42 thoughts on “Pe ape răcoritoare

 1. Da, da, da… Asa nu se mai poate sta! Azi voi pleca!

  … de la serviciu. Si ma duc sa imi iau p pereche de sandale ca m-au lasat deodata doua perechi. Mai caut o bluza subtire si ieftina, ca m-am saturat de celelalte. Apoi beau un suc natural la o cofetarie. Si cand ajung acasa pun o patura si ma intind pe jos.

  Am zis!!! 🙂

  1. Se vede că ești tare hotărâtă. Măcar tu să găsești o atmosferă plăcută, în timp ce eu stau cu termometrul în mână și număr gradele care se adună. Desigur că și cu flaconul de apă clocită alături, după indicațiile specialiștilor în hidratare. 😉

  1. Visăm amândoi frumos la aceleași imagini și sunete plăcute. Dar mai realizabilă ar părea o ploaie consistentă, cu toată gama de tunete și fulgere. Numai să vină odată! 🙂

   1. Mai bine visez cu Florica la pârâiasul ăla din padurea de brazi. Tunetele şi fulgerele mă îngrozesc. Sunt frumoase imaginile. Poate găseşi o simfonie de imagini cu furtuni pentru tine.

   2. Cred că am postat o „simfonie de imagini cu furtuni”, într-o editare anterioară, și recunosc că tare mi-a plăcut. Poate mai găsesc ceva asemănător, mai ales dacă durează prea mult cuptorul ăsta.

 2. Mi-am spalat ochii in apele limpezi , iar racoarea a venit de le sine…foarte frumoase peisajele , draga Petru , multe le aflam in calea noastra , dar , deseori , nu le “bagam” in seama..
  O zi cu multa racoare ! 🙂

  1. Avem peisaje cu izvoare răcoroase din cele mai diferite, mai ales în părțile noastre, prietene mureșean. Trebuie doar să ne pornim la drum pentru a le găsi și admira îndeaproape.
   Mulțumesc mult pentru urare, pe care ți-o întorc cu aceeași convingere! 🙂

 3. Ce frumoase și răcoritoare locuri ne oferi aici, dragă Petru! La ce căldură e afară, oricare ne-am dori să fim acum la munte, lângă izvor, ascultând clipocitul vesel al apei…
  Numai bine și zile răcoritoare! 🙂

  1. Pentru mine – dar cred că și pentru alți prieteni de-ai noștri – contează mult câte o fotografie din mijlocul pădurii, mai ales în aceste zile inconfortabile termic. Un exemplu elocvent ar fi și instantaneele cu care ne răcorești sufletul în paginile tale, dragă Alex!
   Eu îți sunt dator și recunoscător pentru asta! 🙂

 4. Cam mare șocul termic pentru mine, căci între căldura de afară și răcoarea sugerată de imagini este o diferență enormă.

  P. S. Eu mă hidratez cu cafea fierbinte. Se pune?

  1. Și eu mă hidratez cu cafea, la aceeași temperatură, dar numai dimineața. Azi am exagerat, fiind joia păcatelor, și am adăugat ceva pălincă și bere. Să-mi fie cu iertare și fără daună mare!

 5. Macar virtual sa ne racorim draga Petru, ramane sa visam la o padure cu multa racoare, unde sa curga si un rau din varf de munte !!! 🙂 Cred ca te lupti cu mai multa caldura, la noi ieri si azi (zile de vara adevarate, conteaza ca stau langa un lac si parc)) !!! 🙂

  1. Chiar mă lupt cu căldura unui apartament fără izolare termică și verdeață prin apropiere. Calculez fiecare zi de victorie și sper să nu cedez deloc, măcar anul ăsta. Poate la anul voi găsi o soluție, dragă Mica! Felicitări pentru lacul din apropiere! 🙂

 6. Preferatul meu este cel cu nr. 8, un râu de șes, ori mai probabil un canal, desigur noroios pe alocuri și în care parcă aud cum râgâie broaștele (după expresia lui Fănuș Neagu). Abia acolo începi să apreciezi cu adevărat apa.

  1. „Stau câteodată și-mi amintesc”… ce de canale și pârâuri frecventam eu pe vremuri, cu ape mai curate și pești care parcă voiau să-ți sară în mincioc. Chiar și Someșul era plin de „albitură”, pe care o prindeam doar cu un miez de pâine. Dacă tot e vorba de ape răcoroase.

 7. Postarea ta (deși doar imagini) mi-a adus aminte că, în urmă cu niște ani, îmi vindecasem insomnia cu muzica apei…un CD cu muzica râurilor…adormeam în circa 10 -15 minute, iar CD-ul mergea înainte… Poate n-ar fi rău să-ncerc din nou, deși acum insomniile s-au cronicizat.

  1. Chiar vreau și eu să înregistrez pe reportofon o muzică a apei, poate de pe internet. Nu am căutat încă, dar dacă voi găsi ceva adecvat, o voi folosi în loc de diazepam. Săru-mâna pentru vizită, Oana! 🙂

  2. Dragă Oana, cândva sora mea m-a șocat cu superbe triluri de păsări, tot de pe un CD. A existat un triplu album cu “Muzica naturii”, în care două erau chiar cu înregistrări preluate din sânul naturii. Dacă le mai găsesc prin arhivă, poate am să ți le trimit. Nimic nu este mai liniștitor ca natura însăși.

 8. Asa este langa apele racoritoare nu simti asa de tare caldurile asta infernala dar sper sa se termine cat de curand! o seara racoroasa iti doresc!:)

  1. Tu trebuie să știi mai bine, doar pe lângă tine susură atâtea izvoare, ce-și găsesc odihna în multe lacuri răcoroase. Gânduri bune și răcoroase și din partea mea, dragă Gabi! 🙂

 9. Buna dimineata! Tuturor
  Draga Petru pana te duci tu la targ ,serveste cafeluta mea sa te racoreasca 🙂
  Imaginile sunt superbe ,ar fi frumos sa ma plimb real pe acolo dar ma multumesc si virtual
  O zi reusita!

  1. Săru-mâna cu alese mulțumiri pentru vizita matinală și cafeaua aferentă, Anușka!
   Având în vedere întârzierea care mă caracterizează joia, nu pot acum decât să-ți doresc o după-amiază pe placul trupului tău neobosit, dar și o seară pe placul inimii tale generoase! Toate cele bune și frumoase! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s