Copilul mării (8): Cu T de la teroare

Pentru cei mai mulți, ce nu au apucat să-l cunoască îndeaproape, denumirea de Doctor T li se părea normal să vină de la inițiala numelui, Tibor. De altfel cine s-ar fi gândit ca un om care are menirea să aline suferința să ajungă a primi o poreclă ce ar sugera un caracter fără scrupule, care pune pe prim plan experimentele medicale și științifice, cu orice preț, pentru a descoperi mereu ceva impresionant, ceva revoluționar, ceva nemaivăzut? La fel cum au încercat medicii racolați de Hitler pentru lagărul din Auschwitz, zvonindu-se că unul dintre ei a fost un bunic de-al acestui doctor T, cu T de la Teroare.

Dar să nu ne luăm după bârfe, ci să încercăm a reda cât mai real personalitatea acestui controversat specialist în chirurgia medicală, internist, psiholog, neurolog și alte domenii studiate în Germania, Franța și Marea Britanie, de unde s-a întors încărcat cu diplome, premii și aprecieri laudative din partea unor somități. Ar fi fost mai mult decât suficient pentru a-l propulsa direct la conducerea spitalului în care a ales să lucreze, dar el a preferat să stea în umbră și să-și vadă de cercetări, evitând orice contact mediatic și retrăgându-se la ultimul etaj al clădirii. Acolo avea dotări din cele mai moderne și extravagante, pe care nu le vedeau îndeaproape decât cei câțiva componenți ai echipei cu care lucra.

Etajul era bine păzit, iar saloanele în care erau internați pacienții aveau gratii groase la geamuri. Acești „norocoși”, care erau aleși cu atenție de doctorul T, veneau din secțiile spitalului și reprezentau cazuri fără speranțe, oameni care nu mai aveau nimic de pierdut, nici măcar rude sau prieteni care să le fie alături în ultimele clipe ale vieții. Treceau pe acolo copii cu malformații grave, tineri accidentați sau bătrâni cu boli în faza terminală. Majoritatea nu zăboveau mult, iar următoarele popasuri erau la morgă și apoi la incinerare. Foarte rar se întâmpla să mai întrebe cineva de ei, dar imediat se acționa printr-o filieră bine pusă la punct, iar curioșilor li se închidea gura prin despăgubiri sau amenințări. Doctorul avea multe relații, din care cele mai eficiente erau în afara legii.

E drept că s-au înregistrat și câteva reușite remarcabile, prin care spitalul a dobândit notorietate în rândul pacienților deznădăjduiți. Astfel că fluxul internări nu scădea deloc, ci dimpotrivă, veneau tot mai multe și interesante cazuri, iar doctorul avea mereu material pentru experimente, bani pentru noi echipamente și aparaturi, precum și idei din cele mai fanteziste. Colegii și ceilalți angajați aveau păreri împărțite despre persoana și munca lui T, dar nimeni nu îndrăznea să-l înfrunte, ci doar să-l lingușească. Bârfele și criticile și le spuneau în șoaptă, numai dacă erau siguri că nu vor fi deconspirați. Chiar și așa, s-au văzut unii dintre ei concediați fără un motiv plauzibil, doar ei bănuiau că au ciripit către cine nu trebuie.

Activitatea care se desfășura de câteva zile la ultimul etaj nu putea fi trecută cu vederea, având o amploare mare și implicând mai multă forță de muncă. Muncitorilor nu li se putea pune căluș la gură, doar să li se limiteze spațiul de acces, iar celelalte saloane să fie închise. La întrebările curioșilor, ei au răspuns că lucrează la un bazin mare și îngrădit, dar și la o conductă de apă ce va fi racordată la un bazin din curte. La ce i-o fi trebuit doctorului o piscină la etaj, când era una la parter, nimeni nu înțelegea și nici nu îndrăznea să întrebe. Nici măcar directorul spitalului.

Imagine similară

Dar noi, judecând după întâmplările anterioare, ne-am putea da seama că doctorul T se pregătește să-l primească pe Paul, omul-scoică. Pentru că venirea prețiosului oaspete era iminentă, lucrările s-au desfășurat în ritm susținut, iar bazinul a fost umplut exact în ziua internării lui. Înfășurat într-o haină cu glugă și escortat de câte doi polițiști înarmați, doi jandarmi și două gorile de-ale doctorului, misteriosul personaj a fost dus direct în biroul gazdei. Aceasta l-a primit cu amabilitate și entuziasm.

