oameni, dar și un păcat capital. De acolo pornește dorința de a domina și a conduce prin manipularea turmei inocente.

 10. Oamenii sunt cei care dezbină, răstălmăcesc, interpretează și aleg greșit. Cele mai frumoase și adevărate învățături spirituale, devin datorită unor oameni prilej de război și ceartă!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s