– Te rog să te simți ca la tine acasă, l-a invitat T. Toate măsurile luate sunt pentru protecția ta și a celorlalți pacienți. Hai, dezbracă-te să te văd, doar ești în cabinetul unui doctor! Voi ieșiți și așteptați afară, vă chem eu când e cazul

Oamenii de pază au părăsit bucuroși încăperea, după care oaspetele se dezechipă cu mișcări lente. Medicul era fascinat de ce vedea și nu se abținu de la exclamații:

– Am auzit multe despre tine, dar ceea ce văd întrece orice așteptări.

Se apropie ca hipnotizat și întinse mâna să pipăie corpul înțesat de cochilii. Creatura din fața lui îi cuprinse mâna și strânse dureros.

– Ce ai de gând cu mine, doctore? Am venit de bunăvoie, vreau să fiu tratat omenește și apoi să plec tot de bunăvoie. Până atunci, cu ce te pot ajuta?

Chipul doctorului se strâmbă puțin, până i se eliberă palma. Zise, în timp ce-și masa degetele:

– Nu prea ai învățat ce-i aia politețea, în locurile din care vii. Ar trebui să fi mai cooperant, dacă vrei să fim prieteni.

– Nu suntem prieteni și nici nu vom fi. Trăim în lumi diferite și așa trebuie să rămână.

– Asta rămâne de văzut. Vei fi la dispoziția mea, atâta timp cât consider că-i necesar. Dacă vei colabora, va fi bine pentru amândoi, iar dacă nu, va fi rău doar pentru tine.

28 thoughts on “Copilul mării (8): Cu T de la teroare

 1. Frumos si palpitant unde ai adus firul povestii. Am intuit eu un pic cand m-a luat ingrijorarea pentru Marin dar acum chiar ca m-am umplut de emotii cand ma gandesc la bietul om scoica. ❤

  1. Pentru un personaj de calibrul omului scoică era nevoie de un adversar pe măsură. 😉
   Zile de august din ce în ce mai frumoase, Anda! Iarăși vine ploaia, cu surle și trâmbițe! 🙂

  1. Și ficțiunea trebuie să-și aibă rădăcina înfiptă în realitățile cotidiene. Dar, la rezolvarea situațiilor neplăcute, nu trebuie să precupețim deloc imaginația.
   Duminică tihnită și revigorantă, Nora! 🙂

 2. Nu-i ceva neobisnuit ca un om de stiinta sa incerce sa afle mai multe despre humanoizii altor specii . Sa-ti reamintesc de Roswell ? Iar masurile d e sigurantza…n-au fost luate de catre acel ” nepot ” al lui Mengele ci de anumite servicii guvernamentale …top secret . Astept urmarea .

  1. Fiecare parte a baricadei își are argumentele ei, subiective firește. Nimănui nu-i place să fie cobai, dar, la o adică, oricare din noi am putea beneficia de sacrificiul a nenumărate ființe pe altarul științei. Salutări din Maramureș, nea Marian!

 3. Foarte bine realizat noul personaj. Un fel de geniu nebun fără frica ori scrupule. Sa aibă curaj sa îl confrunte pe neobișnuitul pacient… sa vedem ce urmează. 😊

 4. Interesant ,urmaresc cu mult interes sa vedem noul personaj, cu ce-l va ajuta pe Paul,daca e de buna credinta!Un weekend minunat iti doresc! 🙂

  1. Sunt convins că doctorul Teroare are deja în vedere un tratament pentru Paul. Doar de buna credință mă cam îndoiesc. 😉 Toate cele bune și frumoase, dragă Gabi! 🙂

 5. M-a mirat şi înca mă mai miră imaginaţia ta. Ca de fiecare dată finalul unui capitol îmi provoacă un sentiment de nerăbdare să văd ce se întâmplă. Abia aştept! Să ai o zi faină.

 6. Se pregătesc experimente ciudate – şi dureroase, îmi permit să anticipez -, însă sper ca Omul-Scoică să poată da peste cap planurile Doctorului T. 🙂 De foarte multe ori m-am gândit că noi, cu toţii, de-a lungul timpului, suntem subiectele unui misterios Doctor T.
  Numai bine şi spor, Petru! 🙂

  1. Foarte bine zici și, fie vorba între noi, trebuie să recunosc că am trecut, la rândul meu, prin mâinile unor astfel de doctori chirurgi, în copilărie. Acum îmi amintesc nostalgic și mulțumit că am scăpat fără prea mari pierderi. 😉
   Salutări amicale, Cristian! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.